joi, 28 februarie 2013

Recenzie vALLuntara (2)


  Dupa cum va povesteam si ieri, Editura All impreuna cu Romsilva s-au apucat sa faca treaba buna. Editura ne-a trimis noua carti, noi le citim, voi comentati, iar Romsilva ne ofera cate un copac pentru fiecare 15 comentarii (utilizator unic) la fiecare din cele doua recenzii de carte. Comentariile in plus se aduna cu cele de pe alte bloguri si Romsilva planteaza pentru noi alti copaci. Eu zic ca suna bine, nu?



  Eu am comandat pentru Mara Carte pentru Joc si Joaca, doua volume. Azi despre volumul 3, cel pentru clasa a 2a. Este un pic mai greu ca primul, cel de ieri...insa e la fel de frumos facut. Partile de matematica sunt mai complexe, asa cum e si normal sa fie. Mara s-a aratat la fel de incantata de el ca si de primul. Acum le lucreaza in paralel, si sare partile de matematica la care nu se pricepe inca :)

  Volumul are aceeasi introducere foarte draguta, adresata copilului, un indemn la joaca. Dar e o joaca desteapta, o joaca din care invata sa scrie, sa socoteasca, sa vada forme, culori si diferente intre anumite tablouri. Ii dezvolta foarte mult simtul observatiei. Ieri dupa 4 ore de lucrat pe carte, Mara n-a putut sa adoarma seara de incantare la cap! Sa vina odata dimineata sa "pot sa lucrez iar!"  Astea sunt cartile, arata si pe dinauntru la fel de frumos ca pe dinafara. 


  Asa ca eu zic asa: voi le luati pentru copilasii vostri, sau pentru nepoti, prieteni sau ce mai aveti voi pe acasa...si ei fac activitati. Si nu uitam sa comentam, da? 15 comentarii cel putin! Si la postul de ieri puteti sa mai bagati! Hai sa facem o Padure...Padurea Albuletzi!

41 de comentarii :

  1. De pastrat in biblioteca, pentru copiii viitori. Multumim de recomandare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, doar ca nu merge....sunt caiete de activitati deci completate..pentru viitorii tre' altele :)

      Ștergere
  2. Mah eu inca n-am ajuns cu Sof la d-astea, dar un copac in plus n-are cum sa strice!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Claaar....si macar le tii minte peste ani! Ca ele-s olandeze de fel deci nu vor disparea :)

      Ștergere
  3. Sa inteleg ca azi a avut de lucru?! Bravo Mara, in ritmul asta o sa te plictisesti in primele luni de scoala:)

    RăspundețiȘtergere
  4. desteapta campanie, nota zece la ingeniozitate si simt civic! :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Păi îți mai spun o dată: ai fost inspirată să alegi cărțile astea: utile, plăcute, cele mai căutate, cele mai cadorisite... Numai cu cărți de genul ăsta se împădurea o bună bucată de județ ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehe...e reducere azi la all...i-am mai comandat 11 carticele ;)

      Ștergere
  6. Cărțile de genul ăsta mie mi se par foarte bune pentru copii, pentru că învață diverse lucruri de ele. Acum există o grămadă de astfel de cărticele :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, sa stii ca sunt chiar misto. O vad pe Mara cat se concentreaza sa rezolve "exercitiile" si cum o pasioneaza.

      Ștergere
  7. Foarte frumos! Si imi place ca Mara e absorbita de ele. Intotdeauna am fost de parere ca cel mai bine se invata in joaca, mai ales cand copiii sunt mai mici, retin mult mai bine si fac o gramada de rationamente si analogii daca ii lasi sa-si absoarba informatia intr-un mod placut. Fiu-meu (aproape 6 ani) e fascinat de tehnologie si de matematica, n-am incercat niciodata sa-i impun sau sa-l invat lucruri mecanic, dar am constatat ce-l pasioneaza si i-am explicat lucrurile incat sa inteleaga, cu aplicatii practice unde s-a putut. O sa inceapa clasa I la toamna, dar eu spun ca e pregatit undeva la nivelul clasei a doua cred (citeste cursiv, scrie - cu litere de tipar mari si mici, stie cum se formeaza numerele pana la un milion, face adunari si scaderi si acum e fascinat de inmultiri - deocamdata cu numere mai mici, pana la 10, are extrem de multe notiuni, multe fundamentate la prescoala, altele din propriile lui rationamente si din explicatiile mele) Asta cu mentiunea ca noi nu "lucram" oficial decat cand facem temele (da, au teme la prescoala, destul de substantiale uneori, dar tot cu titlul de joaca), in rest e cercetare initiata si condusa de el exclusiv... Scuze, nu voiam sa-l laud, dar voiam sa subliniez ca cei mici au niste capacitati mentale cu mult peste ce-i credem noi in stare, acolo unde sunt pasionati si nu sunt fortati. Iar genul asta de carticele exact la asta ii ajuta, sa invete cum sa gandeasca si sa inteleaga lucrurile.
    Inca odata, bravo!

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc mult pentru recomandare, o sa le iau si eu celor mici cartile astea. Par foarte interesante.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cam cite pagini au carticelele astea? Si oare de pret ai zis si mi-a scapat mie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Paginile sunt multe, e un ditamai manualul. Pretul e de 24 de lei una dar pana pe 3 martie e reducere 50 la suta :)

      Ștergere
  10. arata foarte misto, daca nepoata mea ar mai fi avut 6 ani i le-as fi cumparat intr-o clipa, insa ea acum se converseaza cu Habarnam, e la un alt nivel :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Dragute carti. Eu am ales tot cu gandul la copii, dar beletristica, o carte cu printese, evident, si una in care sa descopere frumusetile altei tari.

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu n-am inteles o chestie :) In paragraful asta:

    "Eu am comandat [...] doua volume. Azi despre volumul 3, ... "

    Si nu puteai sa zici si tu, mai devreme, ca au reduceri!?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai ce n-ai inteles. Comandai la editura ce sa iti trimita pentru campanie. De reduceri...am crezut ca stii :)

      Ștergere
    2. Adica am comandat vol 2 si 3...ca pe alea le-am vrut :)

      Ștergere
  13. e drept ca acum nu ma mai omor cu cartile pentru copii :D si nici nu am ce face deocamdata cu ele. dar n-as zice nu la inca un copacel in curtea de la doi mai :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Bine de stiut ca functioneaza si volumele pentru cei mai mari! Ati ajuns deja la 3??

    RăspundețiȘtergere
  15. Sincer le-as lua pentru mine.. :)) Noroc ca momentan am biblioteca plina (ca sa nu spun ca ma da la propriu afara din casa)... :D

    RăspundețiȘtergere
  16. Anul trecut, tot in campania vALLuntar, am ales un volum din aceasta colectie. Sunt niste carti utile care imbina perfect joaca si invatarea. Buna alegere si spor la plantat

    RăspundețiȘtergere
  17. Trebuie sa le iau si eu pentru baiatul meu.

    RăspundețiȘtergere