vineri, 11 ianuarie 2013

Pitiriazis aveti? Usturoi aveti? Partyyy!

   Dupa cum m-am mai vaitat anterior, bubele care salasluiesc pe mine se cheama pitiriazis lichenoid cronic. Asta mi-a zis un nenea doctor. Dupa multe si fabuloase incercari de a scapa, m-am linistit cu ideea ca n-am cum, si ca pana la urma ori trece de la sine ori ma omoara. Din doua una. 

    Inainte de Craciun a venit pe la noi prietenul nostru fitoterapeut. Om cu care sunt prietena de vreo 15 ani desi ne vedem doar pe la 2 Mai si el era initial prieten cu var-miu. Imi place de el, am incredere in el, ne-a dat creme si potiuni diverse, mi-a facut si reflexo la un moment dat acum multi ani. Si vine omu' si cum eram in izmenele de casa care sunt trei sferturi...vede mirajul de pe gambe si se cruceste. Dupa ce se cruceste ma intreaba ce si cum...apoi imi promite sa caute solutii.

   Acum cateva zile imi da un mail omu' sa imi zica...tratamentul. Care incepea cu "frectii cu mujdei proaspat de 3 ori pe zi"...What? Aaaaaa...adica cum? Sa reformulez: am probleme pe gambe, coapse, fese si abdomen. Si un pic pe spate. Deci cum? Sa ma dau peste tot cu mujdei? De trei ori pe zi? Aaaaa, era vorba si de TREI LUNI? Aaaaaaaaaaaaau! Au! 

  Auzi bre? Da' daca lasam noi bubele acolo? Io doar zic...asa, ca un uom sincer...Cum doamne-apara-si-fereste sa fac baie in mujdei de trei ori pe zi trei luni de zile???? Acum ar trebui sa precizez ca eu, daca imi pica un strop de mancare cat de mic pe bluza, ma duc si o schimb. Si ca eu, aerisesc casa cat cuprinde cand gatesc, si ca niciodata niste alimente stricate n-ar putea fezanda la mine in frigider sau prin camari...pentru ca imi miroase de la intrarea in bloc! Desi eu mananc usturoi aproape cu orice...n-as putea sa fac baie in el de trei ori pe zi si sa nu imi tai capul singura dupa aia.

  Poate daca nasul ar putea trai in alta casa...sau daca n-ar mai fi alti patru oameni care domiciliaza in acelasi apartament cu mine...poate nu stiu...desi ma indoiesc...Adica asta mi se pare ceva asa...de domeniul absurdului, asta cred ca e un tratament ca in bancul cu evreul cu multe animale si rude care a fost pus de rabin sa le bage pe toate intr-o camera si apoi a constatat ca daca le scoate are o viata fericita. Asa e si cu asta, daca te dai cu mujdei pe tine de trei ori pe zi timp de trei luni...precis ca DUPA aia bubele de pe tine o sa iti fie asa de dragi incat o sa iei pixu' si o sa le faci cate un happy face la fiecare!!!

13 comentarii :

  1. Parca sa zic ca seamana cu reteta pentru pastrama... Asta daca mai pui si niste sare si alte cateva chestii [dupa gust] si scoti usturoiul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Radeam cu Marius ca daca dau si cu cimbru macar o sa put a carnati :)))

      Ștergere
  2. Incerc sa mi te imaginez asa, fezandata in usturoi, la sedinta cu parintii de la gradi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba chiar si la coada la supermarket! Cred ca se face liber imediat! :)))

      Ștergere
  3. Gizaaaaaas...eu am auzit de un tratament si mai si: faci cornete subtiri din ziar,le dai foc intr-o farfurie si din ele se va scurge un fel de lichid asemenea iodului.ei,si cu lichidul acela dai pe bubite.merita incercat.fratele meu cand era mic avea ceva in genul a ceea ce ai tu si se "trata" cu asa ceva.Mirosea toata casa a fum))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu tratamentul dar il stiam cu chibrit ars. La anumite exeme mergea de minune, la asta nu merge ca am incercat :)

      Ștergere
    2. Cred ca se cheama gudron, treaba aia ce ramane, duoa ars, si te dai cu ea, un derivat al petrolului. Eu m-am dat pe pielea capului, cu zeama facuta din substanta asta, cateva sapt, doar cateva ceasuri inainte de baie, la indicatia dermatologului. Super-dezinfectant, stimulator de circulatie, bla-bla, pute groaznic, aveam impresia ca nici dupa doua zile nu se aerisea casa compelt. N-am curaj sa mai reiau "tratamentul".
      Si eu am nas dinasta pacatos, de simt orice :)

      Legat de usturoi ... probabil ca as fi avut aceeasi reactie, dar probabil ca m-ar macina si curiozitatea sa incerc, macar cateva sapt, pe o portiune f mica (3cmp), sa vad daca se intampla ceva.

      Off-topic: maine ma duc la endocrinologie, si atat m-am scremut sa tin minte sa te intreb si pe tine daca ai vreo recomandare ... ca am uitat, sunt sclerozata rau :(

      Ștergere
    3. Samponul TGel contine gudron. Il folosesc de ani de zile. Merge dar nu total. L-am incercat si pe corp. N-a mers. Nu am recomandari de medici nici macar in Ploiesti,unde locuiesc, Andreea, d-apoi in alte orase :)

      Ștergere
    4. Am fost azi la Parhon si ... ghici ce? ma mai duc si maine, si nu neaparat din proprie initiativa, ci mai ales pt ca fiecare medic are evident o cu totul alta parere decat cel de dinainte, care evident a fost prost!
      CU gudronul ... eu o sa continui probabil cu nenea dermatologul meu, despre care, astia tineri zic ca-i depasit :) Si probabil ca o sa-mi prepare tot el zeama lui, am mai mare incredere (chiar si numai pt faptul ca stau cu ea cateva ore pe cap, fata de cateva min, cat ar fi cu samponul) decat intr-un sampon care contine multe alte prostii, care mai si costa in plus. Prefer sa merg doar pe substantele de baza si din surse cat mai sigure, si cat mai blande, in sensul de putin daunatoare, ca oricum de ajutat ... e f relativ.
      Mda, aberez, sunt obosita (m-a costat ceva, sa ajung la 7 jum la Parhon, din Colentina, si sa motai pe acolo pana la 11) si astia mici ma zapacesc de cap ca nu vor sa doarma de pranz, si eu asa as dormiiiii :)

      Ștergere
  4. incercati cu planta aloe vera....rupeti in fiecare zi cate putin dintr-o frunza si ungeti locurile respective...de cel puytin 2 ori pe zi...lasati sa se usuce, nu spalati decat dupa 2-3 ore.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am avut pitiriazis si stiu cat de enervant este,de partea estetica vorbesc.Mie mi-a aparut pe spate si umeri.Am scapat dupa 2 luni de tratament.Le dezinfectam in fiecare seara inainte de culcare cu iod,apoi ma ungeam cu Medacter.Cu crema m-am uns doar o luna,am pastrat rutina cu dezinfectatul cu iod 2 luni. 2 luni m-am spalat doar cu Selegel de la Ducray,e un sampon cu sulf.La fel de bine merge si Nizoral. Poti incerca si varianta asta,nu da prea multe batai de cap ;)

    Cristina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am incercat Nizoral inclusiv pastile. Si Selgel. Si Tgel. Si cam tot ce exista. Incep sa cred ca diagnosticul a fost gresit si ca e psoriazis de fapt. Chestie mult mai nasoala :)

      Ștergere