sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Divortul

  Azi eram la restaurant cu Mara si la o masa de langa noi un tatic cu doi copii. Baiat si fata, circa 10-12 ani bucata. Discutie fantastica:

 Fetita: pai mami nu mai are masina
 Tatal: pai de ce nu are?
 Fetita: pai e la reparat la service
 Tatal: de ce? a lovit-o? a stricat-o?
 Fetita: a intrat in niste zapada cu ea
 Tatal: cand? unde? a lovit masina?
 Fetita: a intrat in niste zapada cu ea...cand am fost noi mai demult la munte, nu stiu unde am fost....
 Tatal: si de ce a stricat-o?
 Fetita (incepe sa se enerveze): A INTRAT IN NISTE ZAPADA CU EA!
 Tatal: pai cum? de ce?
 Fetita (se uita la el ca si cand ar fi cretin): nu stiu de ce!
 Baietelul se uita tamp catre televizor. Nu il intereseaza nimic. Nici macar ta-su. Nici macar discutia. 

  Discutia asta a durat mult. Vreo 40 de minute am monitorizat eu ceasul, apoi au plecat. Acel barbat nu isi vazuse copiii de multa vreme. Nu stiu din ce cauze, ura cu care vorbea de mama lor si "grija" cu care intreba daca aia mai fusese si cu altcineva la acel munte m-a facut sa cred ca oamenii mari erau divortati. 

  Copiii aia erau mari...si erau interogati de un tata absent. Fetita aia avea niste nervi de fier, jur. Eu cred ca de la intrebarea doi m-as fi rastit la el de il lua dracu'. Ea continua sa raspunda cu ochii in farfurie la cartofii prajiti...si a raspuns la cel putin 50 de intrebari cretine pe acelasi subiect. La fel de clar. Iar cel care o interoga era la fel de dobitoc. 

  Era ca un dialog al surzilor. El intreba cu ura si se uita la fata de masa, ea raspundea in sila si se uita la cartofi...fra-su se uita la televizor...El isi retraia in interogatoriul cu ei casnicia lui nefericita. Ei nu retraiau nimic. Si nici nu TRAIAU nimic decat un moment penibil si stupid pentru ambele parti. Tatal lor nu simtea penibilul. Pana si chelnerul a ridicat capul din calculator de cateva ori si s-a uitat la el cum intreaba ca un dement aceleasi lucruri. 

  Fie ca divortezi sau nu, eu zic ca trebuie sa iti respecti jumatea aia cu care ti-ai produs copilul sau copiii. Nu, nu trebuie sa stai cu el "pentru copii" si nici "pentru ca eu am principii", asta e cel mai mare cretinism din lume, pentru simplul fapt ca acel copil o sa stie la un moment dat ce se intampla in jurul lui, si pe masura ce anii trec ii va fi mai greu sa se vada despartit de un parinte chiar si 5 zile din 7 sau 20 de zile din 30 sau cum o zice legea si judecatorul. Eu cred ca se poate sa cresti un copil impreuna cu alt om in consens si in case diferite. Eu asa cred. 

  Dar pentru asta trebuie sa fie adulti oamenii aia. Nu niste putzoi care de abea asteapta sa isi dea cu punga cu rahat in cap unul altuia. Tipul de la masa asta era un om plin de ura, de rautate si de resentimente fata de mama acelor copii. Omu' vorbea cu un naduf uluitor. Noroc ca televizorul era deasupra lui si m-am putut preface ca ma uit la el...si l-am studiat. Frate, omul ala isi interoga copilul despre mama copilului! Mi s-a parut asa...uluitor. 

  Asa ca, bai, Albule, ca sa ma adresez sotului din dotare...bai, daca o fi sa divortam vreodata, eu propun sa nu fim cretini mai mult decat permite legea, bah! Ca ne batem joc de copil degeaba! Mna, io acuma glumesc pe mine aici, dar adevarul e ca nu se poate sti niciodata ce si cum. Sunt ferm convinsa ca orice casnicie la care partenerii nu lucreaza activ zi de zi...se poate duce dracu' in trei secunde. Pam pam! Noi in Ajun de Craciun am fost prinsi in poza de catre mana mea stanga, cu care am ridicat aparatul si ne-am imortalizat in timp ce ne radeam din diverse motive, dupa ce i-am zis lu' Albu sa nu se strambe:


 Dar sa nu uitam, asta se poate schimba oricand! Sa tinem minte asta! Eu sigur o sa tin minte discutia aberanta auzita azi. 

8 comentarii :

  1. Sunteti frumosi amandoi, si va sta bine impreuna. Emanati asa, o buna intelegere si complicitate in toate. La foarte multi ani impreuna va doresc.N

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim mult! Asta imi zicea mai devreme un prieten ca tot asa ne vede. Insa eu nu vreau deloc sa ma culc pe o ureche pentru ca eu stiu cat de mult am muncit si ce au insemnat cei 15 ani de cand il cunosc. Si cum uneori am zis ca o sa se termine...Multumim!

      Ștergere
  2. Doar citeva cuvinte sa-ti spun ca am citit INTEGRAL, de la coada la cap, si ca atare mi-ai tinut companie virtuala cam toata saptamina. Si am ris, si am plins, si am cugetat. Multzam pentru generozitatea si umorul cu care iti imparti viata cu...noi, si multe prileje de bucurie anul acesta!
    Adina (da, eu sint "Adina B" care ti-a cerut prietenia azi pe FB, si iti scrisesem acolo si un mesaj entuziast si lung, dar FB nu l-a livrat, si m-am simtit cam aiurea la gindul ca ai primit o cerere asa, pe nepusa masa de la o necunoscuta) :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Adina! Ma bucur ca iti place pe aici. Insa pagina de FB e una personala, pe care o impart cu lume cunoscuta. Sper sa nu te superi, insa trebuie sa delimitez un pic lucrurile ca oricum sunt destul de expusa in public prin blog. :) Mesajul nu stiu de ce nu l-am primit, o sa ma uit la setari sa vedem daca e bifat sa nu imi trimita decat de la prieteni. :)

      Ștergere
    2. Inteleg perfect, si pagina mea FB e personala si pe toti cei din lista mea ii consider chiar prieteni, de aceea iti scrisesem un ditamai mesaj de introducere (dama de moda veche mi-s, eeeee), pe care FB zice ca nu a putut sa livreze fiindca:

      "This message was created automatically by Facebook.

      Based on the privacy settings of the person you're trying to contact, this message could not be delivered. Try sending them a Friend Request, wait until they accept it, and then try sending your message again.

      --JC39e0nq5whjtAhHDmnwT44tXdaHnoasVR4EXg=="

      Oricum, iti doresc numai bine si sa ai un 2013 rasunator de fain!! :)
      Numai bine, Adina

      Ștergere
    3. Hehe, m-am uitat pe acolo si n-am vazut ce trebuie sa schimb! Uite, sa stii ca m-ai convins!

      Ștergere
  3. Albuletilor, sa fiti fericiti, mah. si sa cresteti copilul ala frumos - ceea ce banuiesc eu ca deja faceti :D. in rest, ma uimeste prostia omeneasca, sub toate formele ei de manisfestare... si inca o data zic: ce noroc pe noi ca suntem asa sanatosi la cap!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim, draga mea. Asa e...sa speram ca ne tine Universul mintile la locul lor!

      Ștergere