luni, 7 ianuarie 2013

Ars, ingropat sau atarnat intr-un pom?

  Ca pastrama. Dupa ce mori adica. Da' de ce conteaza, iti vine sa intrebi ca o vaca uitandu-te la pleiada de retardati care discuta zilele astea despre un nene care acu' nu mai e si care a fost copt intru afumarea planetei. 

  Nici nu conteaza ce crezi despre el. Nu conteaza ca a pupat in cur la comunisti cum i-a venit lui mai bine, nu conteaza ca a pangarit 2 Mai-ul cu o casa urata si prost asezata pe care ulterior anului 1990 a inceput sa o populeze cu papusi Barbie din silicon. Doar de 1,80m. Nu conteaza nici ca la vremea aia siliconul se punea prost, ca si rigipsul. Astea sunt meserii care s-au desavarsit mai incoace, cand a inceput lumea sa le puna mai des. Deci nenea asta umbla prin marele an de gratie 1995 calare pe ATV prin 2 Mai...da, da, pe ATV, adica utilaju' ala facut sa te urci pe munte cu el...el in chiloti, cu pieile atarnand...ea in chiloti cu buzele siliconate care ii atingeau fruntea cand viteza atv-ului depasea viteza vantului...Ma rog...ne-am amuzat teribil cu totii, si de atunci, marele comisar Sulica, cel care aparea mereu la cravata si cu palarie...a devenit in capul meu, un fel de Johnny Bravo...numa' ca in loc de muschi avea piele atarnata.

  Ce conteaza? Omu' tot a murit, asa "mare regizor" si "geniu al poporului" si mare senator si mare...orice o mai fi fost el acolo. S-a dus saracu'...era si timpul dealtfel...Si cum n-a jucat in Nemuritorul pentru ca nu era regizat de el...pana mea...gata. A vrut sa il coaca astia. Asa si-a dorit el. Si sa nu fie cu popi. De abea dupa moarte, nenea Nicolaescu mi-a castigat simpatia. De abea acum il respect. Prea tarziu, da' mai bine mai tarziu decat niciodata. 

  Da, domnule, da' cu pomanagii ce te faci? Cu colivarii? Cu hoardele de uitatori la sicrie. Cu ei ce facem? Adica cum? Ne batem joc de popor, domnule? Pana si televiziunile au fost ofuscate! Ele oricum ar fi transmis live minut cu minut fiecare om dus sa dea cu crucea si lumanarea prin fata catafalcului, ca ele asa stiu sa faca. Dar acum...total bulversate...n-au mai stiut cum sa faca. Cel mai mult ma amuza lumea presei care...ghici ce....in cor este ofuscata de cealalta lume din presa care s-a ofuscat prima din lipsa de ingropaciune. Si de Becali care jur ca nu stiu ce cauta in discutia asta, dar am auzit ca era de parere ca Diavolu' si crucea si ceva...Ceva grav, domle! 

  Cred ca economia n-o sa mearga bine dupa isprava asta, bai comisare-fost-senator! Ai cam festelit-o. Nu stiu cum de ti-ai permis sa nu faci circ si din moartea ta cum ai facut din viata lu' matale. Chiar nu inteleg, cred ca ti-ai pierdut uzul ratiunii pe ultima suta de metri, mai omule. Uite ce balamuc ai facut tocmai in prima saptamana din an cand lumea trebuia sa isi rumege in liniste caltabosu' si sa se gandeasca la chestii stupide cum ar fi bugetul pe anul asta. 

  Tin minte ca aveam 10 ani cand a murit nasul meu, care medic fiind a dorit sa fie incinerat. Am aflat ca a murit si ne-am dus ulterior la nasa mea in vizita. Si ea, cu ochii in lacrimi, imi zice "uite, acolo e nasicu'"...si imi arata catre zona biroului nasului. Familie veche de boieri, aveau un birou si o mobila din aia de castele cu regi. Eu, stiind ca ala MURISE...ma uit socata...si imi zic "e clar, nasica a luat-o razna, il vede pe ala pe aici"...si ea "uite, acolo a vrut el sa stea, ca acolo ii placea sa stea"...hait ca e clar, babutza e dusa de tot! Cand colo ea se duce mandra si mi-l arata pe nasicu' care trona falnic intr-un colt de birou in ceva care mie mi-a semanat cu o glastra de flori cu capac. "Uite, aici e nasicu". N-am putut sa nu ma gandesc ca nu cumva intr-o zi sa nu incerce sa il stearga de praf si sa il imprastie naibii pe nasicu' prin toata sufrageria aia cu mobila regeasca. 

9 comentarii :

  1. hm. eu cred ca tocmai de-asta a si vrut sa fie prajit...ca daca era sa fie inmormant ca tot crestinu, era prea obisnuit. deh, numai geniile sunt incinerate. da unde avea casa la 2Mai?luni, 07 ianuarie, 2013

    hm. eu cred ca tocmai de-asta a si vrut sa fie prajit...ca daca era sa fie inmormant ca tot crestinu, era prea obisnuit. deh, numai geniile sunt incinerate. da unde avea casa la 2Mai?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) Ma amuz tare ca ai nimerit sa bagi comentariul si in locul unde trebuia sa bagi numele tau! Are-avea casa in 2 Mai sus pe faleza. A fost prima casa din asa zisul "cartier al artistilor" care a aparut acolo dupa '90. Sergica a fost primul care a cumparat pamant acolo.

      Ștergere
    2. în spate la dinamo. a cumpărat jumătate din grădina lu' tanti floroiu, gazda la care stăteam noi mereu, jumătatea dinspre mare.

      Ștergere
    3. Da, pai el a fost primul care a "pornit" cumpararile acolo. Apoi au venit si ceilalti si le-au inghesuit una peste alta mai ceva ca la musuroaie :)

      Ștergere
  2. shit...am o vechitura de tableta care merge ca o cizma, probabil s-a zgariat touchul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. HAHAHAAA tu erai, geo? nush ce ai facut tu acolo da' baga de seama data viitoare pe unde mai scrii :)))

      Ștergere
  3. intre 2 mai si vama pe camp cica ar fi mai multe case ale actorilor.vorba ta, a stiut omu pe cine sa pupe in dos. eu oricum nu puteam sa- l sufar pe acest ff copolla dambovitean.cand aud de un film de -al lui imi vine in cap numai sunetul ala incomfundabil de pistol..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai nu ca "cica"...eu am crescut acolo, stiu ce zic! Sunt case ale actorilor, vine si Stela Popescu an de an, si Fotino, si mai multi.

      Ștergere
  4. Auzi, da' aia cu buze siliconate, cine era? Asta, de-i zice Dana? N.

    RăspundețiȘtergere