marți, 15 aprilie 2014

Sa batem un covor!

  Vine Pastele. Blogul asta a inceput din niste nervi de-un Paste. Cam asa, o postare despre curatenia de Paste acum cinci ani. De doua saptamani imi bubuie parcarea. Da, am geamuri spre parcare. Unde diversi Gigei trimisi de diverse neveste bat covoare. In anul 2014.

  In era parchetului si a mochetei wall-to-wall lipita de podea, cetatenii romaniei bat tzoala in parcare. Pentru ca presupun ca n-au aspirator. Ca altfel nu-mi explic. De doua saptamani traiesc in dulce grai de ciomege. Vine omu' bate tzoala ca la fasole... praful se ridica si aterizeaza inapoi. Pe tzoala si pe masini si la mine in casa. O minune. Romanul face "curatenie" pascala. 

  Sa batem un covor. Si mai ales, sa mergem cu o masina. Undeva. Nu se stie unde, e un mister. Nu stiu unde se duc toti. La toate orele. Coada la semafor. Cooooaaaaaada de masini de colo colo. Tot orasul e o coada. Si-un covor! Sa-l ciomagim!

32 de comentarii :

  1. In era parchetului si a mochetei wall-to-wall, sunt convinsa ca sunt inca tare multi aia cu rapirea din serai pe pereti... poate pe alea le bat cu atata spor in parcare... :-( Io-s alergica la praf, cred ca as muri acolo in prag de pasti... :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bai, Seraiu' e nimic! E mic. Astia bat animale mari de doi metri. Au covoroaie d-alea uriase prin casa pe care n-au invatat cum sa le aspire cu un aspirator d-asta nou, mic dar care trage tot! Ce sa cauti sa BATI covoruuuu???? :)))))

      Ștergere
    2. Dac-o fost rau, covoru'... normal sa-l bati, nu??? Nu stiu cum se face ca tot covorul se inrautateste fix, da' fix de Paste (sau de Craciun). Si probabil atunci isi da duhul si aspiratorul, si cel care le repara e... la batut de covoare :))

      Ștergere
    3. :)))))) E un facut! Ceva miracol de sarbatori! Covoarele prind soi rau in ele si tre' ofuscate cu niste ciomegeee!!!

      Ștergere
  2. Io tot n-am inteles niciodata ce rost are batutul de covor, in afara de faptul ca distruge fibra si plamanul cui face sportul asta... Poate e o forma de socializare si nu ne pricepem noi... "ce faci, Mitica?" "Iaca, m-o trimis a mea sa bat covorul asta" "Apai dupa ce gatzi cu el, vii la una mica la colt?" "Apoi ca ce-o zice a mea? No dara, lasa ca vin, doara i-am batut covorul, i-o tace fleanca..."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate pe vremuri. Acum vad barbati singuri si tristi in parcare la bara de covoare. Cand au asfaltat parcarea le-au scos bara! Era sa moara rumanii!!!!!!!! Sa moara de inimaaaaa. Era o baba pe un gard cu covoruuuu'! Au pus aia repede bara la loc ca ii linsau batatorii!

      Ștergere
    2. :-)))))))))))))))))))) "asa s-o pomenit, din mosi-stramosi, cum sa n-ai bara, maica?!!!"

      Ștergere
    3. Frate, era razmerita! Alergau mosii prin parcare pe aia de asfaltau parcarea (e o tarla chiar mare care a fost asfaltata cap-coada acu' vreun an). N-aveau furci si topoare da' aveau cate un batator de covoare in mana! :))))))

      Ștergere
  3. Mie mi se pare misto asta de facut curat de sarbatori. Evident, nu o fac, dar din alte motive. Chiar e nevoie de ceva sa imi spuna din cand in cand sa mai cotrobai prin cotloane, sa dai toata mobila la o parte etc. Si de doua ori pe an e asa un minim acceptat. Legat de batutul covorului, nimic de zis, munca in van si lipsa de tinut pasul cu vremurile.

    Probabil toti isi permit un aspirator, dar sunt sigura ca 99% tot o maturica au. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Curat trebuie sa faci mereu. Nu stiu cum e aia sa faci curat "de sarbatori". Si cotlonul cand il vezi murdar il steeeeergi! :)))))))

      Ștergere
    2. Nu mai. Adica nu stiu, eu stiu ca e mini-curatenia zilnica, curatenia saptamanala, si curatenia periodica prin cotloane. :D

      Si sigur ca nu il vezi murdar, ca de aia e cotlon, ca nu ajungi pe acolo decat din an in Paste (la propriu). :D Serios, toata lumea pe aici freaca si curata fiecare centimetru, da toaata mobila la o parte si duce chestii la curatatorie saptamanal? :)))

      Ștergere
    3. Din Craciun in Paste! :))))) Mobila n-am de ce sa o dau la o parte ca aspir pe sub ea. La curatatorie n-am dus nimic niciodata. Cat despre frecat toti centimetrii...daca nu-i frec un an banuiesc ca pot sa nu-i frec deloc ca nu conteaza :))))

      Ștergere
  4. Iar te dai lebada-n lighean. E vreun subiect la care nu te pricepi?:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oooo nu ma pricep la Anonimi! La asta nu ma pricep. N-am lasat niciodata un gainatz de lebada in blogu' altuia in mod anonim, recunosc! :)))) Clar, e blogul meu, sunt lebada in ligheanul MEU. Nu-ti place, iesi afaraaaaaaaaaa!

      Ștergere
  5. Nu stiu altii cum sunt dar eu fac curat si ordine o data pe saptamana in casa, de obicei aleg o zi in care nu e nimeni acasa, pentru ca am nevoie de niste ore bune. Si daca se mai intampla sa las 2 saptamani e jale, scame peste tot, dezordine, la fiecare colt se strange lana si nu stiu de unde ca doar covoare nu am, sa nu mai zic de lucrusoare aruncate pe nici nu iti imaginezi unde. Nu stiu cum ar putea altii sa stea luni de zile fara sa faca curatenie. Probabil a ramas moda asta cu batatorul, sa nu mai zic ca la fiecare bloc vezi macar o domnita atarnata de geam, sa vada vecinii ca ei se pregatesc de sarbatori iar in legatura cu statul la cozi, stai asa ca inca nu este vineri :)), eh, lumea cumpara sa manance mult acum, ca in restul anului se tine post :))
    Simona

    RăspundețiȘtergere
  6. Tu esti perfecta. Un alt anonim care nu se chinuie sa-si spuna numele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce sa te chinui, pasarica? Ce litera ai uitat?

      Ștergere
    2. Daca mai dai raspunsuri din astea, vin pana in Ploiesti special sa bem o cafea. Zau! :))

      Ștergere
    3. Alina te astept oricand :)))) Raspunsuri d-astea o sa mai dau de cate ori vin pacienti de la Balaceanca pe la mine pe blog :)))))

      Ștergere
  7. Asta cu batutul covoarelor imi aduce aminte de perioada de trista amintire. Mi-e groaza! In preajma sarbatorilor toata lumea se dadea de ceasul mortii cu, curatenia, ca in restul anului traiau in mizerie. Sarbatorile astea parca ar veni cu ciomagul. Of! Cand vom intelege, oare si ne vom relaxa?dana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, pai fix aia e ideea mea si anume ca numarul de ciomege pe cap de covor nu s-a modificat prea tare desi acum traim in alta lume cu alte posibilitati gen aspirator. Numarul de ciomege din parcarea mea e cam la fel. Bubuie zilele astea ca la balamuc.

      Ștergere
  8. La mine pe-o parte de straduta e biserica, unde bat clopotele de-ti fac creierii zdrente, iar pe partea cealalta e bara de covoare, care incepe sa "cante" dupa ce termina popa cu clopotele :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Mie imi placea ca se statea la coada la batut covoare. Unul era cu covorul pe batator si altii 2 asteptau cu covoarele puse pe gardul verde. Si... intre timp socializau cei 2 de la coada ca cel ce batea nu mai avea suflu si de vorba.
    Carmen

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))))))) Cred ca ieseau impreuna ma, se organizau! La ora cutare iesim la ciomege :)))

      Ștergere
  10. daca nu era bara langa tine nu te deranja treaba altora.....si cand sa-i punem pe Gigei la treaba daca nu acum....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ma "deranjeaza" Roxana, relaxeaza-te! N-o mai luati fratilor asa in serios, era de ras, era ceva amuzant. Iar daca Gigel face "treaba" alaturi de sotie de doua ori pe an imi pare rau pentru ea. Nasol.

      Ștergere
  11. La mine in parcare de dimineata s-au taiat gaini:) Atat de siderata am fost ca nu am reusit sa ies sa il porcaiesc pe vecin, un om foarte cumsecade de altfel.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))))))))))))))))))))))))) Aaahahahaaaaaa! Vai cat am ras, Andreea! M-a siderat pe mine o vecina cu un gratar in parcare odata da' gaini? Gaaaaiiiini??? Frate, bine ca n-au taiat porcu'! :)))))))

      Ștergere
  12. Lasa ca stiu eu ca esti o ciudoasa si o invidioasa ca nu-i Marius acasa sa-l trimiti in parcare... :))
    Eu una imi aduc aminte ca atunci cand eram mica aveam o bara la vreo 5 scari de bloc a cate 16 apart, deci trebuia pandit pe geam sa prinzi liber.Cine nu avea balcon in spate...cam aiurea de ei. Anyway...dar nimic nu se compara cu solutiile pe baza de otet cu care se curatau covoarele dupa ce erau batute.Daca nu-ti miroasea in casa a otet te stia tot cartierul drept aia care NU face curatenie de Paste...pfff...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))))))))))))))))))) Ana Maria, m-ai prins in fapt! Daaa si aia cu otzetul! Si mai era PETROSIN-ul cu care frecam voios parchetul de lemn de mirosea in casa a rafinarie o saptamana. Da' pentru noi ala era mirosul "de curatenie"...maicultiza ce vremuri am trait. De aia ma minunez azi de oamenii astia. Iar pe Marse daca l-as trimite cu vreun covor undeva cred ca m-ar interna la balamuc in ziua aia :))))

      Ștergere