miercuri, 27 februarie 2013

Recenzie vALLuntara (1)

   Am primit azi cartile de la editura All, editura care a initiat a doua editie a campaniei vALLuntar, o campanie desteapta si plina de suflet. Citim ca sa plantam copaci intr-o Romanie in care asta se intampla prea rar. 



  Ideea e simpla: editura ne-a trimis carti, noi scriem despre ele. La 15 comentarii primite primim un copacel de la Romsilva, pe care fie il plantam noi undeva, fie il planteaza ei pentru noi undeva. 

  Eu am ales carti pentru Mara :) Pai ce era sa aleg altceva? Si cum pe Pixi il aveam deja in colectie...am ales Carte pentru Joc si Joaca, doua volume. Azi despre prima dintre ele, Carte pentru Joc si Joaca Clasa I. 

  O sa incep cu parerea copilului de 6 ani pe care il posed. Este ora 11.30 cand scriu aceasta recenzie. Cartile au sosit la ora 8.30 azi dimineata. Mara nu a mai facut nimic altceva in aceste 3 ore. Cum suna asta? E la masuta ei si face activitatile din carte. 

  Titlul cartii e unul atractiv insa cartea nu e despre joaca. Este o carte plina cu activitati pentru diferite varste de intelegere a copilului. Volumul 2, cel pentru clasa I are activitati cu desene incomplete, culori, grupari de ilustratii pe caracteristici date, ordonarea numerelor, scrierea in ordine a literelor, citit, socotit, formare de imagini pe contur din cifre si tot asa. 

  Desi sunt multe pe o pagina, cartea e asa de bine construita incat nu te oboseste. Stiti caietele alea de activitati pe care le deschizi si tu, adult, nu pricepi nimic? Care sunt asa de aglomerate si pe care nu le poti descifra...Ei bine, Carte pentru Joc si Joaca este foarte, foarte misto facuta. Desenele si ilustratiile sunt frumoase, culorile sunt foarte bine alese iar paginatia nu te oboseste. 

  Am intrebat-o pe Mara care dintre activitatile pe care le-a facut pana acum ii plac cel mai mult...ca na, doar ea poate face recenzia cel mai bine. A spus imediat ca cele cu formarea de desene pe contur de cifre e preferata ei. Si bineinteles cele de colorat. Si da, da si cele cu labiriiiiint! :) Maine va spun despre volumul 3! Stay tooned si mai ales comentati neaparat ca sa putem planta un copacel! Verde sa fie!!! 


48 de comentarii :

  1. Comentam, comentam! Adevarul este ca la varsta Marei cartile astea merg ca painea calda. Si o sa vezi ce mult ii vor folosi la scoala toate aceste jocuri si activitati. Hai ca eu am pus de-o radacina, sa vina si altii cu tulpina si frunzele:)

    RăspundețiȘtergere
  2. SI Micutul prefera labirinturile, dintre toate activitatile! La numere nu se prea pricepe, ca sa deseneze dupa ele:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E, pai el e un pic mai mititel...da' in curand o sa te uimeasca!

      Ștergere
    2. Mai, ai mei (doua bucati, de 3, respectiv 5 ani) adora chestia asta cu unit cifrele, si pe hartie, dar mai ales pe telefonului lui tati, cand au o clipa libera si se potriveste :) Si-a descarcat vreo douazeci de joculete dinastea, exact genul asta (puzzle, labirint, unit, colorat) si sunt f utile, in anumite momente. Si pe calc tot dinastea "joaca". Ii mai aude cineva cu joculet pe calc, si se uita patrat, ca ne stiu ce comvingeri avem, legat de educatia copiiilor, dar cand le explicam despre ce e vorba ... :)

      Ștergere
  3. Mai rar un copil atat de pasionat de activitati , dar cartea pare a fi una foarte interactiva, deci sigur e recomandare binevenita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, da, sunt foarte incantata de ele. O sa caut si celelalte volume ca sunt mai multe. E clar ca o pasioneaza teribil.

      Ștergere
  4. Bafta!!!iar Marei activitate placuta!cred ca e tare bucuroasa! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim, daaaa, e fericita rau! Acum are 4 ore de cand face numai asta. S-a oprit doar cat sa manance :)

      Ștergere
  5. Cartile de activităţi de genul acesta au fost şi preferatele baiatelelului meu cand avea 3-6 ani. El avea impresia că se joacă, dar în acest mod plăcut a realizat o pregătire foarte bună pentru şcoală. (fără să fie nevoie de pagini intregi de bastonaşe şi liniuţe sau de adunări abstracte, obiectivul a fost atins în mod ludic).
    Oana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da pai sunt foarte educative. Imi place ca nu-s nici foarte grele. Adica ea poate intelege cerinta.

      Ștergere
  6. Si mie imi placeau multi cartile de genul acesta. Aveam multe activitati faine in ... eh, dar erau alte vremuri .. cu soimi. Insa desenele cu numere, labirintul si cartile de colorat nu lipseau:D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vaidemine ce amintiri mi-ai treziiiiiiiiiit! Baaaai, Revista Soimii Patriei? Parca asa ii zicea...vai ce o mai asteptam. Si erau cam trei lulele in ea. Cartile astea ale Marei au 1000 de activitati fiecare :)))

      Ștergere
  7. Auzi, nu trebuie sa trimiti link si la editura dupa ce ai scris articolul? Arunca un ochi pe regulament, ca parca asa ziceau.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai si de unde stii ca n-am trimis? :))) I-am trimis linkul Loredanei Modoran in mail si am pus si pe grup linkul. M-am uitat in regulament. Mai trebuie ceva?

      Ștergere
  8. unele dintre cele mai frumoase amintiri din copilaria mea sunt legate de carti. carti pe care le-am citit, carti pe care mi le-a citit bunica... stiu, deja sunt semne ca-s batran daca ajung sa gandesc si sa ma exprim astfel, dar ma uit la copiii de azi si ma intreb daca toate deviceurile astea (telefoane, tablete, calculatoare, televizoare) reusesc sa suplineasca rolul pe care cartile l-au avut pentru dezvoltarea mintii si imaginatiei noastre.

    a fost zilele trecute in vizita la mine sora-mea cu cele doua fetite ale ei, una de aproape 5 ani, una de 8 luni. cea de 5 ani mi-a rechizitionat tableta si telefonul mobil si timp de 5 ore nu s-a desprins de ele. cea de 8 luni nu si-a desprins ochii de la cea mare care se juca cu tableta si telefonul... e naiv sa cred ca astfel de copii pot fi intorsi la carti. dar nu pot sa nu ma intreb cum vor fi ei peste ani...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mda, nu ar trebui sa fie "intorsi" ci ar trebui intai sa li se prezinte cartile si apoi gadgeturile. Eu n-am lasat copilul nici la calculator nici cu telefoane. La tv are voie maxim 2 ore pe zi. Asa ca iubeste cartile. Nu se culca seara pana nu il ia pe Pixi la puricat :)

      Ștergere
    2. Ai mei au doar o ora la TV, maxim, si uneori prefera Discovery sau alte chestii, nu neaparat desene :D Dar sunt ceva mai mici, si de cele mai multe ori ii implic in alte treburi incat uita sa mai ceara TV :D
      Cititul e de baza, si la nani de pranz si seara, dintotdeauna :) Asta pe langa joculete pe reviste si ce mai fac ei. Dar de acum vine primavara, e un soare orbitor afara, gata, ii dau pe afara, sa alerge, sa zburde, sa miroasa florile si sa sape gradina, ce atata citit :D
      Si clar, intai au fost cartile, apoi restul, care sunt in procent f mic defapt.
      Apropo, uite ca nu ti-am trimis si tie link, sau defapt stai, ca tu esti din cercul ala, probabil ai povestile audio de la Ioana :)) Dra mea a devenit dependenta de povestile alea(Matei nu, ca e mai mic si mai zglobiu oricum), dar ea da ora de Tv pe ascultat povesti :) Nu-mi vine sa cred! Eram reticenta dar au prins-o tare detot, cele pe care le ascultam si noi in copilarie, de pe discuri, chiar daca nu intelege multe cuvinte :)
      Tot mi-am propus sa-i scriu asta si Ioanei, cred ca se va bucura.

      Ștergere
  9. Desenele pe contur de cifre erau si preferatele mele acu ... mai multi ani. Aveam ceva cartulie cu Mihaela si Azorel :-))

    RăspundețiȘtergere
  10. Comentez, comentez! Si astept cu interes povesti despre toate cartile alese pentru Mara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa, Brandusa, chiar imi era dor de tine! Urmatoarea e un alt volum din aceeasi colectie deci...va fi la fel doar ca cu poze probabil...

      Ștergere
  11. Faina activitate, misto premiu! Bafta! :)

    RăspundețiȘtergere
  12. O, ce bine-mi pare că ai ales cărți pentru copii! Vine ziua nepotului meu și aveam niște stresuri: 1. are prea multe mașinuțe 2. nu știu ce să mă mai joc cu el.
    Așa, bun ! Pe-asta am notat-o, cealaltă carte cum e ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai e la fel doar ca pentru clasa a 2a. Cu activitati un pic mai grele, cu mai multa matematica. Sunt parte dintr-o colectie de 4 volume pare-mi-se.

      Ștergere
  13. AAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!
    Ce mi-e ciuda!!!! Nu stiu de ce, in capul meu, erau doar "carti pt adulti" (nu cu XXX, ma intelegi) in campania asta, si avand un progam aglomerat in urmatoarea luna, n-am crezut ca pot citi ceva cap-coada, dar la carti pt copiii nici nu m-am gandit, imi vine sa ma iau la palme :(((
    Bravo ca te-ai bagat, ma bucur ca-i plac Marei, hai cu pomisorii! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, sunt si pentru copii. Sa cauti colectia Pixi sa le iei la pitici. Sunt super!

      Ștergere
    2. Avem Pixi, il share-uim cu nepotelul :) I-am luat lui, toata colectia, de Craciun, dar m-am indragostit atat de tare de ea, incat am rugat cumnata sa ne-o lase noua o luna sa le-o citesc copiiilor. Pana la urma mi-a iesit pe nas, ca astia mici doar Pixi imi cereau sa le citesc, asa ca am zis ca trebuie sa ajunga mai repede la nepotel :) O sa o reluam la un moment-dat, este o colectie foarte buna!

      Ștergere
  14. Sa mai zic ceva sau ma opresc? Dau la numar comentariile, se aduna chiar daca sunt de la acelasi comentator? :))
    Oricum, sunt pro-carti, de orice fel, sper ca s-a inteles asta :) Si pro-copacei, evident :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu se aduna, Andreea. Se aduna doar utilizatorii.

      Ștergere
    2. Pai atunci sa raspandim vestea, sa vie utilizatorii! :)

      Ștergere
    3. Da pai aici sunt cam 13 din cate am numarat eu...urmeaza sa scriu si a doua recenzie si mai tre' 15 si acolo. Ce este peste se cumuleaza cu alte bloguri si Romsilva planteaza alti copaci :)

      Ștergere
  15. Si mai ales pro-2 Mai :D
    Daaaa ... citi la umbra, la 2 Mai ... asta da viata! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah, va asteptam pe la noi la vara! Uite, am facut blog
      http://casa2mai.blogspot.ro/ :)

      Ștergere
  16. super... acum am si eu ce sa le fac cadou nepoatelor...

    RăspundețiȘtergere
  17. Foarte misto idee - impusti chair multi iepuri deodata, poporul citeste carti, popoorul citeste ce scrie restul poporului despre carti, poporul planteaza copaci. Excelent!!!
    Si noi suntem inebuniti dupa carti de genul asta, cu activitati, si amandoi copiii stau cu orele cand prind asa ceva...
    Bravo, mai asteptam!

    RăspundețiȘtergere
  18. Par atractive...si pe mine m-a batut gandul sa iau carti pentru copii.

    RăspundețiȘtergere
  19. foarte dragute cartile. O sa le iau si eu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. repede ca e reducere la all pe site, acum sunt la jumatate de pret!

      Ștergere
  20. Noi am inceput cu volumul 1 (deh, pitici) dar dupa cum se vede trebuie sa le punem in biblioteca si pe celelalte. :)

    RăspundețiȘtergere
  21. copaci! pomi! pădure! junglă vrem! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa vina! Sa ne cotropeasca! Sa nu mai avem loc sa ne miscam de atatia copaci! :)))

      Ștergere