duminică, 30 martie 2014

Saptamana ei

  Aoleu si vaidemine! Intraram in saptamana micutei jivine care ne populeaza vietile de 7 ani fara 4 zile. Gata, numara zilele, orele si minutele pana cand se face joi, sa fie ziua ei. E saptamana ei. Bine, toate saptamanile sunt ale ei dar asta in mod special e "mai a ei" ca de obicei. 

  7 ani. Avem pui de sapte ani. Nu stiu cand, nu stiu cum... ba stiu si cand si cum. Pentru ca am fost aici zi de zi, ora de ora, minut de minut. N-am avut vacanta. N-am avut weekend, sarbatoare, pauza, liniste. Nu pot sa zic ca n-am avut nici nevoie, ar insemna sa mint... uneori am nevoie de liniste de imi dau lacrimile...dar nu-mi pare rau ca n-am. Spiridusa cu ochii mari si frumosi imi lumineaza zilele infiorator de tare. Stiam efectul unui om drag asupra mea de cand l-am cunoscut pe ta-su. Efectul ei insa a fost unul inmiit. 

  Anul numarul 6 a fost cel mai greu pentru mine. Incepe sa se trezeasca jivina din ea, incepe "pre-adolescenta" sau nu stiu ce draci cu coarne incep sa iasa la iveala, dar e clar ca incep sa iasa, maica! Nu-i usor, a fost cel mai greu de pana acum. Terrible 2 si 3? HA! Ma fac sa rad la ora asta! Mi-as dori! Atunci era simplu...Acum situatia e mult mai delicata dar si mult mai interesanta. In fata mea sta un om mare. Nu mai e un om mic, e un om mare cu toate gandurile, parerile si deciziile la ea. E fix o femeie in toata firea doar ca nu stie asta inca. Inca! :)))

  Mi-e drag de spiridusa mea cu ochii mari si frumosi de ma ia cu plans! O pup de sute de ori zilnic, vine si se altinta ca o pisica, imi zice sa "ne zmotocim" iar eu zic mersi, oh, boy, cat o sa mai am placerea asta? Cat o sa mai vrea ea sa vina sa o zmotoceasca si sa o pupe mami? Cat o sa mai vina ea sa isi puna capul pe pieptul meu si sa ofteze din toti rarunchii "mami, esti cea mai buna mamica din lume"... Ooo, trebuie sa profit acum! Ma imbat cu fiecare clipa din asta si ma gandesc ca nu mai sunt multe. E mare...e foarte mare spiridusa mea. Nu zic ca o sa ne dea la gunoi, doamne-fere... nu cred asta... dar isi va urma ciclul normal al vietii. Se va desprinde. Vor fi tot mai rare momentele astea.

  Anul asta, pentru ca ne permitem, i-am dat de ales. Recunosc ca am avut si o curiozitate personala despre ce ar alege ea. I-am spus ca poate avea o petrecere acasa cu cine doreste ea (nu, oricati bani as avea n-o sa ii sparg pe party la Mall ca n-am inebunit!) saaaaau ca putem face o excursie de familie in care sa le invitam si pe Gabriela (prietena mea) si Bianca (fetita ei care va avea in curand 10 ani), prietena ei de suflet. O excursie gandita de mine inainte, la Brasov, sa mergem cu fetele la Aventura Parc si la Paradisul Acvatic. Cand i-am spus, i-am aratat pe net site-ul Aventura cu copiii care se cocotau pe liane si poduri. A chirait imediat ca vrea in excursie si ca daca vine si Bianca o sa fie cea mai frumoasa zi a ei. Riscasem, eu pe Gabriela n-o intrebasem inca :)))) Dar, ca de obicei, iubita mea prietena nu m-a dezamagit. Deci da, facem excursie la Brasov, mai precis la Rasnov vom sta, sa fim mai la aer curat, la curte mare si frumoasa, la iarba si pomi. 

  Mara trepideaza. Face planuri, vorbeste intr-una despre asta...e saptamana ei. Preconizam mancarica buna luata de acasa, in loc de tort vom face briose de ciocolata cu frisca deasupra... si limonada din lamai verzi ca alea ii plac ei. Si la Aventura Parc se vor catara. Si la Paradis se vor balaci o zi intreaga, asa mi-am propus... eu o sa ma uit de pe margine pentru ca ma indoiesc ca o sa mi se permita sa intru in piscina cu ranile de pe mine, noroc ca e tati cu ea. Pentru ea asta era un cadou in sine, faptul ca e tati de ziua ei aici a incantat-o nespus. El si-a modificat programul special ca sa fie aici de ziua ei. De Craciun n-a fost si n-o sa fie nici de Paste, dar la cat suntem noi de legati de sarbatorile religioase asta n-a fost o problema. Insa de ziua ei e aici. Apoi de ziua lui vine inapoi, excelent. Si de ziua mea se potriveste, asa ca suntem fericiti. 

  Ceea ce va dorim si voua! 

12 comentarii :

  1. sa-ti traiasca spiridusa!
    ady

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa va traiasca si sa va bucurati de " zmotocelile "ei pline de iubire inca 1000 de vieti de acum incolo! Si zau ..ca frumos scrisesi de-mi dadura lacrimile..si nu -s sensibiloasa de fel! Diana din departari va ureaza saptamani de poveste..una dupa alta!

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani fetei si multa sanatate. Distractie placuta!Simona

    RăspundețiȘtergere
  4. Mama, ce mi-ar placea sa-mi serbez ziua in padure pe liene, da' cu babele astea de prietene....
    Sa-ti traiasca spiridusa - om mare! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim Mixoaso! Du babele in padure ca nu tre sa se dea si ele pe liene, te dai doar tu :)

      Ștergere
  5. cum stii sa le scrii tu bine :) e ceea ce simt si eu, mai ales in zilele astea ca ala "micu' " a facut 5 ani, dar eu nu gasesc cuvintele asa usor sa ma exprim....sa va bucurati si sa va imbatati de ea cat puteti de mult, anii trec prea repede si momentele astea sunt de nepretuit!! te pup, Alina

    RăspundețiȘtergere
  6. Uite, eu citesc mai multe bloguri, si tocmai vin de la citit unul pe care sustinea cineva ca "de ce te-ai obosi sa ai copii?". Nu stiu altii, dar tie iti iese de minune. :D

    La multi ani impreuna! Si sunt sigura ca o sa ii faca o imensa placere sa citeasca blogul cand va fi mai mare. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai te obosesti sa ai copii dintr-un motiv foarte simplu: e cea mai mare fericire din lume. Doar cine n-are nu intelege. Multumim mult de urari!

      Ștergere