miercuri, 14 august 2013

Din primii bani

  Greu de descris cum e sa n-ai bani foarte mult timp gen doi ani de zile pana cand ajungi sa visezi noaptea ca gasesti pe strada monede de 50 de bani si te bucuri ca un copil in dimineata de Craciun. Asa ca atunci cand am aflat ca urmeaza sa avem niste venituri decente...am inceput sa visam cu ochii deschisi. Si sa verbalizam, cand eu cand el..."din primii bani o sa..."

  Cand am intrebat-o pe Mara ce isi doreste din primii bani a raspuns foarte repede: somon! Apoi dupa inca o respiratie: si baitza cu jucarii! Vroia mereu sa faca baie cu apa in cada si in ultimii ani nu am mai lasat-o pentru ca apa calda de la bloc costa enorm cand ai 5 oameni  in casa. Adica oameni din aia care nu tin sapunul in punga de teama sa nu se toceasca. Asa ca nah, ea isi dorea baitza cu jucarii. 

  Acu' somon n-am de unde sa ii iau din 2 Mai, iar cu baitza s-a rezolvat foarte grav din cauza de baltoaca aia mare din fundul gradinii. Aia cu apa sarata si cu valuri. Deci copilul e rezolvat. Si in seara asta mi-am rezolvat si eu una din primele chestii pe care le doream "din primii bani". I-am luat (tot ei, ofcors) papucei Ipanema asa cum a avut de cand are un an incoace. 

  Prima data am gasit standurile Ipanema-Rider in Grecia. I-am luat sandalute albastre Rider pe care apoi le-am dat mai departe prietenilor. Anul urmator m-am dus setata in acelasi loc din Grecia si am cautat infrigurata standul. Nenea care vindea acolo m-a recunoscut, s-a uitat la Mara si mi-a dat fix masura corecta-urmatoare de sandalute Rider. Mov. 

  De la 3 ani incolo am trecut-o pe papucii-tanga Ipanema. Adica printre degete. Mi se tot spunea mie ca aoleu maica, trebuie sa fie asa ca niste bocanci pantofii de copii mici. Ca cica nu stiu ce cu mersul. Eu mi-am adus aminte brusc de africanii aia care alergau maratoane in papuci d-astia, si stiind ca de fapt mersul cat mai descult e ala mai sanatos...i-am luat papucei Ipanema. Cu care a mers extraordinar de bine de atunci incoace. Pana in vara asta cand n-am mai avut bani sa ii iau masura urmatoare si a mai mers ea prin primavara cu cei pe care ii avea, am mai luat niste alte alea sandalute si papuci dar care toti inevitabil au ros-o prin diverse locuri. Papucii ei Ipanema aveau gauri in calcaie de cat a mers cu ei. La propriu. Are mersul ma-sii, apasat din calcaie...duduie casa sub cele 16 kile de om mic pe care le cara cu mare forta de colo colo. 

  Mi se rupea sufletul. Si mi-am zis....din primii bani iti iau papucii tai. Ceea ce am si facut in seara asta. A plecat spre casa incaltata cu ei si mi-a multumit de sute de ori. M-am simtit ca undeva inapoi acasa. Intr-o lume normala. Lumea in care azi am avut 50 de lei pentru o pereche de papucei mici si draguti ca piciorusele ei de furnica beata cu care tzopaie in continuu. 

  Tot azi blogul Printesei Urbane, draga mea prietena, a fost spart de niste dubiosi. Si tot azi cineva a furat datele de card ale mamei mele si a ciordit bani de pe el de pe un server din SUA. Care ai bani prin banca sa te cauti matale sa vezi daca cumva mai sunt toti acolo au ba. Care ai picioare de incaltat afla ca la Ipanema s-a redus pretul ca in fiecare an in perioada asta. So, good luck la toata lumea!

6 comentarii :

  1. hai mai....m-ai zdrobit de tot...hai dom'le veniti la mine ca jur ca am loc pt toti si ipaneme cit cuprinde (desi nu orea am habar ce-s alea, dar facem noi rost la o adica) :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da ma, vezi sunt obsedata cu incaltatul copilului :))) Bai, cand om putea venim, pana una alta hai tu incoace! Cum nu stii ce e Ipanema? O marca braziliana de flip-flopi si alte sandalute si papucei :)

      Ștergere
    2. pai veniti ca am reputatie de gazda buna...

      Ștergere
    3. Si io, deci veniti voi incoace :))))

      Ștergere
  2. Nici eu n-am avut idee de ipanema, pana am dat anu trecut peste ei (micuti, marimea 25 pentru Miruna mea de 4 ani atunci), erau negrii cu gri si argintiu si sclipici :-), o frumusete de papucei care m-au innebunit de am dat 20 euro pe ei. Anu asta n-au mai fost buni, i-am dat mai departe.
    Va doresc din suflet mult succes in planurile voastre de a pleca...
    Cu drag, Karin

    RăspundețiȘtergere