vineri, 26 aprilie 2013

O zi la Ruse si noi doi

  Noi doi, dupa cum bine constatam ieri, la circa 16 ani fara patru luni de cand ne cunoastem si ne iubim....nu ne plictisim unul cu altul. Mi-a zis el sa merg cu el sa facem niste ceva hartii pentru o masina la Ruse. Zis si facut. Ne-am pornit pe la 9 fara ceva, ca nu suntem in stare fizic sa ne urnim mai devreme...si am purces spre Giurgiu. Evident cu stationare in Bucuresti si luat de masina in cauza pe platforma. Cum e in Bucuresti? Bai, e nasol rau. Jur! E groaznic. Ne-a luat doua ore de la 10 la 11 spre 12 sa iesim din hidosul Bucuresti...nene, de ce e lume pe strada la ora aia? Someri nu pot fi, prea au toti masini la indemana. 

  Ma rog, nu mai conteaza...el i-a blagoslovit pe toti soferii de doi lei care stiu sa semnalizeze fix dupa ce au facut stanga...si multe altele. Eu am fost coapta de un soare de aprilie care m-a facut sa ma ingrozesc din nou la ideea de "vara" care urmeaza. Fiecare a injurat dupa pofta inimii. Eram fara copil. Lucru rar in familia noastra, de data asta din cauza de lipsa pasaport valabil pentru minora din dotare :)

  Am ajuns la locul cu pricina, unde Marse a avut o conversatie geniala cu un domn bulgar. Care ii zice inevitabil "Ce faci duomnuleeee" pentru ca duomnule e cam singurul cuvant romanesc pe care il nimereste. Insa e vorba de un lucrator din service bulgaresc. Ma intreb in ce limbi stiu sa zica domnule lucratorii din "servisurile" romanesti. Apoi il intreaba bulgarul "ce facie Basescu?" la care i se raspunde "sa-l ia dacu'"..."da' Ciausescu? ..."sa-l ia dracu' si p-ala, sa-i ia pe toti"...la care mosuletzul ..."DRACU-TOTI". Concluzia corecta. 

  Am vizitat Mall-ul din Ruse. De unde mi-am cumparat chestii ieftine. Orice ai vrea e mai ieftin in Bulgaria. De la deodorant la chiloti. I-am luat Marei cel mai dragut costum de baie care a costat undeva la 10 lei romanesti. Stiu asta pentru ca (din nou) am umblat ca o capra oarba cu telefonul in mana calculand preturi leu-euro-leva...si invers :))) La Carrefourul de acolo ai toate sansele sa iei foarte multe chestii mult mai ieftine ca la noi. 

  Am fost si am mancat la restaurantul "Happy". Care e un fel de restaurant-franciza adica un fast-food cu pretentii. Un fel de "Miec Duonalds" de balta. Adica locatia super misto, personalul de imi venea sa il iau acasa...si mancarea un rahat de mare angajament. Foarte scumpa. Mancam la Alioli de banii aia! Adica era scumpa pentru calitate...si cantitate. Eu mi-am luat niste "mici" pentru ca stiu stilul de "mic" bulgaresc si grecesc, sunt o tocatura mult mai misto. Si acestia chiar erau. Pacat ca erau insotiti de fix 9 bucatele firave de cartofi prajiti si circa 65 de grame dintr-o salata de varza cu morcov...facuta mai demult. Lasata sa stea la aer. Pacat de carnita aia buna. Noroc cu rachia Burgas si mai buna, ca nu mai bagi de seama prea tare ce mananci :))))

  Marius a luat un soi de tocanita (io-s de vina, in poza arata genial) care continea asa de multa vegeta (sau ceva asemanator) incat se simtea un gust pregnant si era sarata de lesinai. Apoi ne-am dres cu niste calamari prajiti da' uleiu' iar era de sezonul trecut. Apoi niste mini-clatitute cu gem, alea au fost bune. Total 48 de leva deci cam 120 de lei. Deci nah...cam mult pentru niste mancare fast-foodistica.

   Dar! Si aici vine un mare dar...Orasul Ruse. Circa 150 de mii de locuitori deci oleaca mai mic ca Ploiestiul. Dar la ei se poate. Se poate un centru istoric in care cand intri vezi ca e mult, mult mai frumos si mai ingrijit decat asa-zisul centru istoric al Bucurestiului. In Ploiesti nu mai avem asa ceva din cauza ca ne-au tras niste domni cateva bombe pe cand cautau rafinariile si nu stiu deloc de ce au nimerit cativa kilometri mai incolo. Probabil bausera. Ruse produce. Are zona industriala, de aia si arata asa rau mare parte din extremitatea sa...insa Ruse are multe fabrici diverse care produc lucruri. Ruse e un oras viu. Respira. Respira comert, respira turisti. Ieri la Hapi erau doua mese cu nemtzi, inca altele cu romani...la Ruse vin oameni.

  Promenada din Ruse e asa de frumoasa, cladirile vechi sunt ingrijite si renovate, parcul de acolo bate la fund multe parcuri de pe la noi. Restaurante plasate frumos, ca in Grecia...cu spatiu suficient pentru pietoni si gura-casca. Frumos rau. In soarele asta de primavara, cu pomii infloriti si cu iubitul meu de mana...am fost real fericita si parca timpul a stat in loc. Am ras, ca de obicei...am ras de toti si toate...Ne-am plimbat pe acolo de mana, ne-am gandit evident la Mara...Ne-am intors acasa printr-un apus tare frumos pe o autostrada pustie. Daca stati in Bucuresti si vreti sa va relaxati o zi, mergeti la Ruse. Lasati-o naibii de Valea Prahovei...fugiti pana la Ruse, mancati ceva bun pe promenada aia frumoasa, plimbati-va de mana, pupati-va si aduceti-va aminte cat de frumoasa e viata langa omul pe care il iubesti ca pe tine. Cam asa:

In Ruse sunt MULTI POMI!

Verdeata peste tot.

i-am zis sa zambeasca frumos...si a iesit ASTA...:)))))

"hai fah sa-ti arat Rusele"

frumoasa promenada

la Happy pe terasa, extrem de frumos si niste oameni minunati care zambesc cu drag!

sete mare, isi dorea o limbutza de soparla :)

inca niste promenada

dragostea vietii mele in apus spre casa...il iubesc de mi se infunda urechile!

  

  

12 comentarii :

  1. Bravo fatah!!! Asa sa va fie toata viata, ca in poza numaru' 3, cu zambete largi si urechi infundate! :)

    PS -- retrimit ca nu stiu daca prima oara am trimis "anomim" sau prin cont (e 5:30 dimineata la mine!!). Daca am trimis prin cont, atunci te rog nu publica duplicatul asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, da perfect deacord! Era trimis, l-am sters acu'. Te pup, Adina!

      Ștergere
  2. S-a zbârlit pielea pe mine. De nervi că te iei de Bucureştiul meu drag, plin de gălăgie şi de praf :)))))
    Ba, nu fată, sunteţi frumoşi voi doi, vă stă bine împreună şi nu vă doresc decât să fiţi sănătoşi şi fericiţi pân' la bătrâneţe. Ăv cors, în frunte cu Mara, ce credeai ?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim mult! Asa sa fie si cu voi pe langa noi! Trebuie sa facem cumva sa ne cunoastem si pe viu :)))

      Ștergere
  3. io m-am blocat la hai fah sa-ti arat Rusele! hai fah duamna se zice, ia corecteaza-ta :))). altfel, mai doamna, eu ma tot intreb si ma tot intreb: de ce la bulgari, sarbi, bosnieci se poate si la romani nu? uf.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))) Mda si eu ma intreb foarte sincer asta, sa stii. Pe bune, promenada aia din Ruse te pune binisor pe ganduri.

      Ștergere
  4. Sa va fie de bine calatoria! Si sa ti se infunde urechile si peste 50 de ani! :)) sa stii ca si eu patesc la fel. :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma bucur ca ati avut o iesire in doi in care v-ati incarcat bateriile. A fost scop pur de relaxare sau ati fost sa inmatriculati vreo masina ? Ca inca nu e vremea de cumparat castraveti bulgaresti de la sursa...:))
    Deci...dragoste fara frontiere, nu?:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi cam asa...am fost sa facem ITP la una din masinile pe care le-am inmatriculat mai demult.

      Ștergere
  6. Frumoasa "excursia" (desi pe undeva te umple de tristete sa vezi ca la altii "se poate"...
    Si voi tot 16 fara 4 luni?! :-))))))))) Si noi! Si tot asa frumosi, chiar astazi povesteam cu colegii si se uitau ciudat la mine cand le-am spus ca barbatu-meu e compania mea favorita (bine, in afara de copii), cu el prefer sa-mi petrec toate secundele libere si inca avem zile si nopti cand ne apuca 4 dimineata stand bot in bot la povesti ca liceenii :-)))
    Bravo, sa o tineti tot asa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah cunosc senzatia cu lumea care se uita ciudat. Ce bine ca si voi sunteti d-astia, deja ne simteam dubios :)))

      Ștergere