marți, 23 aprilie 2013

Ghid de cumparare a cadourilor pentru copii

   Aceasta postare se doreste a fi un pamflet. A se trata ca atare

  Sa zicem ca trebuie sa mergi undeva unde e un copil. Si ori e ziua lui, ori nu e dar "nu se face" sa te duci cu mana adanc infundata in posteriorul propriu. Nu stiu de ce, asa e "politicos" sa ii "duci ceva lu' ala micu'". Oricare ar fi cazurile, trebuie sa urmezi niste reguli pentru a-ti asigura un minim succes. 

  Daca esti un barbat singur si totusi mama ta ti-a zis ca "nu e frumos" sa te prezinti gol...mai bine ia un loc. Ia o bere, relaxeaza-te. Uita de invataturile de acasa. Orice ai incerca sa iei o vei da in bara. Nu, fetitele nu au nevoie de un kit de dans la bara. Iar pe baietei nu-i poti imbraca intr-o uniforma de pompier d-adevaratelea doar pentru ca ai tu un cumnat care a lucrat la garnizoana. So, relax. 

  Daca esti o femeie singura si iti doresti mult o familie si copii...iti dorim succes. Esti doar un pic mai bine ca domnul de mai sus, insa nu te forta prea tare. Gandeste! Citeste pe eticheta varsta pentru care sunt jucariile. Spre deosebire de el tu s-ar putea sa ai aceasta abilitate. Berea nu e buna, faci burta si dup'aia nu te mai ia nici dracu'! 

  Daca esti un cuplu fara copii, sau faci parte dintr-unul...ia un loc. Ia doua beri, pentru voi presiunea e si mai mare. Pe voi va asteapta toti la usa cu vesnica si tampita intrebare "voi cand faceti unul???". Apoi gandeste-te bine cand ajungi la raftul cu jucarii. Daca contine vopsea, abtineti-va. Nu e o idee buna. Nu, nici daca vopseaua e insotita de multe stampile cu care sa o depuna glorios pe toti peretii casei. Vopsea si stampile doar daca minorul are spre 4 ani. Jocurile de tot felul sunt indicate doar in masura in care doriti sa va prezentati zilnic la aruncatul cu zarul. 

  Daca ai copil dar e mai mic decat cel la care mergi...nu te apuca sa iei lucruri cu care ti-ai dori tu sa vezi copilul tau jucandu-se. Mai bine intrebi. In orice caz, ia o bere...te va ajuta sa decizi mai relaxat. 

  Daca ai copil dar e mai mare decat cel la care mergi...nu rascoli tot magazinul dupa ceva ce i-a placut copilului tau. S-ar putea ca asta la care te duci sa nu dea doi bani pe ceva-ul pentru care tu esti acum capabil sa rastorni muntii. O bere?

  Daca ai copil fix de aceeasi varsta cu cel la care mergi...e o idee buna ca orice ai lua sa iei in dublu exemplar pentru ca altfel va iesi cu paruiala. Vor vrea amandoi ceva-ul. Nu e bine. Tu poti lua doua beri pentru ca acolo oricum va fi haos si pretul a doua jucarii s-ar putea sa te intristeze oleaca. Ia loc, rasufla. 

  Daca ai avut copii care acum au la randul lor copii si-sau nepoti...sincer n-ai ce sa cauti acolo, despre orice ar fi vorba. Bunica-mea i-a luat Marei la fix 1 an un soi de masina de razboi cu niste soldati care urlau si impuscau lucruri, masina zbiera si fugea singura prin casa. Mda. Am dat-o cadou acum o luna unui baietel de 8 ani. Nici acum nu-s perfect convinsa ca nu l-am traumatizati si pe ala. Fi-mea cand a vazut-o prima data se suise in cap la ta-su ca pisicile alea de se agata in pomi. Se ingalbenise de spaima. 

  Oricine ai fi, nu duce copilului zahar. Nu are sens sa faci asta daca vrei o vizita placuta din care sa iesi intact si cu toate hainele imbracate pe membrele corecte. Ale tale. Iar daca parintii iti spun dinainte, sau in momentul ala ca minorul nu consuma zahar deoarece nu i-ai dat niciodata...nu incerca sa i-l bagi pe gat. Nu incerca sa mituiesti copilul, el e mai destept decat tine. In general, nu fii tampit. Mai bine ia o bere!

22 de comentarii :

  1. :))) acesta nu este un ghid de cumpărare ci ”Cum ajungi la dezalcoolizare dacă te invită cineva la ziua unui copil”. Dacă m-o chema cineva îi duc un bon-cadou, să mi-l rupă cel mic enervat. Mi-l amintesc șia cum pe nepoțelul meu care, la frumoasa vârstă de 3 ani, a sărit țonțăroiul pe cadoul înmânat de un inocent copil din vecini. Nici n-am avut putere să mă uit la ochișorii musafirului. Știu ce s-a întâmplat, în schimb, cu părinții drăcușorului: eu îi dusesem un mic casetofon/amplificator cu microfon. Poate voia să facă niște karaoke. Habar n-am de ce, când i s-au terminat bateriile, părinții nu i-au cumpărat altele.

    RăspundețiȘtergere
  2. M-am amuzat.Una peste alta,mie una mi se pare dificil sa cumpar un cadou cuiva,copil sau adult,despre care nu stiu mare lucru.Au primit si ai mei tot felul de chestii,cel mic o masina in genul aleia de care spui,scotea niste sunete atat de puternice si de urate incat m-am speriat si eu,nu doar el.Am pus-o la pastrare cativa ani,a descoperit-o si apoi s-a bucurat de ea.El,eu nu stiam cum sa fac sa-i scot bateriile...Dulciuri...asta este,le aduce lumea cu drag,ca ai mei mananca putine spre deloc dulciuri cumparate e una,le primim,multumim,le redistribuim.
    Ce te bucuri cand primesti,Alexandra? Ca am impresia ca alegi cu atentie cadouri si ca o faci cu suflet.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, eu aleg cadouri cu mare grija si gandire prealabila. Nu stiu daca ma intrebi pentru Mara sau pentru mine. Pentru Mara ma bucura chestiile de pictat-desenat-colorat-activitati pe hartie pentru ca stiu ca pe alea le iubeste foarte mult. Pentru mine...nici nu stiu sa mai zic...n-am mai primit un cadou de asa de mult timp ca nici nu stiu. Ma bucura bijuteriile de argint. Ma bucura iesirile la restaurant. Unele cosmetice. Ma bucura cel mai mult excursiile.

      Ștergere
  3. Vezi? N-au ştiut de articolul tău puştoaicele care au venit la ziua fetei mele. Aşa, în loc de beri, au luat vreo 20 de tricouri per total...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca erau de marimi diferite te mai scoteai...Asa, mai bine berea!

      Ștergere
  4. hahahhahaahhahaha, Doamne, daca ai sti tu ce dileme avem noi de cate ori cumparam cate ceva. si macar din doi, barbate-mio ar trebui sa stie ce si cum. una insa am nimerit-o mereu: fara zahar, nene, ca n-am bani de platit si dentistul copiilor :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. corect! bai, daca o iei la bun simt si INTREBI inainte pe mama cu pricina cam ce ii place copilului...o ginesti, ca n-ai cum sa o dai in gard :)))

      Ștergere
  5. Super...sor' mea mai mica si fara minte l- a cadorisit pe unicul nepot ..in speta fi'miu cu o ...ta taaaa ..chitara electronica ..cu boxe si amplificator si ....acum- surpriza: surioara mea care nu mai este mica este insarcinata!! Superveste! Ma duc sa cumpar o trompeta si niste tobe!!!
    De la Hamburg numai bine, Daiana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daiana, draga mea, tobe, trompeta PLUS niste stampile cu vopsea, sa aibe omu' ce sa faca in timp ce canta :)))

      Ștergere
  6. eu duc carti. imi storc creierii, ma uit pe coperta dupa varsta recomandata, intreb pe ala de-o vinde (de multe ori e mai nestiutor ca mine), o sun pe mama mea personala (educatoare de cursa lunga), inca n-am dat-o in bara. (ba chiar s-a dovedit ca-s singura care procedeaza in felul asta; fetita are o cutie absolut imensa plina de papusi, dintre care doar vreo 2-3 luate de parintii personali, dar de fiecare data cand ma duc c-o carte ma roaga sa-i citesc). am dus o singura data ciocolata, dupa ce am vazut ca maica-sa ii dadea (nu-i mai da). o singura data o zornaitoare de lemn, de la un targ de artizanat; s-a speriat, am priceput. uneori culori (creioane; se pare ca niciodata n-are suficiente), un set de jucat la nisip. m-am abtinut eroic de la plastilina, acuarele si stampile sau jocuri/cartulii care scot tot felul de zgomote. acu' ma gandesc ca la 5 ani juma' o fi destul de mare sa inteleaga ca creta colorata e ca sa desenezi in parc, nu pe peretii din dormitor, dar o s-o sun pe maica-sa inainte sa ma infiintez cu ea in geanta. :) (inca n-am copii)
    ady.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ady, cu cartile nu dai gres! La 5 ani juma merge si plastilina si culori si toate cele. Mai putin TOBE sau chestii d-astea cu care ar putea omori de urechi omul care sta cu ea 12 ore pe zi :) Creioane niciodata nu-s suficiente! :)))

      Ștergere
    2. si fiu-meu a primit o toba la un moment dat, pe care de altfel a reusit sa si-o traga pe cap pana la finalulvizitei. Toba nu era ea foarte solida, partea de deasupra s-a rupt si copilul si-a tras cilindrul pe cap...sa vedeti distractie pana am scos-o! Nasul, urechile, complet julite, omul care a adus toba paralizat de stres si de rusine...toata chestia s-a intamplat asa, in vreo cateva minute, a intrat omu in casa, a dat toba copilului (care avea vreo 3 ani) si eu m-am dus sa aduc o apa, o cafea...am revenit cand am auzit tipete si panica... Sa nu mai zic de CD-ul cu teatru radiofonic din ala clasic, de cand eram noi mici - era Greuceanu, povestitor cu vocea grava, tot soiul de sunete de fond, vajait, trosnit. Dupa 10 secunde, copilul a intrat sub masa de frica
      Maria

      Ștergere
    3. :))))))))))))))))) aaaahahahaaa ce tare, Maria! hai ca am ras sa lesin. si-a facut-o guler omu'!! :))))))

      Ștergere
    4. de plastilina, mi-e teama ca ma suna prietena mea sa-mi puna covoarele in brate, sa scot plastilina din ele. :)
      ady

      Ștergere
    5. :))) E una jmechera Play Doh ii zice. Nu se lipeste, garantat! :)

      Ștergere
  7. O da :)))) acum fro 2 ani,multe luni la rand am organizat petreceri pt zilele de nastere ale copiilor. De o ora si un pic, pentru copii de la 3 ani pana la 10 (maxim). Ce de povesti pot scrie despre aceste petreceri, despre parinti, despre copilasi, cadouri, mancare, fitze, invitati si iar cadouri.
    Noi nu am fost des invitati la zile de nastere sau petreceri si asa ca am scaoat ieftin ca asta e un alt aspect... daca sunt prea multe aniversari te cam cocosezi de portofel. Insa de putinele dati in care Maria a fost invitata, cartile (alese chiar de ea) si puzzle-urile au fost apreciate.
    Anul asta ne pregatim si noi de prima petrecere a zilei de nastere, cu colegii :) Presimt minute tumultoase!

    RăspundețiȘtergere
  8. Am ras de m-am tavalit pe jos citindu-te. Pe tine si pe comentariul cu instrumentele... Noi i-am dus fetitei unei prietene (care se agatase fara scapare de tobele lui fiu-meu) un set de tobe - mi-a urat ma-sa numai de bine. Iar doua luni mai tarziu, la ziua altei fetite, cand parintii ne-au vazut ca venim cu cadou voluminos au ingalbenit. Cand fetita l-a desfacut, au urlat amandoi in cor "nu-s tobe!!!" (era un scooter, trotineta se cheama cred, haha, aia mica s-a jucat numai cu ea, am nimerit-o la fix din prost noroc)...
    Super post!!!

    RăspundețiȘtergere