joi, 1 noiembrie 2012

Invatatoarea de la Iorga

  
  Parintii copiilor invatatoarei Bereanda de la Liceul Iorga din Bucuresti pe care o puteti vedea aici:



 incep sa povesteasca prin ce au trecut in ultimele luni:


  Copil care sa vina sa zica ca prefera sa se sinucida decat sa mai ajunga la scoala. Copil de 6 ani cu inceput de ULCER din cauza stresului provocat de vaca asta? Copil care sa aibe cosmaruri, sa tremure si sa planga de spaima ca maine e o ALTA ZI in care el trebuie sa suporte scursura asta umana pe post de invatatoare? 

  Si pe de alta parte o mana de parinti "minunati" care acum zic ca ce domle, e o invatatoare buna, voi astia prostalaii aveti copii prosti si rasfatati. Deci nu ca e AIA cretina si dusa cu capul pana la cer si inapoi, insa ea are si sustinatori. Aia e de fapt problema. 

  Da, sa fii invatator sau profesor o viata te poate duce la pierderea mintilor. De aceea ei sunt obligati anual la un test psihologic. Unde, ghici ce: dau spaga si iau o stampila. Pentru ca suntem in Romania. Un psiholog priceput ar putea sa faca asa fel incat sa afle ca femeia asta nu trebuie sa mai fie acolo. Nu e singurul caz, fiti linistiti. Sunt mii. Am ajuns sa cred ca in sistemul romanesc de invatamant, cei buni sunt exceptia. Poa' sa se supere cine o vrea. 

  In mod sigur ca exista o lege la mod teoretic. Una care nu ii da voie ei sa imi ameninte copilul. Eu asa as vrea sa cred, ca macar TEORETIC exista o lege. Practic insa...suntem in Romania. Unde orice profesor titular se pare ca e Dumnezeu si el nu poate fi nici dat afara, nici scos pe tusa, nici pensionat anticipat. Cum e asta? 

  Un bilet de avion. Doar dus, va rog. Catre Anglia daca se poate, daca nu...merge si Zimbabwe!

2 comentarii :

  1. Sunt ingrozita de ce am vazut si nu-mi vine sa cred ca o astfel de persoana (mai) este invatatoare. Nu vreti sa va asociati cu alti parinti si sa-i faceti reclamatie, la minister eventual, sau sa o dati prin presa? E prea oribil ca sa lasati asa...

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai Delia, e scandal mare pe internet. Parintii de acolo nu stiu ce o sa faca. Eu locuiesc in alt oras, nu e copilul meu acolo. Se agita lumea acum si i-au facut comisie de cercetare. Om vedea ce iese.

    RăspundețiȘtergere