vineri, 28 septembrie 2012

Sedinta cu parintii

  Prima din viata mea. Nu puteam sa pricep care e rostul sedintei cu parintii la gradinita. Pana cand m-au pus "casier"...e pe baza de casierie toata duda. M-a pus doamna casier ca m-a vazut ca ma duc zilnic cu copilul. Adica ca nu il duce vreo bunica sau careva. Si ca probabil par mai scuturata decat restul. Presedinta sau cum ii zice e o tipa cam la fel ca mine. Noi doua suntem din cei 10 care frecventeaza grupa...alea spalate. Ca sa ma exprim frumos. Vreo 3 sunt de etnie cu fuste, una e un soi de pitzipoanca cu breton si pretentii de diva. Restul sunt din gama covrigarese de Hale. Nice mix.

  Pe bune, am mers de la sedinta acasa cu una din (pardon) tiganci si ne-am conversat foarte simpatic tot drumul. Are mai multa logica decat multe mame cu pretentii pe care le stiu eu :))) Sa revenim la sedinta. Ne-a citit doamna un text despre cum sa inveti copilul cu bunele maniere. Asta ca sa vedeti ca nu am "judecat" eu grupul acesta deoarece as fi vreo aroganta. Saraca doamna ce si-o fi zis, nene pe astia tre sa ii invat si pe ei, ca n-am nici o sansa cu copilul daca ma-sa plescaie cand mananca. A fost un text interesant, citat dintr-un psiholog american. Era sa adorm. 

  Mai treaza fusesem inainte sa vina celelalte mame, cand doamna mi-a zis ca ei zic rugaciunea in fiecare zi inainte de masa si ca Mara n-a vrut. Intamplator in ziua urmatoare Mara a facut o mare criza de plans ca ea nu mai vrea la gradinita. Tot in ziua cand le-a zis sa nu deschida rucsacul cu mancare pana nu zic rugaciunea, le-a zis doamna ca are ea un "ecran magic" prin care ii vede acasa la ei ce fac, si sa doarma mai mult dimineata ca ii vede daca nu dorm (ei merg dupa amiaza asa ca tipa a vrut sa se asigure ca dorm mai mult dimineata). 

  Numai ca pentru Mara astea doua au fost niste probleme grave. Ea stie ca noi nu credem in Dumnezeu si ca nu mergem la Biserica. Nu am vorbit urat in fata ei despre asta, insa ea stie de mica ca noi facem misto de popi. Si in plus, a perceput ca o interdictie la mancare toata conditionarea rugaciunii. Asta a suparat-o. Mai mult, ea stie ca exista sisteme de supraveghere, stie si termenul, stie si cum se cheama partile componente. Mna, ce sa facem, tati a montat multe din astea la viata lui si ea a inteles tot. De curand a montat la 2 Mai camere ca sa vedem prin internet la iarna daca o vrea vreunu' sa ne caute cand nu suntem acasa :) Ea stia ca se poate, si cum noi nu o mintim niciodata si nu o amenintam cu minciuni...ce sa vezi, copilul a crezut ca o vede doamna la ea acasa si asta i s-a parut ceva oribil. 

  Acu' io despre ecranu' magic nu aveam ce sa vorbesc cu doamna. Pentru ca e o doamna foarte draguta si n-aveam cum sa ii zic "fah, esti tampita, nu mai speria copiii!" Cred ca lesina femeia, si asta nu e bine. Insa cand a zis cu mandrie ca ei zic rugaciunea io am replicat imediat "cu asta nu sunt deacord!" S-a blocat. Mi-a fost mila de ea. Asa ca am zis repede "nu ne-ati intrebat daca suntem evrei sau mahomedani" La care ea, din reflex cica "pai si eu sunt catolica" :))))))))))

  Pai da, da' ce sa vezi, catolicii tot tatal nostru presteaza. Si inger ingerasu' nu stiu cui. Asadar...esti in offside. Evident ca ea nu poate sa priceapa de ce pe mine m-ar deranja asta. Nu are cum. Revin: noi am avut noroc ca am nimerit la ea. Am aflat ca cealalta doamna de grupa mare are draci pe ea si tipa si urla intr-una. Doamna noastra e ca o painica calda unsa cu unt intr-o seara rece de iarna...Jur. 

  Dupa care a inceput sa dea socoteala despre banii cheltuiti din fondul clasei ramas de anul trecut. Anul asta avem noroc ca nu se strange fond al clasei ca altfel eram morti. Nu pot sa pricep cate zeci de milioane au strans de au avut sa dea 6 milioane la Mol sa le faca serbarea de Craciun acolo. Anul asta s-au lins pe bot de Mol. HAHAHAAA....Pitzipoanca cu breton era chiar ofensata. Ca cum adica (pfff iar sare doamna Nicoleta!) Covrigareasa ii tinea isonul, ca ce are, ce, ca a fost frumos, ca lasa sa strangem bani. Aloooooooooooo, sarantoaceloooor...lasati figurile ca nu tine, e saracia mareeeee. Ma uitam la cele doua doamne de etnie care ne onorau cu prezenta. Se uitau la astea ca la felu' 14...Una e maturatoare, aialalta e somera. Serbare la Mol? 

  M-am oferit sa imi aduc masculul din dotare intru repararea si construirea unor lucuri in gradinita. Vroiam sa ma ofer si fara sa fie nevoie, a fost nevoie asa ca am zis ca Marius ii poate ajuta cu niste chestii si ca o sa o faca voluntar pentru ca noi vrem sa dam inapoi comunitatii din care facem parte. Gradinita e cea din cartier, e locul pe care noi parintii ar trebui sa il facem cat mai misto pentru copii. Mai bine la asta s-ar gandi doamnele decat la serbare la Mol...neaaa, nu le da prin cap. Doamna insa a fost uimita pana la lacrimi si a zis ca nimeni nu i-a zis asa ceva niciodata. Mda, nu ma mir. 

  Apoi ne-a aratat o revista si ne-a zis "inspectoratul scolar va ROAGA sa luati revista Luminita...bla, bla...ca in fiecare luna...bla, bla...8 lei" Dupa care zice "e cumva obligatoriu (ii dau lacrimile) ma scuzati ca am folosit cuvantul asta dar nu am ce sa fac" Adica ni le baga pe gat inspectoratul. Adica o fi vreun inspector acolo care are el o revista. Nu scrie pe ea cine o face, are reclame inclusiv la Orange...e o chestie care cuiva ii aduce bani buni. Si doamna e obligata sa ne-o bage pe gat. 

  Si niste carti si caiete speciale...la prima strigare vreo 50 de lei, plus engleza 26, plus teatrul care vine el la noi odata pe luna 5 lei, plus luminita 8 lei plus...E, caietele le luam o singura data, deci mai ramane engleza, Luminita si teatrul (daca vrem dar vrem ca la teatru e 10 lei biletul de copil, aici e 5, culmea). Asadar tandi pe mandi costa 40 de lei pe luna dusul la gradinita de stat nr 3, program scurt, in orasul Ploiesti. La particular e cam 500-600 programul scurt si ce povesti de groaza am auzit de pe acolo m-au facut sa cred ca nu e mare jmecherie. Oamenii sunt aceiasi. 

  Asa ca azi tre' sa iau plicuri si pix la mine caci sunt o doamna casiera...Sa ma vezi la strans de bani, ce am fugit eu toata viata in scoala de activitati din astea...m-au prins acu' la batranete!

10 comentarii :

  1. Super tare! Hai sa ne vedem la Valeni sa bem banii pitzipoancei si pe ai covrigaresei! Facem cinste si lu' aia de-i somera si cu fuste, ca pare simpatica:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, da! Tigancusele sunt mult mai simpatice decat pitzipoancele-wannabe sau covrigaresele "de centru" :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. daca faceti parte dintr-o confesiune,dominatiune crestina, adunare, biserica de orice fel nu cred ca aveti vreun drept sa ii vorbiti de rau pe ceilalti ce cred in Dumnezeu sau Alah sau Iehova sau cum l-oti numi voi si cred ca era de bun simt sa anunta-ti de la inceput.nu cred ca rugaciunea iar strica copilului, dar cred ca vorbitul de rau pe "popi" da. Si deacat sa radeti de religia altuia mai bine o invatati mai multe despre a voastra. ps. pastorii vostri nu-s mai buni decat protii nostri!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Alooo,casa de nebuuuni, vedeti ca v-ati pierdut un anonim p-acilea! Ce confesiune, nene...ce pastori nene...Esti DEMENT-A? Ce cauti aici nenica? Du-te nene la balamuc, ia pastile!

    RăspundețiȘtergere
  5. in mare, nu e rau... dar am si eu o curiozitate: ce e o covrigareasa de hala?

    RăspundețiȘtergere
  6. O covrigareasa e o doamna care face covrigi la o covrigarie. Hala nu era hala ci "Hale Ploiesti"...o constructie istorica care adaposteste un soi de piatza acoperita in centrul Ploiestiului. De aia am zis "Hale" la plural si cu H mare, lumea de pe aici stie ce e, normal ca lumea cealalta nu stie. M-am gandit cand am scris, dar era prea greu sa explic. Si uit mereu ca blogul asta chiar e citit de lume din afara familiei mele. My bad! :)))

    RăspundețiȘtergere
  7. 40 de lei pe luna e parfum. La bucuresti, cea mai tare gradi de stat, din buricul targului, cere cam 5 mil pe luna. Deci gratis aproape:)). ca vreo 3.5-4 mil e doar masa, 14 lei pe zi cica, plus ingrijoarea, care e platita de parinti. Acu in prima luna costa 8 mil ca se adauga si niste materiale.
    Noi suntem la particular, macar acolo nu ma pacaleste nimeni ca e gratis.

    RăspundețiȘtergere
  8. Noi nu avem masa ca suntem la program scurt. Mergem cu pachetelul. Asa e cu particularii, macar stii ca ai de dat bani.

    RăspundețiȘtergere
  9. Scrii foarte frumos! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere