sâmbătă, 31 mai 2014

Prima tura de 2 Mai. Prima tura la Petya!

  Normal ca am plecat intai sa venim inapoi in aceeasi zi, apoi sa venim inapoi a doua zi, dupa care am stat inca o noapte pentru ca joi munciram ca la balamuc sa aranjam si terminam si ordonam chestii, corcoatze, lucruri, umbrele. Pentru ca vineri au venit primii clienti. De care mi-e cam mila la ora asta deoarece s-a cam pus pe ploicica azi si la 2 Mai. 

  Am ajuns aseara amandoi acasa dupa ce am lasat copilul semi-inlacrimat cu mama la 2 Mai. Of. Nu vrea sa se desprinda de mine (desi ea a cerut sa ramana acolo!), mi-a zis ca nu vrea sa plec pentru ca eu sunt cea mai buna mamica din lume si citez "tu stii mami sa ai grija de mine". I-am explicat ca si Nana (mama) stie la fel de bine, ca doar uite eu ce mare sunt si Nana m-a crescut. Logica asta a convins-o oarecum. I s-a parut corect. A mai stat acolo fara mine insa mi-a si zis acum ca "eram CU TATI, mai mami!". Deci daca e macar unul din noi in preajma, e ok. Acum insa am plecat pentru prima data in viata ei amandoi de langa ea. Si desi e mare era extrem de trista din cauza asta, aproape ca mi s-a rupt sufletul daca nu mi-ar fi venit s-o troznesc deoarece, dupa cum i-am si spus, eu eram lasata acolo 3-4 luni pe an cu niste matusi perfect indiferente la nevoile mele de om mic. Nici macar cu bunica-mea, ca aia era prea ocupata sa viziteze neamurile din SUA decat sa vada de nepoata-sa. Iar nepoata-sa n-o avea decat pe ma-sa ca taxu' nu exista. Deci era cam complicat. 

  Dar iata ca si daca stai cu ma-ta toata viata ta tot e complicat sa o lasi sa plece de langa tine pret de 4-5 zile cat dureaza pana ma intorc. Asa ca ajung la concluzia ca oricum o dai tot ca un cacat iese iar copiii sunt oricum nemultumiti din principiu :))))) Glumesc, desigur. 

  Ei bine am oarecum invins sa facem ordine la mare. Am pus niste umbrele frumoase pe terasa de sus, am pus acoperis anti-ploaie la casuta copiilor, am una, am alta. Cand zic "am" adica domnu' Albulete. Care s-a cracit si cocosat de cat a tras saracu' doua zile. Cred ca i s-a facut dor de camion, ca atata "vacanta" a avut in astea doua saptamani de l-a luat cu dureri de shale :))) Pupe mama pe el de baiat harnic! 

  La 2 Mai era liniste si frumos. Eu n-am mai fost in luna mai acolo de cand eram extrem de mica. De 1 Mai cocalaresc eu nu "servesc" mers la mare si la manelizare. Nu merci. Las' sa se duca bucurestenii linistiti ca asa e moda. Acum era asa frumos, a fost foarte cald si miercuri si joi, apa marii era dubios de calda, nu mi-a venit sa cred ca fac baie cu fi-mea in luna mai. Cu balaceala si toate cele! Apa era linistita si limpedeeeeee, cam cum e in alte tari la alte mari. Din pacate marea noastra nu prea e politicoasa cu bietii turisti. Ea e frumoasa si limpede in primavara, cand vin turistii incepe si scoate alge, da din valuri, face numa' prostii! 

  Satul era gol-golut. Plaja goala si frumoasa. Curtea verde si plina de flori. Din fericire Petya a deschis la ora asta asa ca ne-am dus calare pe ei cu catel cu purcel si-am mancat extraordinar de bine ca de obicei. Preturile sunt cam aceleasi de anul trecut, doar icrele si palinca au cate un leutz in plus la portie. In rest in toata partea asta de sat pana in centru nu era nimic! 

  Inteleg ca Dinamo era deschis ca el asa e mereu insa n-am apucat sa ajung acolo. Cand o sa ma duc o sa merg sa mananc si sa fac poze cu preturi si tot la toti cei care mai au carciuma in sat. Anul trecut am fost injurata ca mi-am zis parerea, ba chiar si acuzata ca primesc foloase necuvenite de la bietul Petya. Nu primesc domle nimic, doar ca atunci cand vad o mancare buna si bine facuta tin mortis sa anunt lumea. Am eu ambitia asta. Poate din cauza ca in tara asta nu prea exista oameni care sa stie sa gateasca bine. Drept pentru care nici clienti care sa stie sa aprecieze o mancare bine facuta. E normal ca daca la tine acasa tu faci cartofi prajiti in acelasi ulei de 365 de ori sa nu stii care e diferenta intre un ulei ars-ranced si unul proaspat. Deh... am eu pretentii prea mari!

  Si acum niste pozeee! Cu ce sa incep? Casa, curtea, marea sau mancarea? :)))))) 

causta copiilor pe cand era in proces de curatare, montat acoperis, etc. n-am apucat sa fac poze dupa :)

noile achizitii...I love them!

floricele in roaba si alei de piatra de la mare

gura leului

macii









  Si acuuuum mancarea lui Petya, de fapt a Alinei, sotia lui. Fata asta gateste cu un drag si cu o pasiune pentru mancare pe care doar la mine am mai intalnit-o! :D 

intai "medicamentele" din partea casei, palinca de la un nene de la Oradea

midii pane

ceafa cu mamaliga si mujdei

saramura de sardine, pretul e la suta de grame, poti cere cat vrei! nu iti baga pe gat portii din capul lor! normal ca Albuletele a cerut 400 de grame :))))

cele mai bune icre din lume!

ciorba de peste. culmea, cu mult peste! 

sarmalute in foi de vitza, au fost FENOMENALE!

si evident ceatal cu mamaliga si mujdei...bunnnn!!!

  Cam asta a fost pe tura asta. De saptamana viitoare ma mut si eu acolo asa ca o sa transmit starea vremii live :))) Daca va paste vreun gand de vacante la 2 Mai ne gasiti pe site-ul Casei, pe contul de FB al Casei sau pe la mine pe aici. V-am pupat! Ma duc sa mai fac patrujdoo de chestii de mancare, maine dimi la ora 4 sotul din dotare se intoarce in Elvetia. 


8 comentarii :

  1. Parca m-ar bate un gand sa va fac o vizita, cu piticul din dotare. Mi_ai facut pofta cu marea :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am furat poza cu nisipul si scoicile, nu m-am putut abține. :(
    Mă lași să mi-o pun cover pe facebook? :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur, Mara! Nu stiu ce a facut asta cu comentariul tau de l-am gasit de abea acum, nu mi l-a trimis in mail. Feel free to scoic yourself! :D Si va astept pe la noooooi !

      Ștergere
  3. Deci mincarea de la Petya ma va face toata viata mea sa salivez ca patrupedul lui Pavlov:) O ador, dupa cum ador si spatiul ala umbros, navodul cel mare, culorile stinse, ca ale marii, mirosul de hamsii si rozul icrelor in castronas. Mai e Petya cel original acolo sau astia sint generatia tinara? S.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu care navod ca nu-l mai are. Petya e acolo, sotia lui gateste. Fiind de-o seama cu mine aproximativ, mi se pare ca ei sunt generatia tanara :))) Tineretul serveste pe la mese dar si Petya e seara la comenzi si servire.

      Ștergere
  4. Eu prima data am mers la in '95, acu' nu cred ca o fi fost pe atunci generatia actuala dar tot ce se poate... Navodul era unul adevarat, care isi facuse datoria pe mare multi ani si acum se odihnea pe post de ornament. In fine, pe scurt mi-e un dor de 2 Mai de as veni mincind pamintul. Cum mai arata plaja de la nudisti? Acu vreo 3-4 ani se ingustase rau si exista pericolul sa cam diapara....S.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa, tot Petya era si atunci doar ca nu era Alina inca :) Acum ca ai zis stiu si navodul, era inauntru. Noi stam afara pe trotuar de obicei :)

      Ștergere