duminică, 16 decembrie 2012

Craciun mood

  Anul asta am mood de Craciun. Anul trecut n-am avut deloc. Au fost doi ani in viata mea cand n-am avut, anul trecut (din cauza anului cu bunica in spitale si cazuta la pat plus ex-prietena cea mai buna care si-a batut joc de mine foarte urat), si in anul cand am fost insarcinata si cand doream doar scap si sa fiu lasata in pace. In nici unul din anii astia nu am fost inteleasa. Adica nu i-a pasat nimanui daca am eu sau nu chef de Craciun. Craciunul a venit si a plecat impotriva dorintei mele. :)))

  Weeeell...anul asta sunt in Craciun-mood! Anul asta am prieteni adevarati, am caldura, am speranta ca sunt un om suficient de bun cat sa nu imi iau scatoalce de la Univers. Azi am fost la Drajna si am luat bradul nostru de acolo dintre bagajele noastre care locuiesc acolo pentru ca noi nu avem o casa. Am avut o casa si casa noastra a avut viata noastra in ea. A trebuit sa parasim casa noastra si sa ducem toate cutiile cu viata noastra in casa parintilor lui Marius de la tzara. Tot sufletul meu e blocat acolo. S-a facut mii de bucati cand am strans casa si am plecat cu ea bucati mici. 

  Acum n-am mai gasit decoratiunile de Craciun. Da' n-are nimic...oricum mai avem aici, in casa mamei altele. Le vroiam pe ale mele tocmai pentru ca acum sunt in Craciun-mood. Si vroiam globurile mele. Am gasit o parte din beteala si minunata coronita de Ikea de pe vremea cand aveam asa de multi bani incat mi-am permis sa dau 40 de lei pe asa ceva. A trecut mult de atunci...si mi-o doream langa mine. Coronita aia a fost asa ca un fel de "rasfat" enorm din partea mea. 

  Mara se bucura asa de tareeeeee cand vede orice decor...ea n-a apucat brad viu...si ma indoiesc ca o sa apuce vreodata sa aibe asa ceva in casa. Pe de o parte imi  pare bine, adica sa nu taiem brazii aiurea pentru un obicei stupid...daca ne pasa de paduri nu trebuie sa taiem brazi! Pe de alta parte mirosul de brad in casa nu il aduce cel dragut de plastic. Dar daca iei brad, trebuie sa fii om si sa iei unul in ghiveci pe care sa il ingrijesti si sa il plantezi apoi undeva. In padure, in curte....oriunde. Bradul taiat pentru placerea ta de Craciun...nu are sens. Iti bati joc de natura si de oameni daca faci asta. 

  Ieri am primit cel mai frumos cadou de Craciun din viata mea! Desi nu e pentru mine, e pentru Mara. Prietena noastra draga a ascultat cu atentie pe parcursul anului si i-a trimis acum ceva care m-a facut sa imi dea lacrimile de bucurie: papucei de piele pe care ii poate purta la gradinita! Sa nu ii mai fie cald la picioare. Am desfacut pachetul si ma asteptam la o jucarie pentru ea....cand am vazut ce e...mi s-a taiat rasuflarea de fericire. Asta inseamna un cadou, domnule: sa asculti cu atentie si sa iei ce trebuie! 

  Azi am dus copilul la zapada. D-aia adevarata. Adica la Drajna in curte, zapada CURATA, proaspata, groasa ca o plapuma de piure de cartofi (mi-a zis mie cineva ca cele mai bune comparatii sunt cele cu ceva de mancare...azi cand am vazut zapada aia imi era foame rau). Si a iesit asa:


una bucata om de zapada on top of o masina din curteeee


cu ardei iute la nas si porumb la ochi caci asa a avut Mamaua noastra la indemana


copil bucuros ASA


cu mama lui de copil...asa!

  Si cam asa ne-am distrat noi azi desi inca avem niste raceala pe cap...o viroza d-aia altoita cu nu stiu ce aratare...ca ne-a pus pe toti la pamant. Maine insa mergem inapoi la gradinita, mare bucurie mare. Miercuri avem serbarea din dotare, fi-mea recita in baie poezii de zor...isi stie rolul mai bine ca numele propriu! 

  Si da, acum sunt in Craciun-mood si as vrea multe si multe cadouri pitite sub braaad, multe si multe surprize ascunse in dulapuri, multe si multe luminite in oras! O sa vedem maine luminitele daca mergem la gradi, caci noi iesim de la gradi ca liceenii  la ora 5, deci o sa vedem ce e prin oras...O sa punem bradul pe 24 si o sa fie fooooaaaaaarte frumoooos! 

  Sunt in Craciun-mood, am zis!


2 comentarii :

  1. Tulai, Doamne, asa de mare era zapada la Drajna?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, da, erau cam 20 de cm asternuti! A nins mai mult decat la Ploiesti. Ah si era asa curataaaaaa!!! :))) Iti venea sa te tavalesti in ea!

      Ștergere