miercuri, 21 noiembrie 2012

A zmotoci, zmotocire

  Activitate practicata frecvent in familia Albu. Implica una bucata copil. Implica "monstrul pupacios" si alte activitati cultural distractive. Protagonisti: mami si Mara...tati si Mara...Nana si Mara...dupa caz. 

  Debutul este unul fulgerator. Copilul striga dintr-un colt al casei "mamiiiiiii/tati/Nana, vin sa ne zmotociiiiiiiiim" dupa care accelereaza. Pune frana pe destinatarul zmotocelii. La propriu. Se cocoatza vajnic pe om si incepe o imbratisare pupacioasa care poate dura intre 3 secunde si 30 de minute. 

  Ne pupa si ne zice "stii ce mult te iubesc io?"...apoi asteapta raspuns...ii zici ca si tu o iubesti de nu mai poti si ofteaza fericita in timp ce isi aseaza urechea pe pieptul tau. Te mai pupa odata si apoi esti nevoit sa o dai jos de pe tine cu forta. Nu de alta da' poate mai ai si alta treaba. Sau nevoie la toaleta. Zmotocirea nu se termina pentru ea niciodata. Am incercat odata sa vad daca s-ar da ea singura jos din brate de la zmotoceala. Dupa doua ore am cojit-o de pe mine ca ma striga natura. Natura aia la care se trage apa. 

  Nu exista limite pentru dragostea pe care ti-o poarta un copil. Copilul nu are limite. Nu iubeste conditionat. Pentru el esti cel mai bun intotdeauna. Are favoriti, evident mami e pe primul loc si mie imi zice uneori ca ma iubeste cel mai mult din toata lumea. Nu i-am zis niciodata "da' pe tati nu?" sau alte aberatii din astea. Si nici n-am intrebat-o vreodata pe care il iubeste mai mult. Este evident pentru oricine ca orice copil isi iubeste mama (sau parintele pe care il vede mai des si mai mult intr-o zi) "mai altfel" decat isi iubeste tatal, fratii sau bunicii. Ea ne zmotoceste pe toti in egala masura. Nu scapa niciunul din noi! Si nici nu ne dorim...

  Exemplificare: zmotocire brusca la restaurant. Cineva vorbea in partea in care ma uitam eu, insa m-am trezit brusc cu zmotocitorul peste mine. Cam asa:


Va dorim zmotoceala placuta!

4 comentarii :

  1. Chiar daca nu am zmotocit si nu am fost zmotocita,m-ai emotionat pana la lacrimi :-)
    Sa dureze la infinit zmotocirea asta a voastra:-)
    miki

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai sa vina si vremea zmotocirii pe la tine, zic! Multumesc, Miki!

      Ștergere
  2. Asta mi-a scapat!`:)
    Sunteti simpatici rau, mai! :) Sa o tineti tot asa!
    Nici la noi nu e limita la smotoceala, chiar daca sunt doi :) Mai scapam ca se mai smotocesc si intre ei :)
    Si cea mai tare faza, la o intrebare dinasta idioata cu "pe cine iubesti cel mai mult?" fata noastra a raspuns "pe Matei!" adica pe frate-su, care era destul de proaspat aparut printre noi :) Asa imi place cand reuseste sa lase lumea fara replica .... :D

    RăspundețiȘtergere