joi, 6 februarie 2014

Feministele si menstruatia

   Disclaimer: acesta este un post despre menstruatie cu mentionare de parti ale corpului. Va rugam parasiti incinta daca va e sila!

  M-am amuzat teribil cand am vazut azi linkul asta. Pe scurt feministele se gandesc sa renunte total la mijloacele de restrictionare a sangelui menstrual. Adica sa umblam maica pe strazi la liber. Cica ii zice Free Bleeding si e ultma duda din curentul feminist. Mie-mi plac de mor "curentele" astea, inclusiv cel asa zis feminist. Zic asa zis pentru ca dupa mine in secolul in care traim feminismul e un soi de dinozaur care umbla gafaind prin capul unora. S-a dat dreptul la vot, s-a dat drumul la divort? S-a dat. Ce mai vreti maica? Purtati pantaloni? Purtati? Feministele alea de la inceput si-au facut treaba, puteti sa va linistiti. 

  Adica de acu' incolo e "fiecare pentru el". Te descurci in viata? Esti tare. Nu conteaza ca esti femeie sau barbat. Aaaa, ca in Romania societatea e una pur misogina aia e alta discutie. Asa va ramane intotdeauna. Un negru a ajuns sef  SUA, ma indoiesc ca o femeie va reusi asta vreodata. Da' pana la urma asa a zis lumea si de negri si uite ca cumva unu' a fost pus acolo. Cine l-a pus asta e alta discutie. 

  Discutia de fata e despre menstruatie. Vai, bleaaaaah, vai, vai, vai. Reactiile la articolul cu poza cu femeia ciclista libera au fost unele gen "soc si groaza". Nu le inteleg. Bine, nu le inteleg nici pe tantiile care considera ca ar fi "simplu" sa sangerezi peste tot, mi se pare ca contrazice total ideea de feminism. Fetelor, tre' sa stiti ca veti avea oleaca mai multe rufe de spalat...da' cine-s io sa ma pun cu placerea voastra. Da' de ce m-ar deranja pe mine sa o vad pe una plina de sange?

  Inteleg barbatii, ei vor fi pe vecie terorizati de ideea de ciclu. Vor fugi mancand pamantul la orice zvon de discutie despre vreun tampon din viata reala dar vor face mistouri si bancuri despre cum ele trebuie bagate in nas, urechi sau cana cu ceai. Bancurile cu Dracula si OB-uri sunt in cantitati enorme. De cand barbatul roman a auzit ca exista un ceva care se baga in gaura aceea a inceput sa fie invidios. Lesina de nervi ca intra altceva acolo cand el nu poate. Nu ca nu l-ar lasa posesoarea, multe femei au libidoul ridicat la ciclu...da' ii e o silaaaa!!! Pe de alta parte ei lesina ca la concurs cand li se ia sange asa ca pot sa pricep ca au ceva cu sangele si in special cu cel de ciclu. Ala e "altfel" pentru ca iese "de acolo". Daca menstruatia ne curgea prin sani i-ar fi zmotocit si s-ar fi incantat ca-s alunecosi!

  N-o sa uit o vara la 2 Mai cu multi ani in urma cand am cunoscut o fata din Germania, genul de hipioata din aia cu par peste tot. Natural (atunci am vazut si eu cat creste parul de la subtioara netaiat). Pe plaja de la nudisti. Uitandu-ma spre ea la un moment dat am vazut ca...ca...surprizaaaa...la nudisti insa nimic nu e surpriza, totul e vizibil. Ea habar n-avea, eu eram tanara si desi incepusem sa las in urma pudoarea inutila si faceam nudism...ma simteam cumva...sa ii zic, sa nu-i zic? Cuprinsa de "mila" i-am zis ce se intampla. A inceput sa rada, a dat din mana a lehamite si a zis "oh, let it be". Reactia ei m-a incantat pentru ca nu era plina de disperarea femeii romance invatate in pudoare, in "rusine" in "aoleuuuuuuu"...I-am spus totusi ca in Romania s-ar putea sa aibe parte de niste reactii total neprietenoase daca o zareste careva. De atunci (aveam 22 de ani ea era mai mica decat mine) n-am mai avut niciodata disperarea aia a femeii care menstrueaza. 

  Normal, nu doresc nimanui sa o apuce pe curentul Free Bleeding. Ma gandesc ca daca faci asta s-ar putea sa mori maica. Nu de la ciclu, da' daca doamne-fere aluneci pe gresie? E inevitabil ca gravitatia sa duca problema in jos. In cizme. Daca se duce direct pe jos si mergi mai repejor asa...si pici ca proasta? Spargi dintzii prin balti! Ma mai gandesc ca trebuie si multe masini de spalat, haine...o adevarata armata. Si ca s-ar putea sa nu mai fii invitata in vizita la prieteni asa des, sau o sa fii intai intrebata daca esti la ciclu. Prieteniile ori se vor strange asa tare incat sotul prietenei tale va sti mereu cand esti pe stop....ori se vor duce dracu' definitiv. 

  Dar as vrea sa vad cum te duci la birou asa! Cum o fi cu feministele astea, ca ele totusi isi doreau sa munceasca, asa a aparut curentul, nu? Cum s-or duce la munca? Ma rog, glumesc, cred ca "curentul" e o tragere de par grava a unor norme sociale de igiena elementara. Adica, maica, daca eu nu fac caca pe tine in tramvai, ma gandesc sa nu menstruezi nici tu pe mine...gen....La tine acasa treaba ta ce faci, da' in public nu umbli cu mucii atarnati din nas sub forma de lumanari (bine, unii o fac si aia ma umple de sila mult mai rau ca ciclurile altora). Insa mi se pare cumva trista reactia femeilor la ideea asta, oricat de dementa ar fi ea. De ce m-ar interesa daca umbla o doamna plina de sange pe strada? Normal, la mine acasa i-as oferi o punga de plastic la asezarea pe canapea...da' in rest...let it be. E bio, maica, e bio! 

23 de comentarii :

  1. "Lesina de nervi ca intra altceva acolo cand el nu poate.".... era sa pic de pe scaun de ras. ca sa nu mai vorbim ca in societatea arhaica romaneasca femeia la menstruatie e considerata "murdara" (si nu in sensu' ca dai cu apa si sapun si se duce :)) , tabu, alea-alea. (mai e un cuvant ce tine vag de biserica, dar nu-mi vine in degete :) )
    legat de curentu' lu' peste... imi place sa cred ca-s feminista, da', soro, hai sa fim serioase. chiar daca menstruatia e normala, etc, zau ca n-o sa ma apuc acu' sa sangerez peste tot (pfui, inca imi amintesc de teroarea primilor 2-3 ani de menstruatie din adolescenta, pana cand am descoperit absorbantul extern; "a trecut de shomoiagul de vata sau n-a trecut" in timpul a 50 de minute amarate de curs era intrebarea de baraj cateva zile pe luna; plus cantitatea industriala de chiloti de spalat) doar ca-s feminista. nu multumesc.
    n-am inteles niciodata cum naiba poti sa ajungi sa imbratisezi o idee, o ceva si apoi s-o tii langa pana o dai in niste balarii mai mari ca jungla tropicala doar de dragul ideei aleia. oamenii astia n-au auzit de "calea de mijloc" ?!
    ady

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ady, eu cred ca e o gluma toata tarasenia, doamna aia cu blogul sper ca e nebuna sau ceva...habar n-am...Oricum mi s-a parut extrem de funny ca idee :))))

      Ștergere
    2. sper din tot sufletul ca da, pentru ca "biblia zice ca femeile is mai murdare ca barbatii" pe care tanti autoarea il opune ca motiv, cica pertinent, aiurelii astea e chiar mai......... hilar/dement/inspaimantator decat "miscarea"asta cu free bleeding. sa moara bubi, daca ar fi doar doua tabere "biblia zice" si "free bleeding" si ar trebui sa aleg, mi-as lua lumea in cap si m-as ascunde in fundu' padurii/varfu' muntelui.
      ady

      Ștergere
    3. Pai nu te supara, Ady da' Biblia fix aia zice! Stii ca nu ai voie in Biserica cand esti la ciclu din cauza ca nu esti "curata". Si nici dupa ce nasti decat dupa iti citeste nu stiu ce popa ca sa te curete de faptul ca s-a umblat la vagin sau ceva....nu ma pricep eu sunt atee :)

      Ștergere
    4. nu ma supar, stiu ce zici tu acolo. nu ma consider atee, dar sa sustii ca unul din motivele pertinente si logice pentru care respingi free bleeding este ca "biblia zice ca femeia e murdara", in anul de gratie 2014 e................nici macar nu gasesc cuvantul potrivit. chestia ma lasa mai masca decat free bleeding. si asta spune o femeie, cel putin in aparenta educata. brrrrrrrr.
      apropos de chestii cu biblia, iti recomand "prigoana placerilor" de michel onfray. mi s-a parut ca tipul exagereaza un pic pe ici pe colo, dar are niste idei chiar interesante, dar pe care n-as indrazni sa le prezint prietenilor mei "credinciosi".
      ady

      Ștergere
  2. Ce m-am dstrat in dimineata asta :)))) Datorita tie o sa am o zi fantastica! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai, hainele ca hainele, alea se mai spala (unele, ca nu din toate ies petele). Dar cum te mai asezi pe o canapea la tine acasa, pe saltea in pat? Cu folie de protectie, sau cum? Sau nah, poate ca femeile astea au saltele d epaie pe care le arunca in fiecare luna, si nu au canapele, au numa scaune de lemn si de ratan care se spala...si pe jos in casa au podea de pamant, si se absoarbe sangele direct in pamant, deci nicio problema. Si poate nu au job, pur si simplu traiesc din munca pamantului, au ferme, acolo e OK sa menstruezi la liber... :D
    M.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maaa, eu cred ca astea sunt asa doar niste idei, ma indoiesc ca le-a pus vreuna in practica. Bine, la cati nebuni umbla liberi pe lume...nu e exclus sa se apuce :)))) Atunci sa vezi logistica naibii!

      Ștergere
  4. dar pe alea care nu folosesc hartie igienica, le stiti? :))))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))))) Nu le stiu! Da' ce folosesc? Coceni de porumb? Sau merg asa mai departe :)))))

      Ștergere
    2. la ele e mai ok, folosesc carpe pe care le spala in masina de spalat.... macar nu pateaza canapeaua :))))

      Ștergere
  5. stiu un patron de hotel care voia sa desfiinteze hartia igienica si cosurile de gunoi din bai pentru ca el considera mai igienic sa te speli de fiecare data! perii wc nu are nici in ziua de azi-e obligatia cameristei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha, ce tare. Domle daca e cu spalat e bine...desi nu vad de ce sa-i obligi pe toti sa faca cum iti place tie...demente, demente!

      Ștergere
  6. Vai, am citit eu un articol cu alea care nu folosesc hartie igienica, folosesc carpe pe care le spala (aparent, e mai ecologic sa speli cu apa calda, electricitate, detergent, o gramada de carpe pline de ca__t decat sa folosesti hartie igienica). si isi puneau probleme ca daca pleaca undeva, intr-o calatorie, ce sa faca,s a-si duca cu ele carpele, sau sa faca compromisul de a folosi hartie igienica? Da' probabil ca femeile nu stiau de cocenii de porumb, aia-s chiar mai eco, daca lansezi ideea asta in emdiul potrivit o sa se transforme in trend...:D
    M.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vaiiiiiiii! Vai, vai, vaiiiiii!!! Carpe cu rahat??? Vaiiiiiiii! Asta cu cocenii e de la tzara de la sotul meu, pe acolo e "trendu" asta de sute de ani, daca te prinde pe camp nepregatit cica merge cu cocean! :)))))))))

      Ștergere
  7. ideea asta ar fi facut furori inainte de '89. cred ca ne-o trageau ca sarcina de partid sa terminam naibii cu cozile la vata!

    RăspundețiȘtergere
  8. Da, asta e noul trend in state, cu carpe la baie, am vazut un film cu niste tanti care explicau ce mare descoperire e asta. M-ai distrat teribil, multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  9. Astora cu carpele li s-a urat cu binele. Trebuia sa traiasca pe vremea comunismului, probabil ca nu ar fi suferit asa mult.

    RăspundețiȘtergere
  10. S-a gasit cineva sa ma porcaie pe blogul meu cum ca as fi rasista. Inainte sa-i raspund, normal, m-am dus sa vad ce hram poarta. Are o singura postare pe blog, ghici despre ce: despre feminism!! Sa-i dau un link spre tine? :)) Ca poate nu te-a injurat un intelectual pe ziua de azi... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))))))) de la ala cu negrul ti s-a tras! cum sa ma bagi in gura lupului, cucoana? :))))

      Ștergere