joi, 9 ianuarie 2014

Fluturi

  Azi dupa ce am lasat-o pe Mara la scoala, pe jumatate infrigurata si pe jumatate adormita am pornit repede spre treaba. Cum mergeam pe mica straduta pe care e scoala, cu coada ochiului am vazut pe partea cealalta o masina din care a sarit brusc un tip. Saritura, felul in care s-a dat jos din masina, geaca si sapca din cap, precum si statura omului m-au facut sa tresar. Marius! 

  Evident nu era Marius care e in cu totul alta tara, dar eu am tresarit cu fluturi in stomac. M-am oprit pe loc, am inceput sa rad de una singura pe strada si m-am bucurat ca un copil ca inca mai am. Fluturi. Ca inca imi tresare inima la gandul ca il vad pe el. Ca inca pot sa primesc un val de adrenalina sub forma de fluturi si furnici cand un baiat cu o sapca sare dintr-o masina. Dupa 17 ani am aceeasi reactie uneori. 

  Anul asta facem 10 ani de casatorie. Cu fluturii de azi o sa organizez inca o "nunta". Asa ne-am promis acum 10 ani cand nunta facuta pentru altii nu ne-a facut decat sa ne enervam. Anul asta o sa fac cea mai frumoasa petrecere "de fluturi". Pentru 10 ani de fluturi inscrisi cu cerneala in certificatul de casatorie. Si pentru 17 ani de fluturi traiti prin inimi, capete si ochi. 

  Avem fluturi, oameni buni! Ceea ce va doresc si voua!


11 comentarii :

  1. uau...17 ani! Mie mi se pare mult din exterior dar si putin in acelasi timp cand te gandesti ca totusi mai ai atatea de facut si tot nu te-ai saturat de cel de langa tine :)

    Multi inainte! ( si abia astept detalii despre "nunta" )
    Ana

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos!!! Felicitari si multi, multi ani impreuna cu "fluturi" va doresc!

    Eu chiar am inceput sa cred ca e adevarat cu gasirea jumatatii! Cred ca "fluturii" dupa cei 17 ani sunt o dovada clara! Si eu patesc la fel, chiar daca la noi au trecut 6 ani de la casnicie si 8 de cand ne cunoastem.
    Alina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu daca avem doar o singura jumatate insa e clar ca unii oameni se potrivesc unii cu altii si atunci treaba iese...influturata :)))

      Ștergere
  3. Te inteleg perfect. Fetele se uita la mine aiurea uneori cand le spun ca dupa (da, si noi) 17 ani, inca simt fluturi cand il vad ca apare la colt... Ah, baiatul ala frumos cu par lung si barba e al meu, mama ce l-as mai zmotoci ;-) E superb sentimentul cand vezi ca ai facut alegerea buna, ca impotriva a ce-ti spun altii, fluturii aia nu se transforma in molii dupa "tz" ani :-))) Felicitari! Si pentru o "nunta" cum va doriti, sa o tineti minte toata viata!!! Acum 14 ani ne-am apucat si noi sa facem treaba "oficiala", eram tineri si indragostiti, tot ce a putut sa mearga prost a mers, asa ca pana la urma in loc de o chestie oficiala la o cantina cu 250 de persoane (cu diverse "obligatii" ale rudelor), ne-am trezit cu un chef intim la un restaurant mic si cochet, cu 80 de persoane super apropiate (80% au fost doar prietenii nostri buni, restul rude, inca au venit si nechemati vreo 4, cum sa lipseasca) de unde primii care au plecat au fost bunicii de 90 si 91 de ani, la 5 dimineata, pentru ca bunicul era "obosit" si au plecat in lacrimile bunicii ca "uite la el bosorogul, a obosit, cand ma simteam si eu mai bine...", a fost ca in povesti! De multe ori prietenii deapana amintiri si spun ca a fost cel mai tare "chef" la care au fost, iar noi ne aducem aminte cu ochi umezi cat de bine ne-am simtit... Deci da, conteaza o nunta frumoasa! Va pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mda, ceva mic am fi vrut si noi dar neamurile au fost prea multe. Unii "prieteni" s-au purtat aiurea, totul a fost o porcarie stupida care ne-a enervat si ne-a obosit.

      Ștergere
    2. Well, acum aveti ocazia sa faceti exact cum va doriti. Sunt convinsa ca dupa atata vreme va puteti exact baga picioarele in pretentiile altora care nu conteaza si sa faceti exact ce va face pe voi fericiti! Bafta, sa iasa de vis! :-)

      Ștergere
    3. sa vedem intai daca el o sa fie acasa :))))))))

      Ștergere
  4. frumoasa povestire..la cit mai multi ani cu fluturi cit mai multi si mai frumosi.carmen

    RăspundețiȘtergere