joi, 18 iulie 2013

Milionar versus tren

   Oare cine poate castiga din aceasta confruntare? Asadar, nenea Gicu, milionar de meserie, ajuns la coada la bariera pusa pe sosea sa tina masinile din calea unui tren...a depasit voios pe contrasens toata coloana de masini, a trecut printre cele doua barierutze (intotdeauna m-am intrebat care e faza cu spatiul dintre barielele alea) si cand sa treaca el ilegal calea ferata...Surpriza! A iesit trenul din boscheti.

  Socrul meu este mecanic de locomotiva. Daca il auzi vorbind despre oprirea locomotivei din cauze din astea de oameni sau animale care ii apar in fata, lesini de ras. Vorbeste serios, dar nu poti sa nu razi pentru ca in seriozitatea lui citesti cumva si uimirea omului care a condus magaoaia o viata intreaga si care inca se mira naiv de oamenii care decid sa apara in fata unui tren in miscare. Si iese ceva de genul "pai ce, tu crezi ca ala se opreste? io pun frana cand te vad...da' sa fii sanatos".

  Acum reporterii au trecut de la "vai, ilegalistul" la "nu cumva s-a sinucis?". Da bre, asa se sinucide omul, se duce si depaseste o coloana intreaga si trece calea ferata stiind sigur, dupa niste calcule performante, ca trenul va ajunge acolo fix cand el va fi in miscare peste sine. Da! V-ati prins! Nu a fost pentru ca el se simtea milionar deci supra-om si un sofer deosebit caci doar fusese taximetrist la viata lui si stim cat de buni soferi sunt astia...Nuuuu, nu din aroganta a mers el pe contrasens si a trecut printre bariere. Nuuuu. El se sinucidea.

  Cazul asta este emblematic pentru Romania si soselele ei. Omul ala a murit pentru ca el era invatat sa nu respecte regulile de circulatie pentru ca stia sigur ca scapa orice ar face pe sosele cu masina sa. Multi, foarte multi oameni cu bani si pile la politie fac asta. Si o fac zilnic. Unii ii omoara pe altii. Inteligentul asta de ieri n-a omorat pe nimeni dar un tren plin de oameni care se duceau in concediu a stat pe loc niste ore pana cand l-au extras pe nenea Gicu cu maturica si farasul de pe sub tren. Ca nu l-a tarat trenul decat fo' juma de kilometru cu masina lui cea pretioasa cu tot. Cam cat l-or fi injurat oamenii aia din tren pe nea' Gicu?

  Ma uitam ieri cu mila la conductorul de tren. Incerca sa explice calm si clar, ca un tren nu se opreste doar pentru ca ii iese o masina in fata. Ma intreb daca il va gasi cineva vinovat ca l-a imprastiat pe nenea Gicu. In tara asta e posibil orice. Sa dea astia azi o lege cum ca trenul tre' sa faca dreapta daca iese nenea Gicu printre bariere cand trenul trece pe drum. 

  Zilele astea e plin de accindete. Zici ca i-a muscat turbarea pe toti. Se grabesc, intorc pe autostrada (wtf, cat de bou sa fii sa faci asa ceva?!?). Lege? Reguli de circulatie? Neaaaa, da-le dracu'. Pai ce, in Romania se respecta regulile de circulatie? Merge careva legal? Pai ce, o sa mi se intample MIE ceva rau daca merg cu 180 la ora pe autostrada? E na, eu sunt jmecher. Politia sta la panda prin tufisuri prin orase sa mai ia o spaguta de o berica...Si toata lumea e fericita. Nea Gicu joaca acum table cu sfantul Petru. Poate castiga un bilet de tren...

  

30 de comentarii :

  1. As zice ca asta este cazul fericit in care nu a nenorocit si alte familii.
    Din pacate sunt din ce in ce mai multi nebuni care nu au nici un pic de bun simt, nici un pic de respect fata de ceilalti.
    Nici legi care sa ii linisteasca nu exista, daca din bun simt nu stiu sa o faca.
    Alina (cititoare fidela a blog-ului tau)


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Alina, asa e, dar eu zic ca daca ar sti ca legea se aplica si ca risca puscaria...ar fi un pic altfel.

      Ștergere
  2. Asa ziceam si eu, ca nu s-a sinucis, da' daca asa vor astia sa romanteze isprava...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E pai au dat-o pe sinucidere ca sa mai stoarca o lacrima. De parca nu era destul de tragic si de stupid ce s-a intamplat.

      Ștergere
    2. Habar nu aveti despre ce vorbiti. Va grabiti sa aruncati cu pietre. Nu va spun decat atat. Sa va fereasca cel de sus, sa fiti atat de prinsi intr-o convorbire(in cazul acesta telefonica) si atat de absorbiti de un gand, de un subiect, de o situatie incat sa nu mai realizezi ce faci. Sa te trezesti ca traversezi strada prin locuri nepermise( mi s-a intamplat sa ma trezesc in mijlocul strazii, si nu pe trecerea de pietoni), in cazul de fata sa traversezi linia ferata exact cand nu trebuia. Fiindca asta a fost. Neatentie, nu teribilism. Nu va mai grabiti sa judecati. Durerea e mare, indiferent cine a fost acel om. Merita sa traiasca, ca oricare dintre noi. A fost o fiinta omeneasca.

      Ștergere
    3. Auzi, da' tu stii ca folosirea telefonului mobil la volan e interzisa prin lege, da? Sau acum o sa imi spui ca stii tu sigur ca avea hands free :)))) Da, a fost un om care a gresit. Orice ti s-ar intampla pe lumea asta, oricat de grav, te uiti pe unde traversezi...si nu, nu intri CU MASINA printre BARIERELE PUSE!!!! Nu faci asta decat daca stii sigur ca esti un jmecher care nu va primi amenda si nici nu i se va lua carnetul. Repet: PRINTRE BARIERE CU MASINA??? Pe buneee???!!!???

      Ștergere
  3. Nu a depasit coloana, ci era primul in coloana, dupa spusele martorilor, dar deja irelevant. Cand s-a intamplat tragedia vorbea la telefon cu sotia lui care tocmai ii dadea vestea ca fetita lor, care se afla la taratament in Israel, sufera de o boala incurabila. Mi se pare odios sa scrii un astfel de articol in contextul unei tragedii si sa afirmi ca "Inteligentul asta de ieri n-a omorat pe nimeni dar un tren plin de oameni care se duceau in concediu a stat pe loc niste ore pana cand l-au extras pe nenea Gicu cu maturica si farasul de pe sub tren." Oribil. Ma intreb, oare daca era vorba de un Logan mai scriai cu acelasi cinism? Sau poate e frustrarea omului sarac ce se manifesta atunci cand cei bogati dau de necaz? Pune-l pe sotul tau, care e sofer, sa se puna fix in situatia in care era omul ala in momentul tragediei. Iar tu pune-te in locul sotiei care ii dadea veste unei alte tragedii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am vazut martorul care zicea ca omul a depasit coloana. Crezi ca minea? Speculatiie cu "primul la bariera" au inceput a doua zi, cand subiectul devenea perimat :) Iar sotia era cu copilul acolo si DEJA faceau tratament pentru boala incurabila. Sunt ferm convinsa ca nu s-a sinucis si ca nu era PRIMA data cand trecea la acea bariera printre bariere. Si da, mai sunt convinsa ca e sindromul omului cu pile si masini de lux: sa incalcam legea pentru ca nu vom pati nimic.
      O tragedie e o tragedie. O tragedie care se intampla din cauza ca pacientul a facut ceva total ilegal...mna, devine un sindrom al unui sistem bolnav. Si oricat ai fi de distrus psihic de o problema pe care o ai, nu treci printre bariere. Decat daca stii ca tu esti jmecher.

      Ștergere
    2. Care tragedie Elena? Tragedie este pentru omul ala care merge linistit pe marginea drumului si intra un dobitoc in el cu masina, sau ala care merge si el linistit cu familia la mare sau la munte in masina si unul precum acest individ intra in depasire fara sa il intereseze de restul oamenilor si ii loveste in plin. Pentru aia e tragedie.
      In cazul de fata a fost prostie si nesimtire! Este un exemplu clar ca Dumnezeu nu tine cont ca ai Logan sau alta masina scumpa!
      Tragedie e pentru familia lui din pacate.
      Alina

      Ștergere
    3. Nu am incercat sa scuz gestul necugetat al victimei, care a fost o dovada clara de inconstienta, doar am incercat sa ofer o explicatie. Da, este o tragedie pentru familie, care si-asa trecea prin niste momente groaznice, la asta m-am referit cand am mentionat cuvantul "tragedie" ca pentru victima deja nu se mai pune problema.
      Ce mi se pare mie grotesc, este faptul ca se pune un accent prea mare pe statutul financiar al decedatului, pt ca sunt la fel de multi soferi cu masini de 5000 euro care pun vietile participantilor la trafic in pericol zi de zi, si la fel de multi cu masini de lux care stiu sa respecte regulile de circulatie. Daca aruncam o privire la statistici o sa observam ca majoritatea accidentelor nu sunt cauzate de milionari, ci din contra, doar ca aceste cazuri sunt cele mediatizate, ca nu o sa intereseze pe nimeni vreodata si nu o sa scrie nimeni pe blog ca o skoda a traversat ilegal calea ferata si a fost lovita de tren.
      Dar cum sa iti compensezi complexul de inferioritate cauzat de o situatie financiara precara daca nu prin denigrarea reprezentantilor acelei categorii sociale din care tu nu poti face parte? Inainte sa intrati in faza iminenta de negare si contradictie, lecturati cateva articole ale psihanalistului Vasile Dem Zamfirescu despre resentimentul manifest la romani (gasiti online si in cartea sa de eseuri "Nevroza balcanica") si ce a scris Alfred Adler despre mecanismul compensarii complexului de inferioritate.

      Ștergere
    4. :))))))))))))))))))))))))))))))) M-ai amuzat teribil, Elena! Jur! E clar, ai 20 de ani si ai descoperit niste carti. Bravo tie, papusa! Spor la treaba. Noi astia mai batrani am trecut de mult de lecturile alea. Si de complexe. In Romania, o sa afli tu cand o sa cresti mare, exsita un fenomen: cel al omului parvenit. Pentru detalii cauta in DEX. Daca tu imi zici mie ca nenea Naie a facut banii aia multi pentru ca a MUNCIT el enorm si i-a castigat onest o sa rad cu lacrimi. Si toti oamenii astia care au bani multi castigati prin furt au si obiceiul sa dea spaga si sa INCALCE LEGILE! In cazul de fata legea incalcata a dus la moarte. GHINION!
      Inca ceva: nu iti place, nu intri aici si nu citesti. Ma doare fix in cot daca o pustoaica mai intra aici sau nu. E clar ca gandirea ta e una absolut puerila si ca te repezi ca fata mare la penis sa tragi niste concluzii absolut gresite. La modul ca tu n-ai urmarit stirile cu prea mare atentie sa afli exact ce au vazut MARTORII nu ce au zis unii pe la kanal d, accese directe sau Mireasa pentru fiul meu...unde te-oi uita tu. Hai ca m-ai enervat destul. Pa!

      Ștergere
    5. Am 4 ani de psihanaliza teoretica si alti 4 de psihanaliza practica. Mi-as fi dorit sa am 20 de ani si iti multumesc ca mi-ai atribuit aceasta calitate a tineretii :). Nu stiu, insa, de unde si pana unde ai ajuns sa scrii despre cat de lagal sau nu a facut banii, pt ca nu despre asta e vba. Chiar nu e cazul sa te enervezi...e doar o discutie :)Sa stii ca si eu ma confrunt cu o situatie familiala neplacuta, prin care avem de suferit din cauza unui individ caruia situatia materiala ii perimte sa incalce legea la un nivel la care poate nici nu te gandesti, dar asta nu ma determina sa generalizez si sa ma las dominata de subiectivism. Nu este in intentia mea sa iti cauzez nervi, pur si simplu am discutat pe tema unui subiect supus dezbaterii.

      Ștergere
    6. Esti atat de proasta, draga Elena, incat n-ai observat ca la unul din comentarii ti-ai pus profilul in care spui sincer ca esti STUDENTA. Hai, zi-mi ca e a DOUA facultate si ca poza pe care o ai acolo e a unei pitzipoance oarecare...:)))))))))))

      Ștergere
    7. Am observat, dar daca te uiti mai bine, profilul este facut in 2007, adica acum 6 ani, cand intradevar eram studenta :).

      Ștergere
    8. Fii serioasa, orice om "psihanalist" isi schimba profilul imediat ce iese de pe bancile scolii. Nice try! Io zic sa te opresti aici, te-ai facut de cacat suficient. :)))))))

      Ștergere
    9. Elena, dupa ceea ce ai comentat nu pot decat sa concluzionez ca "ai baut cerneala" in timpul celor 4 ani de psihanaliza teoretica si ca ai avut ghinionul sa alegi un psihanalist slab pregatit pentru cei 4 ani de psihanaliza practica. Pe Adler ar trebui sa-l citesti si tu, asa poate realizezi si complexele tale de inferioritate...sau nu te-ai intrebat ce anume spune despre tine faptul ca ai simtit nevoia sa scrii ca ai facut atatia ani de psihanaliza, daca intr-adevar i-ai facut-la urma urmei, de unde stim ca spui adevarul?! Dupa ceea ce ai scris, reiese numai ca ai frunzarit vag niste carti slabute din domeniu, gen "Nevroza balcanica" de care amintesti.

      Ștergere
    10. Acum ai ajuns sa iti pui singura comenturi pe blog semnate cu alt nume?

      Ștergere
    11. Cat de dement sa fii sa spui asa ceva? Pai si Elena de mai sus a fost initial tot anonima. Eram tot eu oare? Oau...Nu, nu pun comentarii cu alt nume. Nu am de ce. Stiu ca sunt multi nebuni pe lumea asta si ma amuz...

      Ștergere
    12. >tarcov< si >Bogdan< sunt comenturile semnate si puse de tine ca s-o ataci pe Elena, nu-i asa?

      Ștergere
    13. :)) Nu, nu e asa. Si vad ca mai sunt si altii non-anonimi care au fost deacord cu mine. Sau si alea sunt tot conturile mele :))) Hai ca esti amuzanta!

      Ștergere
    14. Draga anonim/a, sunt gata sa pun pariu ca tu ai face (sau ai facut deja) pe un blog personal exact ceea ce o acuzi pe posesoarea blogului. Si, fiindca asa ai facut sau ai face tu, crezi ca ea procedeaza la fel. Iti recomand sa mergi la un psihoterapeut bun sa inveti ca ceilalti nu gandesc si nu procedeaza ca tine. Cred ca tie iti va lua ceva mai mult timp sa pricepi ca altii reactioneaza diferit, insa investitia in timp si bani se merita, trust me!

      Ștergere
    15. Bogdane, iti ia 10 secunde sa iti faci un cont de blogger ca sa nu mai fii acuzat de anonimat! Si uite, m-ai pus acilea in incurcatura :))) Am avut anulata mult timp optiunea de a comenta anonimii, acum regret ca am dezactivat-o, ca minunata aia nu putea comenta initial si n-ar fi starnit acum scandal...ca iti dai seama ca tot ea e :)))

      Ștergere
  4. Eu cred ca e viata lui si pace bune.
    Prin 82-83 un autobuz cu vreo 30 de femei care mergeau la munca a facut aceeasi chestie, nu la aceeasi bariera,dar nu asta conteaza.N-au murit decat vreo 25 si niciuna nu avea mai mult de 40 de ani.
    Tragedii sunt alea in care oameni nevinovati mor datorita unui tampit iresponsabil.
    Ca asta n-a avut rabdare, ca avea masina tare,ca mai trecuse asa de mii de ori, ca barierele sunt numa jumatati de bariera, ca trenul nu se vedea din tufisuri, asta e...nu poti cere perfectiunea.
    Bina ca era miliardar si n-a murit vreun amarat care sa fi avut doar o slujba platita cu 15 mil pe luna si 2 copii de crescut.Chiar nu vad tragedia ca a crapat asta.Suntem 7 miliarde pe planeta asta, macar trenul sa mai faca un pic de curatenie.
    Concluzia:bine ca n-a intrat cu masina pe contrasesc si sa mai omoare si pe altii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vai, nici nu stii ce de lume am ofensat eu cu postul asta. Se pare ca sunt cate unii care chiar nu pricep ca doar pentru ca se uita ei la Acces Direct asta nu inseamna ca trebuie sa plang eu viata unui om care a incalcat legea in mod flagrant si apoi a murit. Iar doamna Elena de mai sus n-a intels fix ideea principala a acestui text, si anume ca sotul meu sau eu n-am trece printre doua bariere puse pentru simplul fapt ca regulile de circulatie sunt facute tocmai ca sa nu moara oamenii.

      Ștergere
    2. Hm....mai sus se face vorbire de statistici.Eu n-am auzit niciodata de vreo statistica facuta de politia romana.
      Ar fi intra-devar o ideee foarte buna sa spuna si ei la sf de an: in anul asta au fost x accidente, facute de soferi cu vasta de.. ma rog, pe grupe de varsta eventual, tipul de masini( x accidente facute cu mercedes, y cu dacia etc), masini noi sau sh, facute de femei si de barbati etc.Chiar ar fi interesant.
      Pacat ca n-are cine sa faca munca asta.
      Voi respectati legeaa din principiu, din educatie si bun simt dar si pt ca va ganditi la consecinte( bani,amenda, accident,boala,copii,parinti, puscarie, moarte).
      Altii, mai "descurcareti" asa, din principiu nu respecta nimic, iar consecintele..."aranjeaza" ei tot, ca doar traiesc in Ro, numai ca moartea e chiar mai mult decat toate aranjamentele posibile la un loc.
      Daca sanctiunea pt depasirea coloanei, a liniei continue,pt trecerea dupa lasarea barierelor etc ar fi fost(si teoretic si practic) ceva gen ridicarea permisului pt vreo 5 ani, confiscarea masinii sau ceva similar, multi s-ar gandi nitelus mai mult ce fac cand conduc.Dar asa..sanatosi sa fim, cu o spaga rezolvam orice.
      Da uite ca asta n-a mai apucat sa rezolve.Asta e.Ghinionu lui!

      Ștergere
    3. Mai sus vorbeste cineva care habar n-are ce e aia statistica si la ce se foloseste :))) Da, chiar ar fi interesant de vazut cam cine isi permite sa depaseasca coloane. Dar statistica nu ar putea fi corecta pentru ca si daca ii prinde, se "rezolva" cu spaga si penalii nu ajung in statistici :)

      Ștergere
  5. @Elena- ati scris
    "..lecturati cateva articole ale psihanalistului Vasile Dem Zamfirescu despre resentimentul manifest la romani (gasiti online si in cartea sa de eseuri "Nevroza balcanica") si ce a scris Alfred Adler despre mecanismul compensarii complexului de inferioritate."

    Da ,eu am lecturat acea carte si pot sa spun ca speculatiile psihanalistului dau de gol propriul lui deficit psihic si narcisic. Va recomand cu caldura un articol scris pe marginea eseului lui care comenteaza exact comportamentul romanului la volan si in care se demonstreaza ca psihanalistul si-a exprimat propria frustrare si propriul misoginism, atunci cand se ia de o femeie cu Peugeot si o face agresiva numai pentru ca nu i-a cedat lui -buricul pamantului!- randul. Il gasiti aici http://www.psihic.net/romanca-la-volan-si-dreptul-ei-de-a-refuza-o-cerere/

    RăspundețiȘtergere
  6. Selectie naturala, asa ii zice. Omul a ajuns la bariera, a vazut niste "fraieri" care stateau sa treaca trenul, el nu era fraier asa ca a apasat pe acceleratie. El are businessuri, nu are vreme de pierdut aiurea, doh!
    Nu pot sa nu remarc insa cat ghinion, efectiv ghinion, ceasul rau pisica 13. E chestiune de fractiune de fractiune de secunda sa te sincronizezi cu trenu' Lui i-a iesit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vai Bogdana, sa lesin de ras :)))))))))))))) geniaaaaaal! Lui i-a IESIT maaah!

      Ștergere