sâmbătă, 24 martie 2012

Generatia de azi

  Ieri in troleu in drum spre parcul nostru. Era ceva lume, chiar multa, insa dupa prima statie s-a mai debarasat situatia. Nu stiu insa din ce cauza, doua domnisoare de circa 15-16 ani bucata (sau poate erau mai mici insa erau asa de machiate ca nu imi puteam da seama exact) vin gramada peste mine.

  Io de obicei cand ma urc cu Mara in mijloace de transport in comun, daca nu e loc de stat, refuz categoric orice "oferta" gen "veniti si stati aiiiici, dar vai luati looooc etc" si le spun politicos ca noi avem PICIOARE. Cum ar veni am plecat de acasa pe jos, deci nu vad de ce in troleul ploiestean care merge maxim 20 de minute de colo colo unde am io treaba, trebuie neaparat sa ma asez jos cu copilul. Nu inteleg de ce copilul meu nu trebuie sa inteleaga, chiar si mic fiind, doi sau trei ani, cum e cu mecanica statului in picioare intr-un autobuz care se misca. Mie una mi se pare foarte important sa invete asta de mic pentru ca peste mine au tot picat de-a lungul vremii niste handicapati oameni adulti prin 369 din Bucuresti in cele 6 luni in care am avut marea nefericire planetara de a frecventa acest autobuz acu' multi  ani cand eram io la facultate. 

  Revenind din scurta mea trauma bucuresteana...mda, nu consider ca trebuie sa mi se dea locul in autobuz cand ma urc cu un copil de 5 ani in el. Whatever. Toate babele isi proiecteaza frustrarile asupra mea si dau sa sara de pe scaune. Le refuz politicos. Revenind la domnisoare. Domnisoarele, desi era loc in partea lor dreapta mai mult....au venit calare pe mineeee si pe copilul care era cocotzat ca de obicei pe o chestie ca o margine de sub geamul troleului...ala e locul ei preferat. Se tine de bara si vede pe geam si nu o calca nimeni in picioare. 

  Acu' daca ele au venit peste mine gramada...una tinandu-se cu mana de aceeasi bara ca Mara, cu bratul prin fata mutrei mele...am putut sa constat ca deodorantul nu mai e o prioritate pentru noua generatie de lume care traieste la oras in anul 2012. Sau daca o fi, poate e d-ala "eco" sau ceva, d-ala de putzi mai rau cand il dai decat daca nu te-ai dat. Maiculitzaaaaaaa....intorc capul si ma uit la ea....foarte aranjata, machiata, accesorii jmechere...te durea capu'. Doar ca te durea nu din cauza ca era asa frumoasa, ci din cauza ca emana o putoare de tractorist care tocma' s-a dat jos de pe utilaj in luna lu' august. Fuck! 

  Intorc capu', dau din nas mai incolo...si numa' ce le AUD. Acum sincer nu stiu ce a fost mai rau: MIROSUL de transpiratie sau AUZUL celor ce ieseau din gurile domniilor sale. 
  Pitzi 1 - Bai deci io iti zic, Moldoveanu e tare de tot
  Pitzi 2 - l-am vazut cu masina prin oras are o super masinaaa....fata stii ce misto era, da' era cu o parasuta dupa el, n-am putut sa ma bag. Fata ala cumpara numa tzoale de Armani, si e pe bune, nu fake-uri!( io stiu cum sa scriu, da' ea ma indoiesc ca stia, deci feicuri)
  Pitzi 1 (vazand pe geam o colega intr-o masina cu mama ei) Ahhh uite-o pe urata dracu'....ete e cu ma-sa...
  Pitzi 2 - fata, ce fatza de ren are (WTFFFFF reeeeeeeeeeeen????, ma uit repede...era o domnisoara ca oricare alta cu o mega doamna la volan, ma uit la asta de langa mine...zic puii mei, de ce aia e ren si asta nu???)
  Pitzi 1 - aoleu si ma-sa uite ce fatza de ren are, fata, sa nu ne vada ca vorbim despre ele! (da fa' proasta clasei, aia iti citeste pe buze, ea in masina, tu in troleu)
  Pitzi 2 - fata da' l-am vazut pe fra-su e frumos foc!
  Pitzi 1 - nu e ren?
  Pitzi 2 - nu fata, e frumos de pica, sa mor io!
  Pitzi 1 - fata, asta e statia noastra? (WTFFFF sunt 10 statii cu totu' in tot orasu')
  Pitzi 2 - da, hai, fata jos ca ramanem aici ca proastele (noooo kiddding!!!!)

  Mie imi place mult de Mircea Badea. El e un om ca si mine, care a incercat ca si noi sa isi faca o afacere in tara asta de cacat si care a fost infundat de "sistem". Dar, mai mult decat atat, Mircea Badea e un om foarte inteligent, care a pus cu multi ani in urma o intrebare cheie pentru aceasta tara: "astia sunt cei care o sa imi plateasca mie pensia?"....Acestea fiind spuse....ce sa mai zic. Decat sa o intreb pe Corina Albu, sora lui Marius Albu, aka cumnata...acum intelegi, "fata", ce vroiam eu sa iti zic acum 8 ani? Ea a inteles pe parcurs...insa ce vine din urma generatiei ei...e tragic de tot. 

7 comentarii :

  1. "fata", ala eco e eficient! garantez io! ;) .... well daca prin eco intelegi numai apa si aia rar, atunci nu mai e. :P
    adolescentii de azi sunt ... din pacate, vai de noi! :) .... si am zis bine. ;)
    cat despre oferitul locului, uneori (adicatelea cand esti insotit de un toddler chinuit de eruptii dentare ce vrea numai in brate) e bine. In rest. Eu in troleu o las pe ea sa aleaga daca vrea sa stea jos sau nu, chiar daca sunt locuri goale.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si io iti garantez ca la 9 persoane din 10 nu merge ala organic. Mai ales la masculi care fac munca fizica :) Depinde de organism, insa e clar ca pe domeniul deodorante n-au reusit inca sa formuleze ceva eficient total.

    RăspundețiȘtergere
  3. ce-i drept nu m-am conversat cu masculi ce au incercat asa ceva. Si nici nu aveam habar cat de putin "prinde". Inseamna ca sunt norocoasa! :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Adolescentii , tinerii , au un metabolism "special" bulversat de hormoni, intoxicat de excesul lor , un organism plin de e-uri , nonnutrienti , ALIMENTATIE BAZATA PE CARNE . Proteina degradata da o basca de urati , ac uric etc care la nivel de ficat ,rinichi,intestin nu mai pot fi aruncati peste mantinela... se duc prin pielea nespalata in hainutele asisderea . Asa se obtine bomba olfactiva. Pana aici nu am vrut sa scuz respectivele accidente genetice care cu siguranta nu-ti vor plati pensia. Trotuarul se face la negru. Daca speri la pensie pune un ban la pusculita. Concluzie: trebuie un permis de facut copii, dar si aici se poate da spaga. Preda-te nu ai nici o sansa de pensie... Alex S

    RăspundețiȘtergere
  5. Haha....te-ai lasat intr-o peroratie fantastica despre nimic. Tu ai impresia ca io n-am fost adolescenta? Hai sa fim seriosi...Nu am putzit niciodata si oricum fetele nu put in asa hal nici la adolescenta. Domnisoara nu se spalase DIMINEATA cum e normal, probabil deodorant prost plus un tricou de plastic, ca asa e "moda"...deci lasa-ma cu explicatiile medicale ca nu tine :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu mai pot de râs :))) Ren? :))Zau, nu mai pot :)) atata pot sa scriu, ca râd :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Pe bune ca ren...si io am fost uimita...:)))

    RăspundețiȘtergere