joi, 13 noiembrie 2014

Despre nimic

  Se incinge populatia cand vine vorba de alegeri pentru presedinte. Din pacate mult mai mult ca atunci cand e vorba de Parlamentare. Ori parlamentul ar trebui sa fie scopul mult mai important al cetateanului de rand. Acolo cica ne trimitem desteptii astia din teritoriu sa ne "reprezinte". La presedinte se agita lumea pentru ca e o chestie mult mai centrata pe imagine. E unul singur, e cunoscut. Cine dracu' stie cine e in Parlament? Ai idee la ora asta cum se numesc reprezentantii zonei in care traiesti care au ajuns in Parlament? Stii cumva si de la ce partide sunt? Si mai ales de la ce partide erau cand au intrat in Parlament, pentru ca de atunci pana acum, sa fii tu sanatos cat s-au mutat si permutat. Chiar daca le zice "independenti" sunt tot aia trecuti de fapt sub umbrela altui partid. 

  Asa ca oamenii nu se inflameaza prea tare. Cand vine vorba de presedinte insa, exista mentalitatea comunista care confunda presedintele cu "conducatorul tarii", chestie cat se poate de eronata intr-o democratie reala unde Parlamentul si Guvernul sunt cei care iau deciziile cele mai multe si mai importante pentru oameni si tara. Mda, la noi comunistii n-au plecat nicaieri, sunt toti acolo sus. Ca doar de aia nu s-a dat niciodata o lege a lustratiei corecta in tara asta. Dupa mine, una corecta ar fi sunat asa: daca ai avut vreodata carnet de partid de la PCR (nu mai zic functii de orice fel oriunde) atunci n-ai voie sa NIMIC. Adica nimic, nici o functie in aparatul de stat. Deloc. Poate atunci Romania ar fi avut o sansa. 

  In ultimele doua zile am fost acuzata ca-s fan Ponta doar pentru ca mi-am exprimat profunda sila pentru nenea celalalt. Profunda sila pentru Ponta si ai lui mi-am exprimat-o cu multi ani in urma. Apoi mi-am exprimat-o pentru nenea Base si ai lui si mai abitir. Iar acum vine un nene si se balbaie la televizor cum ca el ar dori sa fie presedinte. Si in spatele lui ranjesc de zor Blaga si Videanu. Adica pe bune? :))))) Adica 10 ani am tipat cu totii ca ce rau e cu astia si acum mergem sa-i votam doar pentru ca au gasit un papitzoi de origini germane pe care l-au imbrancit in fata lor si i-au zis "coae, zambeste frumos pana ii iei de nas pe fraieri ca dupa aia ne ocupam noi!". Iar prostalaul n-a reusit nici macar asta sa faca saracu'. Ca nu-l ajuta. Nici fizicul, nici mintea, nici limba. Mi-e si mila de el cand il vad asa cum se screme sa faca cate o poanta sau o ironie. Noapte, ti se lasa valul negru pe ochi.

  La Ponta nici nu ma uit pentru ca si ala a zburdat de manutza cu Basescu fix pana el stie cum l-o fi suparat si s-au certat. Ei au ramas certati da' eu nu uit cand se pupau pe gura voios si ne ziceau ca o sa traim bine. Asa de bine am trait de simtim nevoia apriga sa mai traim si pe la altii bine. De baietii din spatele lui Ponta, nu mai zic. Ii cunosc foarte bine de la nivel local. Cine nu traieste in provincie habar nu are ce-au facut baietii astia din orase si sate. Baietii astia adica toti care s-au perindat in ultimii 25 de ani pe aici pe la noi prin viata. 

  Asa zisele "dezbateri" electorale dintre cei doi au fost ca o gluma. Doar ca proasta. O gluma de santier cu fluieraturi si apucat de prohab. Iar nenea Iohannis putea sa ramana acasa la el linistit. Cred ca ar fi castigat mai mult daca facea asta, sincer. Poate avea o sansa. Asa, expunandu-se in fata lumii in felul in care a facut-o de prost... am impresia nu numai ca nu a convins nici un indecis sa-l voteze dar a convins si niste fani sa nu-l mai voteze. Adica sa-si anuleze votul, ca doar n-o sa se duca sa puna stampila pe Ponta. Eu una n-am cum sa pun stampila pe niciunul dintre acestia doi, si ca sa nu mai zica lumea ca nu-mi fac "datoria" o sa ma duc si o sa ii votez pe amandoi, ca-s la fel de buni. Indiferent daca votez eu sau nu baietii vor fura ca la concurs, nu e necesara semnatura mea ca sa imi transforme votul, da' ma rog...

   Pacat ca buletinul de vot nu are si poza candidatilor ca m-a invatat Mara sa fac niste mustati asa frumoase, si ochelari si tot ce trebuie... 

  














14 comentarii :

  1. Da, da, da!!!
    Niciodata n-am fost 100% de acord cu tine pana la postul asta (de obicei eram cam 90%) :p
    Si o completare...n-o sa-mi treaca niciodata uimirea ca oameni inteligenti inca se inflameaza pe motiv de Lolek sau Bolek presedinte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))))))) Exact Lolek si Bolek! Miaunel si Balanel. Tom si Jerry.

      Ștergere
  2. Oamenii inteligenti se inflameaza pe motiv de posturi toxice, ca asta:) Diferenta dintre cei doi e diferenta dintre exponentul celei mai corupte si anti-democratice organizatii din Romania si un om decent care nu vorbeste sclipitor. S.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toxic e comentariul tau anonim care nu spune mai nimic. Ce anume e toxic in postul meu? Un om decent trebuie sa stie sa tina o idee cap-coada si sa execute o negociere de succes daca se vrea PRESEDINTELE unei tari. Si nu, nu cred ca e incorupt si sfant. Cred ca a tot ce fac toti primarii din tara asta.

      Ștergere
  3. 100% de acord. Nu pot sa cred intre cine si cine trebuie sa aleaga romanii. Horror.
    Carmen

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De aia am zis ca o lege a lustratiei corecta ne-ar fi dus in alta parte. Romanii culeg ce-au semanat Ceausescu si Iliescu :)

      Ștergere
  4. Cand se mai termina tot circul asta nu stiu, nu cred ca prea curand. Mi-e greata si lehamite de tot ce se intampla in Parlamentul Roman, nici nu stii in cine sa mai ai un gram de incredere iar la faza cu votam presedintele, ca doar atat stim sa facem dupa 5 ani, doar sa belim ochii la cine se candideaza si hai nenica eu vreau p'asta ca mi se pare mie nu stiu cum sau ma simt si eu, un muritor de rand, important ca doar votez de parca ar conta, parlamentarii isi bat joc de romani si cand se voteaza, si cand se fac campaniile electorale si dupa ce s-a votat, ne i-au de prosti si ne subestimeaza, ca doar noi suntem turma de cacareze. Cand se vor termina alegerile va fi acelasi rahat, adica sa zicem mersi ca nu vor schimba ceva in mai rau si sa speram ca va ramane totul asa cum este acum, ca bine in nici un caz nu va mai fi! Ma stresam ca nu voi putea ajunge duminica la vot si sa vad cum fac rost de acel putin timp liber, dimineata, culmea este prima data cand lucrez duminica, exact duminica asta, o fi un semn ca trebuie sa stau naibii acasa dar nu, eu ma gandesc sa imi fac datoria ca doar sunt si voi fi roman pana la moarte indiferent unde traiesc si nici nu vreau sa ma gandesc la ce coada va trebui sa stau. Simona

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu trebuie sa mergi la vot. Votul e un DREPT, nu e o OBLIGATIE asa cum incearca istericii sa ne conviga. Eu o sa merg tocmai pentru ca m-am saturat sa aud "tu nu votezi deci sa taci". Iaca votez. Votez cu "ma abtin", sper ca am dreptul asta. SI mi se pare moral sa fac asta in loc sa votez pe unul de care mi-e sila doar ca sa nu-l votez pe celalalt de care mi-e sila :)))

      Ștergere
    2. Dar pana la urma ai votat...se pare...:) de unde razgandeala asta?:) Presiunea "prietenilor"?

      Ștergere
    3. Anonim n-ai inteles o iota din textul meu! Am votat prin anularea votului, exact cum am scris in text ca voi face! Am pus stampila pe amandoi candidatii si apoi am pus cateva si pe langa. Dar se subintelege o magarie din ce-ai scris. De fapt doua. Una ca m-as lasa "presata" vreodata de cineva si a doua ca am "prieteni" in ghilimele care ar face asta.

      Ștergere
  5. In ce lume patimasa traim! Daca nu votezi cu unul, esti injurat. Daca votezi cu altul, iar esti injurat. Si daca nu vrei sa votezi cu niciunul esti in jurat din ambele tabere... Si ne mai laudam ca am invatat democratia!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact! Cand am zis ca nu ma prezint la vot mi-au sarit toti in cap ca e DATORIA mea si ca vai ce om rau sunt ca nu ma duc. Ete ca mi-au dat astia buletinul cel nou asa ca o sa ma duc sa-i votez pe amandoi. Sa vedem daca la anulare mai are cineva ceva de comentat :)))

      Ștergere
  6. Adevarul e eu cred ca ar face o echipa de milioane. Ai vazut ca s-au inteles sa convoace azi parlamentul. Pareau o echipa. deci, hai cu amandoi.
    Carmen

    RăspundețiȘtergere