sâmbătă, 28 decembrie 2013

Ti-ai asumat o scoala de stat? Pai te mananca Dana Blindu!

  Pentru ca azi m-am enervat dincolo de limite pe "un cadru didactic" care si-a permis sa comenteze la postul meu despre cum eu NU dau bani ilegali in sistemul romanesc de invatamant si mi-a explicat cum ca EU sunt cea gresita, cum ca EU trebuie sa ma duc sa imi cer banii MEI de la primaria unde i-am lasat sub forma de impozite desi o DIRECTOARE de SCOALA imi cere mie bani ca la jaf de drumul mare...

  Pentru ca parintii din clasa au strans bani in plic si i-au dat doamnei iar doamna noastra i-a REFUZAT, pentru ca mai exista si oameni decenti pe lumea asta. Pentru asta si pentru multe alte motive, va prezint acum MENTALITATEA din sistemele romanesti. Iaca mostra! Bravo mamei care a inregistrat-o! Va rog ascultati cu mare atentie inregistrarea despre "obiceiuri balcanice". Si tonul doamnei invatatoare care cere bani pentru cadouri. Multi, multi bani. Eeeenorm de multi bani!

http://www.youtube.com/watch?v=1YC3FG6jkdI

  Deci da? Asa ca doamna "cadru didactic" care mi-ati vorbit azi atat de condescendent si pana la urma atat de URAT... luati aminte! Bagati la cap jegul, mitocania, cersetoria, mizeria, hidosenia oamenilor care pretind bani ilegali, fraudulosi! Foloase necuvenite. Lasati mantia preasfinteniei. Nu sunteti sfinti. Nu mai sunteti un sistem "eficient" care sa scoata nu "valori" ci oameni care stiu sa scrie si sa citeasca corect romaneste de multi, multi ani. Mai cu modestie, domnilor "invatatori"!

Later edit: DANA BLINDU o cheama pe duamna. Cica are si scoala privata sau doar se lauda ca are. Habar n-am. Se pare ca angajatorii ei nu o pot DERANJA din concediu pentru ancheta. Se asteapta trecerea sarbatorilor :)))))


31 de comentarii :

  1. Imi este scarba de ce am vazut si auzit:(((((nu se poate asa ceva......rusine lor......rusine ca au ales aceasta profesie......nu mai am cuvinte......unde o sa ajungem cu astfel de ipocriti????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai nu stiu. E ora 1 si eu nu pot sa dorm din cauza asta. M-am enervat atat de rau incat pur si simplu nu mai pot sa ma linistesc. TUPEUL! CONDESCENDENTA!

      Ștergere
  2. i-as impusca fara drept de apel....cata nesimtire...si ei sunt cei care ar trbui sa ne formeze copii? mda, trist, foarte trist :(

    RăspundețiȘtergere
  3. aceasta "doamna" ar merita sa-i fie facuta publica mutra si, daca legile ar fi legi, sa fie bagata la inchisoare pentru abuz in serviciu. insa, cum legile nu sunt legi, probabil ca va ramane "unpunished".... momente ca astea imi aduc aminte de ce am plecat din tara si ma fac sa cred ca intoarcerea nu va fi prea curand....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact! Stai acolo, ce, te mananca undeva? :))))

      Ștergere
    2. daca ma "manca" inainte, cu siguranta acest filmulet m-a scarpinat de tot :))))
      in alta ordine de idei, de multa vreme vroiam sa-mi fac curaj sa te salut aici pe blog, dat fiind faptul ca te citesc de vreun an si ceva, insa am fost shy pana acum :D
      so....hello si multumesc pentru ca ma primesti in casa ta virtuala :)
      cristina

      Ștergere
    3. :)))) bine ai venit, Cristina! unde traiesti?

      Ștergere
  4. Am facut si eu o scoala si cunosc si persoane care lucreaza in domeniu. S-a strans un fond al clasei, unul al scolii, suma acum e irelevanta (alte timpuri, alti bani), dar nu a saracit nimeni de la treaba asta. Serios. Adica, cine a vrut sa dea a dat, cine nu, din diverse motive, na, n-a dat. Nu s-a pus nimanui un pistol la cap.

    Nu stiu ce sume se vehiculeaza pe la voi, dar daca sunt sumele foarte mari, trebuie sa va spun, este strict vina voastra. Cam in fiecare orasel se formeaza cateva clase de "fite". Adica unde se dau ultra-cadouri, unde se dau fonduri ale clasei si asa mai departe de sume imense si unde...ghici ce, PARINTII SE BAT sa intre pe multe pile!

    Chiar am citit postul tau. Dar sa iti dau un exemplu. In scoala nu este...sapun. Adica daca te duci la baie, te inchini si te speli cu apa. Sigur, intr-o lume ideala, platesti si tu un impozit, dar uite ca sapun nu este. Asa ca in afara de a iesi cu pusca si de a impusca guvernul sau de iesi repejor din tara (ambele optiuni valide, dar na, nu se poate mereu, ca asta e, si oricum, nu chiar asa de repede) cam ce sugerezi sa faci?

    Nu intreb pe un ton condescendent, dar nu prea vad alte optiuni decat sa pui bani si sa iei o punguta mare de sapun pentru toti copiii. Daca vezi tu alta optiune, chiar te rog sa imi spui. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela, pai cum? Noi DUCEM SAPUN! TOTI! Ducem:sapun, hartie igienica, servetele, creta, draci, laci. Le ducem toti in fiecare luna sau pe semestru! Dar aici nu e vorba de sapun! Fi-mea are in ghiozdan un sapun mic lichid (varianta mini cum exista si deodorante), servetele umede si uscate, etc. Si am dus si la scoala. Despre sapun discutam noi aici cu tanti asta???

      Ștergere
    2. Mihaela, eu cand am refuzat sa dau bani la fondul scolii, m-am trezit ca a vrut sa dea presedinta clasei pentru mine, ca ea a inteles ca eu sunt saraca si n-am. Fondul scolii este ilegal pentru ca el nu este folosit pentru scoala, ci pentru cu totul alte chestii care n-au legatura cu sistemul de invatamant.

      Ștergere
    3. Si daca e folosit pentru scoala tot ilegal e. Nu mi se da chitanta deci sunt bani negri care intra in sistem si ies tot ilegal pe la diverse firme.

      Ștergere
  5. Ei, pe vremea mea, se puneau acolo niste banuti, si se luau toate astea la gramada. Mai stiu si acum multe clase care procedeaza ori asa, ori cum spui tu, se aduc periodic. Toate bune si frumoase deci. :)

    Daca se cer bani grei si cadouri, sincer, e vina parintilor. Serios. Am auzit de nenumarate clase la care parintii se plangeau ca "nu pot intra"-toate clase exclusive, la care e nevoie de pile pana la al 7-lea neam ca sa intri. Intr-adevar, la clasele acestea, am auzit si eu de sume cam ca in ce era filmat mai sus, cereri directe de cadouri si asa mai departe.

    Si nu merita? La scolile modeste, iti spun sigur, nu se cer cadouri DELOC; nu de alta, dar nici ca s-ar putea obtine. Dar nu, parintii nu cauta o scoala care sa fie apropiata de locuinta lor, nuuuu; nici macar o scoala bazata pe anumite recomandari-strabat tot orasul ca sa inghesuie copilul intr-o clasa pe simplul criteriu al meseriei parintilor viitorilor colegi! Vezi si nu crezi!

    Si cum prostia se plateste, na, nu asta au dorit? Sa plateasca! Cat despre compatimit copiii-nu va faceti griji, in general, cadourile acestea se platesc prompt si constiincios.;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi suntem la o scoala cat se poate de modesta din provincie. Si se cer chestii. Inclusiv fondul scolii care tot un cadou ilegal e! :))))) Da, este vina parintilor dar asta nu inseamna ca profesorii si directorii trebuie sa accepte!

      Ștergere
  6. Din pacate parintii dau bani pt a obtine note mari.D-aia termina clasa a 8-a cu 9,80 copii care n-au citit o carte in viata lor.D-aia intra la facultate copii care nu stiu sa scrie cu un i, sau cu doi de i, sau, s-au etc...
    Daca ar fi iarasi concursuri de admitere,cum erau inainte de 89, lucrurile ar reveni la normal.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, si asta e adevarat, si notele se platesc. Cu bani sau cu meditatii. Si asta e tot ilegal si duce la nenorocire.

      Ștergere
    2. Stii ce mi se pare mie ciudat? ca niciun parinte nu a spus " dna, nu mi-am eu scoala asta de fite, eu pur si simplu locuiesc via a vis si e normal sa-mi aduc aici copilul"...E posibil ca majoritatea parintilor sa fie mai in culpa decat invatatoarea.Si spun asta pt ca in cea mai de fite scoala de la mine din oras aproape jumate dintre copii sunt de la tara, din varii localitati invecinate, adusi acolo cu mari pile, bani si interventii .Si la gradinitele mai de Doamne ajuta e la fel...sunt primiti anumiti copii, in dauna celor care ar trebui sa invete acolo, tinand cont de domiciliu.

      Ștergere
    3. Exact! Asa e si aici, se incalca regula. Eu am noroc ca locuiesc langa o scoala care imi e APROAPE. Cam asta a fost criteriul meu la inscriere pentru ca oricum nu dau doi bani pe invatamantul romanes din ziua de azi. Si ce e mind-blowing e ca doar UN parinte a depus plangere la politie ieri! Probabil tipa care a filmat-o. Deci DA, parintii sunt PROSTI si SNOBI!!! Am mai zis asta si o repet pana o sa mor! E si vina parintilor. Dar daca nimeni nu PRIMEA spaga nu se mai umfla taratza in jegoasa asta de invatatoare in HALUL asta :)

      Ștergere
  7. Alexandra, te citesc de multa vreme dar e prima oara cand simt nevoia acuta sa comentez pentru ca sunt si eu cadru didactic:
    1. Femeia din filmuletul respectiv este un jeg si n-are ce cauta intr-o institutie de invatamant, si ca ea sunt multi. Dar sunt destui si oamenii care fac meseria asta din pasiune si cu daruire si nu e corect pentru ei sa-i bagam pe toti intr-o oala. Am avut un profesor care a lasat corijent (la fizica) un olimpic international doar pentru ca a refuzat sa faca meditatii cu el, dar am avut si profesori pe care ii caut si acum de sarbatori sa le urez La multi ani pentru ca si datorita lor sunt omul de astazi. Cum crezi ca se simt ei cand aud comentarii de genul nenorocitii de profesori, jegurile alea, etc?

    2. Din ce imi amintesc de acum vreo 15 ani cand eram in generala si la noi se strangea fondul clasei si al scolii, dar de banii aia ne-a fost zugravita clasa, s-a raschetat parchetul, s-au cumparat perdele si altele asemenea. Deci banii chiar au mers spre clasa/scoala. E clar ca nu peste tot se intampla asa ceea ce e mai mult decat regretabil dar amintindu-mi ce jeg era pe parchetul din clasa mea pe care ne intindeam zilnic ca doar eram copii, n-as refuza in veci sa dau niste bani pt confortul copilului daca am garantia ca se duc in aceasta directie.

    3. O parte dintre parinti, din pacate si ea in crestere traieste cu impresia ca banii rezolva totul iar copilul trebuie sa primeasca ce-i mai bun (note, favoruri) nu pentru ca merita ci pt ca e al lui si i se cuvine. Cum te descurci cu o astfel de atitudine? De ce este ea acceptabila si netaxata de catre ceilalti?
    Doar un exemplu: acum 2 ani, la inscriere la ASE, coada buluc la sala de inscriere, aproape fiecare candidat insotit de parinti, bunici, catel, purcel. Vine pro-decanul facultatii (un domn in varsta, cu parul alb) si incearca sa intre in sala pentru a vedea cum merg lucrurile. Tatal unui viitor student la Cibernetica (care e totusi printre facultatile mai rasarite din ASE): "Unde te bagi in fata mosule, vezi sa nu-ti dau si doi pumni acum". Care crezi ca o sa fie reactia acestui parinte cand vine odrasla acasa cu o restanta? De ce nu ai invatat, pune mana si straduieste-te mai mult! sau "Las ca il aranjez eu pe proful ala, cum adica sa-mi pice baiatul?
    Ce vroiam de fapt sa spun (intr-un comment lung cat o zi de post) este ca in mod clar sistemul este bolnav, dar generalizarile nu ajuta la nimic iar vina este egal impartita intre profesori corupti, un stat care trateaza profesorii mai rau decat femeile de serviciu si parinti care din dorinta de a le da ce e mai bun copiilor incearca sa cumpere si ceea ce ar trebui invatat/meritat.

    P.S. Asta cu femeile de serviciu nu e banc, in primii mei ani de predare(la facultate, nu in preuniversitar unde e si mai trist cred) am avut salariul mai mic decat femeia de servici de la fabrica unde lucra tatal unei colege. Iar pentru cei care spun ca eu am ales sa fac asta, da, am ales sa raman in sistem si imi asum saracia pentru ca intr-adevar imi place ce fac si satisfactia pe care o am cand vad ca pricep si raman cu ceva copii aia din fata mea nu se compara cu absolut nimic. Dar nu poti sa-mi spui ca e normal si ok ca dupa 16 ani de scoala terminati ca sefa de promotie plus un doctorat sa fiu platita mai putin ca o maturatoare cu 4 clase.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lorelei, daca tu esti un cadru didactic onest si corect, bravo tie. Insa sa stii ca in preuniversitar e cam nasol. Nu, eu nu generalizez. Eu am cazuri ca Bereanda, vaca asta de acum si multe, sute altele auzite de la alti parinti. Parintii dau? DA! Parintii sunt prosti? DA! Si la postul ALA in care am zis asta am fost injurata. De catre parinti, evident.

      Eu nu vreau sa dau bani pentru parchet pentru ca i-am dat odata. Nu stiu de ce nu se intelege asta, nu stiu de ce ne luptam cu ideea ca "o sa fie scoala urata". Foarte bine! Sa fie urata daca Romania nu are bani pentru invatamant. Poate daca toate scolile se darmau de vechi si proaste baga cineva de seama asta si remedia ceva. Poate. Eu stiu cu cat sunt profesorii platiti insa cum ai zis: ITI ASUMI, da? Te duci acolo zilnic cu dorinta de a-i invata pe copii nu cu ideea ca de Craciun si Paste TI SE CUVINE un cadou de la mine, nu?

      Cand ai devenit profesor STIAI in ce tara traiesti, da? Si medicii la fel. Si multi altii care o duc mai rau ca profesorii. Asta este, pana nu veti face o greva MARE si REALA, pana nu veti lua masuri, voi, cadrele didactice, nu se va schimba nimic. Imi tot zice o alta profesoara ca EU ar trebui sa fac scandal. Nu, nu eu trebuie sa fac greva. Eu nu-s profesor.

      Ștergere
    2. Alexandra, s-au facut greve exclusiv de catre profesori...si ce s-a rezolvat? Tocmai pe principiul sa faca ei greva ca pe mine nu ma intereseaza, nu ma priveste. Asa n-o sa se rezolve niciodata nimic. Atata timp cat nu luam toti atitudine in chestiuni sociale n-o sa se schimbe nimic.
      Stii cum vine asta cu nu e treaba mea? Cand povesteai tu de nastere si de maternitate si de conditiile horror, eu ar fi trebuit sa vin sa zic ah...nu-i nici o problema ca doar eu nu nasc, deci nu ma priveste, deci lasa sa fie in continuare abator in loc de maternitate.
      Si da, mi-am asumat. Dar acum imi permit sa-mi asum pt ca sunt inca singura, fara copii si stau la mama acasa ca n-am bani de o chirie. Stii ce o sa se intample cand o sa vreau o familie? Daca viitorul sot n-o sa castige cat sa tina cam singur casa, cel mai probabil o sa ma reorientez spre o meserie cu care sa-mi pot creste copilul.
      Si la fel si colegii mei care cel putin pana acum imi impartasesc optiunile si conduita morala. Si uite asa or sa plece si putinii oameni valorosi din educatie, din medicina si peste cativa ani se trezeste societatea romaneasca numai cu Blinduri sau medici cu zeci de cazuri de malpraxis in spate, care se uita la tine cand le zici ca te doare capul si-ti dau unguent de sale.
      Cand e vorba de sistemul social toti suntem afectati mai devreme sau mai tarziu si toti trebuie sa luam atitudine. Uita-te la Franta, unde cand s-a pus problema de cresterea taxelor universitare primii care au iesit in strada au fost elevii. Nu era problema lor atunci, dar au constientizat ca mai devreme sau mai tarziu vor fi afectati si trebuie sa ia atitudine. Si da, trebuie sa faci si tu scandal, asa cum trebuie sa fac si eu si profesoara cu care te contrai mai devreme si toata lumea.

      Ștergere
    3. Nu e treaba mea sa fac greva pentru profesori! Dupa ce ei vor face o greva adevarata, reala, nu condusa de jnapanii plini de bani din sindicatele minunate... o sa vin si eu! Atunci o sa stiu ca am pentru cine! Pentru oameni verticali, nu pentru oameni care cer spaga!

      La maternitate am scris reclamatie, pe jumatate moarta dupa nastere. La spital cand am fost cu copilul si am patit chestii grave de la medici am facut reclamatie la Ministerul Sanatatii care a trimis control. Controlul a costatat ca eu minteam :))))

      Cred ca sunt un pic mai batrana si am aflat ca in Romania nu merge. Si uite, eu FAC SCANDAL. Aici pe blog. Si cand zic ca-s parintii prosti ma injura parintii. Si cand zic ca profesorii sunt spagari ma injura profesorii. Dar eu o sa continuu sa ZIC! Si da, daca vrei sa ai un copil fie iti gasesti un sot cu multi bani fie iti gasesti alt job. Pentru ca daca esti onest nu vei conditiona actul invatamantului de spaga :) Succes!

      Ștergere
  8. Eu m-am antrenat în altă discuţie, pe tema "asta e mentalitate post Revoluţie, ÎNAINTE nu era aşa!". Ba era. Eram prin clasa a patra când învăţătoarea noastră, aflată în concediu de maternitate, a fost înlocuită de o Cruella care ne bătea cu un băţ de os la palmă de plângeam la propriu. Pentru orice vină: ne-am foit în bancă, nu avem creion bine ascuţit, ne lipseşte radiera...

    Singura cale, s-a aflat, de-a evita bătaia era ca părinţii s-o "îmbuneze". "Tovarăşa, v-am dat comandă de-un pardesiu la croitoria cutărică.... Să treceţi pe acolo să vă alegeţi materialul şi modelul". Şi uite-aşa scăpam de bătaie. Toţi părinţii contribuiau, şi evident, nu doar la ocazii.
    De reclamaţii, chestii de-astea nu se pomenise pe-atunci. Dar meteahna nu e în niciun caz nouă. Ticăloşia umană e de când lumea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact! E mentalitate de pe vremuri, nu s-a inventat azi. Azi s-au inventat doar telefoanele cu care ii inregistram! :))))

      Ștergere
  9. Eu m-am antrenat în altă discuţie, pe tema "asta e mentalitate post Revoluţie, ÎNAINTE nu era aşa!". Ba era. Eram prin clasa a patra când învăţătoarea noastră, aflată în concediu de maternitate, a fost înlocuită de o Cruella care ne bătea cu un băţ de os la palmă de plângeam la propriu. Pentru orice vină: ne-am foit în bancă, nu avem creion bine ascuţit, ne lipseşte radiera...

    Singura cale, s-a aflat, de-a evita bătaia era ca părinţii s-o "îmbuneze". "Tovarăşa, v-am dat comandă de-un pardesiu la croitoria cutărică.... Să treceţi pe acolo să vă alegeţi materialul şi modelul". Şi uite-aşa scăpam de bătaie. Toţi părinţii contribuiau, şi evident, nu doar la ocazii.
    De reclamaţii, chestii de-astea nu se pomenise pe-atunci. Dar meteahna nu e în niciun caz nouă. Ticăloşia umană e de când lumea.

    RăspundețiȘtergere
  10. HUUUUOOOOO, Dana B-L-I-D-U! Nume PREDESTINAT. Nu-i mai ajung blidele. La puscarie!!!!! Nu ai ce cauta, sa ne educi copii!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ah, sorry, asa e . B-L-I-N-D-U! Fuck! Nu mai conteaza. M-am enervat asa de tare, ca nu mai vad bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))))))))))))))) Asa am patit si eu! N-am mai putut sa adorm in seara cand am vazut filmul ala prima data. Acum il dau astia la stiri in continuu!!!

      Ștergere
  12. Am incercat mai devreme sa scriu un comentariu dar nu a aparut. Sper sa nu ma repet.

    Mi se pare ca argumentul lui Lorelei suna, evolueaza si se transforma cam asa: si batausul, si incasatorul sint victimele unui unic sistem, iremediabil corupt; amindoi sint vinovati de aceasta stare de lucruri; iar daca stam sa ne gindim mai bine incasatorul e si putin inconsecvent cu el insusi, pentru ca trebuia sa fi participat la grevele batausului. De ce nu a luptat alaturi de el pe baricade? Si de ce abia acum, si nu imediat dupa primul pumn, s-a gasit sa faca scandal?

    SERIOS?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da. Macar Lorelei a fost o persoana decenta si a vorbit frumos. A fost un nene care a zis ca e cadru didactic si cu aceleasi argumente cum ca eu ar fi trebuit sa ma duc sa ies in strada a ajuns sa ma si injure pana i-am sters toate comentariile. Erau la postul despre cum eu nu dau bani in scoala :)

      Ștergere