duminică, 3 martie 2013

Un domn sau altceva?

  Cine poate sti? Azi a fost o zi de primavara, vroiam sa ma intorc din oras cu o postare vesela. Doar ca m-am intors cu o lectie importanta. Am stat ce am stat in parc pana cand vantul care imi scotea ochii a inceput sa ma congeleze definitiv. Deci hai la "tzopaitoare" cum ii zice Mara. Loc de joaca in cadrul unui magazin. Mocheta, topogane, bouncere, casute, copii multi. Mai ales duminica.

  Acum vreau sa intreb pe cine citeste pe aici...si e parinte. V-ati pus problema vreodata ca s-ar putea intampla ca un pedofil sa il vaneze pe copilul vostru? Sunteti atenti cand iesiti cu copilul si il lasati sa se duca, pe plaja, in mol, in magazine, in parc...cand se duce el asa singurel...sunteti atenti la adultii din jur? Credeti ca exista pedofili sau aveti impresia ca asta e doar o legenda de filme americane de Holiud? Daca raspunsul la ultima intrebare e ala cu filmul, puteti inchide postarea asta pentru ca n-are sens. 

   Eu stiu ca asta e o boala. Nu e doar o devianta sexuala, aia perversi isi fac de cap cu femei sau barbati dupa caz, si e treaba lor atata vreme cat nimeni nu violeaza si totul e de comun acord. Pedofilul e altceva si e legat si de alte boli cu diagnostic clar. Toate la cap. 

  Revenind din definitii si diagnostice...daca vreodata pe o plaja sau in vreun parc observati ca se repeta un domn care poate fi de la 30 la 60 de ani...si care e el singurel asa si se tot uita (mai mult de 3 minute!) "cu drag" la niste copii care nu sunt ai lui, ai prietenilor lui sau ai rudelor lui...puteti sa puneti pariu ca ceva nu e in regula. Barbatii nu merg singuri in vacante sau in parc. Sau daca o fac, ei au pe plaja (in parc) alta treaba. Citesc, asculta muzica, vorbesc la telefon, se uita la un telefon sau un gadget, inoata, alearga...in general ei au ceva de facut. Nu vine nici un mascul singur zi de zi pe o plaja sa se uite la niste copii...de dragul copiilor. Sau ma rog...ii e drag de ei dar....prea tare! 

  Acestea fiind spuse, azi la numitul loc de joaca, un nene...cam pe la 35 de ani, inalt, cu palton elegant si unghii facute cu lac (da, da, eu cand ma uit la careva chiar ma uit!)...filma. Cu un aparat de filmat, nu cu un telefon. Ma uit spre ce filmeaza. Copiii din tzarculetul cu jocuri. E un gard de lemn de interior asa care delimiteaza zona de mocheta a copiilor unde intri fara incaltari de strada (chestie foarte corecta dupa capul meu) si peste care gard el filma. Zic ete, omu' o avea vreun puradel aici. Si cum stateam eu cuminte la masuta mea acolo...ma tot uit la el. Zambea. Maaaa da' zambea omu' cu rictus. Ok, zambeste, are omu' copilu' acolo...si copilu' e amuzant si face el lucruri...

  Si cum ma tot uitam sa vad spre cine rade...il vad cum o filma pe fi-mea. Ma ridic si ma uit sa vad daca langa ea mai e alt copchil. Nema. Nimic. Nimeni. El imi filma copilul si zambea mai ceva ca Hannibal Lector. Zic nene, nu, sunt eu nebuna, exagerata...Ia sa mai stau, ca poate copilul cu pricina e prin preajma...erau cel putin 20 de copii acolo, cu parinti cu tot deci era haos. Mama si incep sa ma holbez la el. 

  El linistit filma. O urmarea cu camera...apoi s-a dus si la altii copii si i-a filmat si pe aia tot zambind asa. Cumva mi-am dat seama ca nu pe al lui il filmeaza pentru ca punea camera pe cate unu' si il urmarea...de la talpi la cap...inapoi...se ducea unde se ducea copilul...a facut asta cu prea multi copii ca sa presupun ca are tripleti...plus ca a mea sigur nu era A LUI...

  Ma enervez si ma duc la el direct..."nu va suparati, nu e ok sa ne filmati copiii fara acordul nostru"...el zambeste mai departe in camera ca si cand e drogat. Zic TAREEE....inca odata...."NU VA SUPARATIII...daca aveti un copil ACOLO, mergeti in tzarc si filmati-l doar pe al DUMNEAVOASTRA!"...La care omul devine brusc violent. Ca da, ca are copil acolo, ca ce imi imaginam, ca vrea sa ii "faca si el amintiri" da' ca el nu poa' sa alerge dupa el. Zic ok, atunci nu filmati ALTI copii doar pentru ca nu il aveti pe al dvs. in raza camerei. 

  Ma duc ma asez la masa. Vine si incepe sa tipe la mine "da ce, ce! AVETI CEVA DE ASCUNS?" Really Gogule? Proiectezi much? (proiectia psihologica e cand zici despre altul lucrul pe care stii ca il faci tu!). Sunt uluita pret de o secunda cum ca aia i-a trecut lui prin cap. Zambesc si repet ca la prosti "nu este normal sa ne filmati copiii". La care el zbiara si mai tare: "da de ce? va e rusine cu copilu' dumneavoastra?"...Io incep sa rad si zic "da, m-ati prins, fix de aia nu vroiam sa filmati copiii altora". 

  Acu' ce sa ii explic sau ce sa il intreb? Nu va suparati, sunteti pedofil? Mna...Inchide aparatul si se duce in partea cealalta a hectarului de mocheta, intra acolo langa cuier si il vad ca discuta cu o muiere care arata fix ca Morticia Addams. Se pare ca era sotia lu' nenea. Si copilul LOR era ACOLO. La circa 6 metri de cei pe care el ii filma de zor zambind. Femeia il intreaba ce problema a avut cu mine iar el zice "nu, nimic" si apoi schimba vorba. Ma gandesc ca daca eram onest si cu toate gandurile corecte in cap i-as fi zis muierii mele "pai uite o proasta nu m-a lasat sa ii filmez fetita de 6 ani".

  Mai trec 3 minute si le observ plodul. Un baietel cam de varsta Marei, cu creasta de gel in cap si lantz la blugi. Care omora si calca in picioare orice fiinta vie ii iesea in cale. Aham...bine, deci m-am lamurit. Ce concluzie sa trag? Nenea ori e "un domn" ori e un pedofil. Fi-su e ori "un baietel" ori e un dement care o sa omoare pisici peste 2 ani. Ori toate variantele sunt corecte! 

  Aveti grija de copii. Fiti mereu vigilenti la adultii straini din preajma lor! Fiti foarte vigilenti in locuri cum e plaja si unde dezbracati copilul. Puneti slip copilului, macar din motive de igiena daca nu din motive de pedofili. Nu puneti pe internet poze cu ei dezbracati ca n-are sens. Tineti contul de Face Book DOAR pentru PRIETENII APROPIATI. Nu puteti sti cine e "fanul" ala infocat care va citeste un blog si apoi va cere "prietenia" la FB! Conturile trebuie sa fie separate! Vorbiti cu copilul de mic despre dragoste, manifestarea ei si atingerile permise intre oameni straini! Nu va bazati pe ideea ca un barbat insurat si care are si copii NU e un pedofil. E o greseala sa fiti prea naivi. Mai bine sufli si in iaurt decat sa iei ciorba oparita pe gat!!!

 Editare ulterioara: se pare ca sunt unii asa de naivi incat ei au impresia ca doar in paturile "sarace" sunt pradatori. As vrea sa precizez ca eu am cunoscut cu multi ani inainte un domn din mediul asta si ca el mi-a explicat ce si cum :) Suna sinistru, nu? La 20 de ani l-am intrebat tot ce puteam sa intreb, si am aflat informatii importante. Si nu, nu-s putini! De aia eu stiu dupa cine sa ma uit. Si cred ca trebuie sa fii foarte idiot sa nu ai in vedere un om care iti filmeaza copilul niste minute! Io doar zic...Eu n-am filmat-fotografiat copilul altuia niciodata. Cand a fost langa al meu, am cerut voie sa fac asta. Ca nu-s paparazzi...

34 de comentarii :

  1. Răspunsuri
    1. Pai sa imi spui tu, draga mea, daca e normal sa imi filmeze un nene copilul...ca cica as fi "paranoia" :))))

      Ștergere
    2. normal ca nu e normal! Ca mama de fetite, eu l-as fi oprit imediat si as fi telefonat la politie pe loc (preferabil in fata lui) si daca observam ce masina conduce as fi semnalat numarul.

      Ștergere
    3. Eram intr-o cladire la subsol...nu puteam sa ii vad masina. Plus ca uite, in Romania NU EXISTA ideea de pedofil! Am fost numita acum paranoica pentru ca un prieten a dat share la FB si s-au trezit unii sa creada ca sunt o dementa eu :)

      Ștergere
    4. Pai lasa oamenii sa zica ce vor. Si tu continua sa faci la fel. Nu cred ca esti genul care se lasa intimidata de alte voci. E loc pentru toate opiniile, si e minunat daca articolul tau initiaza niste discutii pe tema asta, mai ales in RO! :)

      Ștergere
    5. Pai eu o sa fac la fel pentru ca chiar stiu despre ce vorbesc. Un om crescut la malul marii stie lucruri :) Apoi, o mama cu tot creierul la ea zice in capul ei ca nu e logic ca un nene sa imi filmeze copilul!

      Ștergere
  2. Am asistat si eu la o scena de asta. Eram in metrou si langa mine s-a asezat o pustoaica de vreo 9 ani. Singura. Si a venit un nene langa ea, cu o carticica de rugaciuni in mana si a inceput sa intre in vorba cu ea, si sa-i dea si o cruciulita in dar si sa o intrebe de ce merge asa singurica acasa, pana am tipat la el: "nu-i frate singurica, e cu mine, da?" In secunda doi, era in capatul vagonului, uitandu-se cu jind pe sub carticica. Mi s-a facut pielea de gaina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mda, si se gasesc cretini sa zica ca nuuu domle, nu-s "la noi" pedofili...sunt eventual DOAR in Belgia. Cam cat de retardat sa fii sa iti imaginezi ca o BOALA nu afecteaza tari, areale si sume de populatii in mod egal? :)

      Ștergere
  3. Bravo, Ioana! Misto reactie! Adevarul este ca la modul general, un adult (femeie sau barbat, caci boala nu discrimineaza) practic nu are de ce sa intre in vorba cu un copil necunoscut. Bineinteles ca exista exceptii si justificari, dar regula generala ramane totusi valabila. Zic eu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, doar ca discrimineaza oarecum caci 99.99 la suta din pedofili sunt masculi :) Asa ca de aia iti e mult mai teama de un barbat care face asta decat de o femeie. Sunt si femei pedofile insa extrem de putine din cazurile de pedofilie la nivel mondial. Am cautat acum caci m-am enervat de cretinul care ma face "paranoica" :)

      Ștergere
  4. Asa e. Femeile apar mai mult in roluri complice (de multe ori victime si ele). Ce e clar este ca instinctul matern este indubitabil si nu trebuie ignorat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, da...asa ma gandeam azi cand am vazut-o pe "sotia" pe care el a mintit-o direct. Aia m-a terminat la cap...ca s-a dus si si-a mintit sotia. De ce ai face asta?

      Ștergere
  5. Alexandrooooo sa inteleg ca vrei sa deslusesti mecanismul psihologic al individului? Nu cred ca vei gasi raspuns, si in fond nici nu e important "de ce". "De ce"-urile devin interesante doar in faza de reabilitare a persoanei in cauza. In faza din parc, singurul lucru important e functionalitatea radarului tau de mama care ti-a spus ca ceva nu e in regula SI reactia ta de moment. Asa ca eu te felicit. Chiar daca omul nu avea nicio intentie depravata, eu zic ca tu ai reactionat 100% corect. Cred ca orice mama cat de cat responsabila ar fi facut la fel.

    PS -- imi place widget-ul cu faza lunii! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai intrebarea a fost incorecta..."de ce ai face asta daca ai intentii onorabile?" trebuia sa fie! Da,da eu sunt cu luna! Deci sa stie lumea cand e luna plina sa nu mai omoare perna degeaba :)

      Ștergere
  6. Deci nu pot sa cred...chiar ca unii au probleme cu mansarda. Mai devreme imi era prea lene ca sa scriu povestea aici, acum m-am inflamat. Deci,acum cativa ani, un domn (imbracat bine) la vreo 45 de ani, facea laba pe o alee principala a unui parc, din sectorul 1, Bucuresti. Si nu era unul din ala sperios, daca tipai sau il injurai nenea prindea viteza mai ceva decat superosnicul...si culmea e ca era ziua in amiaza mare, zi frumoasa de vara, duminica...mai exact. Si prindea curaj cand o doamna, domnisoara sau copil il surprindea (din greseala). Era incantat daca vedea ca e observat, probabil numai asa ajungea la climax. Si, ce sa vezi, niciun barbat cu bilute in buzunar nu a fost in stare sa-l ia pe ala la suturi. Asadar cred in "teoriile" cu pedofili, traficanti de organe, etc. Viata mi-a oferit crampeie de tot genul.... Doar nu vreti sa zic ca suntem o tara de labagii?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta cu labagiul e de la mine de la LICEU. Asa am trait in clasa a 11a si a 12a...cu un nene care presta in spatele scolii. Eu pe ala nu il vedeam drept pedofil, ca nu era. Se bucura, cum zici tu, la oricine...Problema e cu oamenii care fac asta la copii mici. Si mai ales, problema e cu parintii care au impresia ca pedofilia e o gluma sau e din filme sau alte tari :)

      Ștergere
  7. Un alt pericol este si mediul online unde isi vara coada tot felul de oameni bolnavi chiar si pedofili. E si un film pe subiectul asta care pe mine m-a facut sa ma gandesc serios la cat de restrictiva imi doresc sa fiu cu fiica mea cand va fi mare. Filmul se numeste Trust si este despre un pedofil care agata fete online. Interesanta e psihologia si cum sunt afectate victimele in cazul asta.
    http://m.imdb.com/title/tt1529572/
    Sabina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, eu nu am copil la calculator inca, si cand voi avea o sa pun filtre, ca doar na, sunt "paranoica" :)))

      Ștergere
  8. Si eu am patit o chestie cel putin ingrijoratoare, cand era copilul meu in ciclul primar. Il duceam dimineata la scoala, am intarziat un pic si pe cand am iesit din curtea scolii era un pic trecut de 8. Eu sunt de felul meu mica de inaltime si slabuta, plus ca in dimineata aia eram imbracata de mers la piata, ca eram libera, cu rucsac in spate, blugi si tricou. Ei bine, in fata intrarii era parcata o masina cu numar din celalalt capat al tarii (eu locuiesc undeva in judetele din nord, numarul era de Mehedinti). Din masina a iesit un tip care m-a abordat direct, clar avea impresia ca sunt vreo eleva de liceu care chiuleste, mi-s spus ceva de genul "hai, draguta, cu mine in masina, ca vreau sa-ti dau ceva". Am ramas socata o secunda, dupa care am inceput sa tip la individ, aia a fost si greseala mea, m-a vazut mai bine si s-a prins ca sunt adult, trebuia sa fac pe proasta macar pana retineam numarul intreg de la masina sau apucam sa-l vad mai bine. Dar pe moment am fost asa revoltata si terorizata de ideea ca un om sta pur si simplu in fata scolii, in masina, abordand copii, ca nu am mai gandit limpede. Am strigat dupa portar, am sunat pa politie, dar omul se urcase deja in masina si plecase, si eu fraiera nu i-am retinut numarul...Oricum, asa e, oameni buni, trebuie sa fim alerti tot timpul...
    Maria

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Maria, e gresit sa avem impresia ca oamenii astia sunt "putini" sau ca nu exista sau ca exista mai mult la altii si la noi nu.

      Ștergere
  9. O sa revin sa comentez ceva, cand imi revin din nervi. Sper ca sunteti ok!

    RăspundețiȘtergere
  10. O, Doamne, cred că-l luam de gâlci până rămâneam cu ele-n mână !...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-a venit da' n-aveam barbatu' la purtator, sa ma apere la o adica de nebun :)))) Sau sa-l batem impreuna, dupa caz...

      Ștergere
  11. Off,mi s-a facut pielea de gaina!
    N-am patit-o,nici nu vreau... dar nu stiu cum reactionam!
    Va pup,Orsi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai Orsi, n-ai ce reactie sa ai pentru ca nu poti sa probezi nimic. Nu voi sti niciodata daca ala era sau nu un pedofil. Sau daca era doar un cretin.

      Ștergere
  12. E lumea plina de ciudati si psihopati dar si de mame credule, mandre ca le admira cineva odrasla.Daca nu-si dau ele seama ca fta lor de 15-16 ani e gravida si mai are putin sa nasca, cum sa-si dea seama cand le e copilul amenintat de un strain?Traiesc intr-o lume ideala si ireala care se prabuseste de obicei intr-o catastrofa.Cei ce patimesc sunt in primul rand copiii...Cred ca trebuia sa-i faci si tu niste poze lui nenea(sau macar sa dai impresia ca l-ai imortalizat)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vrut sa ii fac insa era destul de violent si mi-a fost teama ca o sa iasa o scena nasoala la care ar fi asistat copila mea :) De ceilalti nu mi-ar fi pasat insa nu vroiam sa sperii copilul.

      Ștergere
  13. Nu mi se pare paranoia,chiar deloc.Oricat incerc sa gasesc motivul,nu vad pentru ce ar filma cu insistenta chiar,alti copii decat cel propriu? Si nici reactia omului nu mi se pare fireasca.Ce face cu imaginile? Una peste alta,am o stare de discomfort si de cele intamplate si de reactiile celor care sustin ca e paranoia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cei care au zis ca-s paranoia sunt masculi si n-au nici copii. Din ciclul "intamplari pe FB" :)) Si eu la fel m-am gandit ca ceva nu arata ok in imaginea aia. De ce naiba sa ii filmezi pe altii? Al lui era in partea cealalta!

      Ștergere
  14. Din pacate (si din sursa sigura) stiu un caz unde statutul de barbat insurat si cu copil a fost doar o minunata acoperire pentru pedofilie. Asa ca... totul e posibil.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact! De cand am scris postul asta am 3 cautari dupa "filme pedofili" ca de aia am schimbat si titlul care initial continea cuvantul pedofil :(

      Ștergere
  15. E mai bine ca ai schimbat titlul initial.... o grija in minus :)

    Problema apare, referitor la ce am scris mai sus, atunci cand tu ai impresia ca cel de langa tine iti este un vecin sau un prieten minunat si ceea ce se ascunde dedesubt e rau si gaunos. Eu nici macar nu as folosi cuvantul ''pedofil'', insa asta ar insemna ca traim intr-o lume ideala si asemenea oameni nu exista.
    Si imi pare bine de gasire, Alexandra ;)

    RăspundețiȘtergere