vineri, 29 martie 2013

In troleu umbla o baba

  Ma rog, o doamna in etate, ca sa nu se supere careva pe mine cum ca-s anti-babe. Nu-s. Doar ca eu mereu fac diferenta intre o "baba d-aia romaneasca" si o "doamna in varsta". Diferenta nu e numai una semantica. Dar sa ma explic. Cred sincer ca trebuie sa initiez o serie de posturi numite "in troleu" sau "in autobuz" pentru ca daca te urci in ziua de azi prin ele n-ai cum sa nu te dai jos razand. Asta pentru ca eu sunt o persoana care rade cam din orice. 

   Ma urc azi intr-un troleu cam plinutz asa. Adica nu era gras, era umplut cu lume. Sa ajung la un magazin sa cumpar lucruri din care sa pot confectiona un tort marti seara. Zis si facut, las copilul la institutie, fug in statie printr-un vant asa de rece incat m-a facut sa imi aduc aminte toate injuraturile pe baza de vant pe care le aveam prin arhive. Vine troleul, ma aburc. De mers 5 statii. Putin pentru un oras ca asta, deci nu e vreo mare dilema sa stai in picioare cele 5 statii. Mai putin daca esti un anumit soi de pensionar. Ca nu toti sunt in cautare de scaune ca mortu' in cautare de lumanari aprinse. Unii sunt chiar ok si nu simt nevoia sa ridice pe oricine de jos cum a simtit odata una sa ma ridice pe mine de pe scaun cand aveam burta pan' la ochi din cauza de om care locuia in ea acu' circa 6 ani si un pic :)

  Azi in usa troleului o baba. Se tinea vartos de bara, asa de vartos ca nu vroia sa ma lase o secunda sa imi pot composta si eu nenorocitul ala de bilet. Reusesc sa o fentez, gauresc beletu'...Si cand ma uit la ea o vad cum se uita cu "uochiu de vulture" prin troleul care pleznea de lume. Zic haha, ia sa o vezi pe asta cum scoala lumea de pe scaune. Doar ca baba n-a avut noroc, asezate in jur erau doar persoane tot de varsta ei asa ca nu mergea sa inceapa sa fie nesimtita mai mult decat permite regula si viscolul de afara. Si se tot sucea si se tot uita...Trece o statie, trec doua....

  Bai nene...dupa a treia statie s-a eliberat un loc departe, departeeeee maicaaaa, in capu' alalaltu' de troleu. Troleu inca plin de lume, pana la scaun niste multi metri de parcurs printre cururi si burti. Odata o zbugheste de langa mine si incepe...si da-i coate, da-i coate...hai cu coatele....pana ajunge fericita la scaunul pe care se tranteste cu o statisfactie orgasmica. Rasufla adanc, se uita in stanga, se uita pe geam...troleul ajunge in statia numarul patru. La care ea...sare de pe scaun, da toate coatele pe care le mai daduse, ajunge la usa si coboara in timp ce alarma usilor suna de zor. Am inceput sa rad asa de tare si de brusc incat toata lumea din troleu din partea aia, toti cei care o vazusera si luasera coate...au inceput sa rada si sa comenteze. Un nene s-a apucat sa spuna bancuri cu Bula de pe vremea lu' Ceasca. N-am apucat finalul bancului pentru ca am ajuns la statia cinci. 

8 comentarii :

  1. O victorie e o victore, da? Oricat de putin timp te-ai bucura de ea.:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Da' mai, dar la varsta ei te multumesti si cu putin:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bai da' n-a fost putin, a fost MULT...femeia s-a agitat maxim! :)))))))

      Ștergere
  3. un cot mic pentru omenire, un scaun mare pentru baba!

    RăspundețiȘtergere