miercuri, 4 aprilie 2012

5 ani cu EA

   Ieri a implinit 5 ani. Nu stiu cand au trecut. N-am idee. Uneori ma ingrozesc, alteori sunt nostalgica, de cele mai multe ori ma bucur ca EA a iesit asa cum mi-am dorit. E cuminte. E inteleapta. E profunda. Isi pune probleme mult prea mari pentru varsta ei mica. E empatica. E atenta la ce simt cei din jur. 
  Iubeste pisicile. Adora Ciocolata, desi Ciocolatei ii e o frica uriasa de EA, pentru ca EA se bucura cu tot glasul si o strica "pitzicaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa" din toti bojocii. Si pisicii ii pica instantaneu un kil de par de spaima ca EA o sa o transeze. Cainii nu-i plac. Deloc. Decat cei foarte mici pe care ii vede ca sunt "copilasi de caine" si despre care banuieste ca nu ii pot face rau. Am mai zis, e inteleapta.
  Cand EA a venit pe lume am plans. Am plans de fericire. Nu plansesem pana atunci niciodata de fericire pentru ca nu simtisem niciodata o fericire atat de mare incat sa ma faca sa plang. EA era mica, avea 3 kile si 48 de centimetri, si doi ochi mari cat doi sori. Cu care ma privea foarte serioasa si atenta. Clipea incet, alene, si de cate ori se trezea din somn se uita la mine si parea sa zica "ah, tu erai, te miros, esti a mea, te stiu eu de undeva".
  Cinci ani mai tarziu m-a facut mandra de ea duminica asta cand i-am facut petrecerea. Si cand dupa ce a mancat s-a ridicat frumos de pe scaun si a plecat sa isi duca farfuria la bucatarie. Bucataria era la alt etaj insa asta nu conta. S-a dus frumos sa puna farfuria langa chiuveta. Mi-a venit din nou sa plang de fericire. Pentru ca asta inseamna ca am reusit sa o invat cum sa se poarte frumos oriunde ar fi. Si cu oricine i-ar iesi in cale.
  Ne bucuram de EA in fiecare zi si ne-am promis ca o sa ii facem o viata mai buna prin alte locuri din lumea asta mare. Pentru ca EA merita tot ce e mai bun in viata. 
   

6 comentarii :

  1. Sa-ti traiasca si sa fiti cu totii cat se poate de multumiti de viata voastra!
    Daca ati hotarat ca e bine sa va duceti, mergeti in pace!
    Noi inca tragem cu dintii de viata noastra roz(atat cat ne-o putem face, pentru ca ne ciocnim destul de rar cu "sistemul"), de locurile si de oamenii foarte dragi.
    Multe nasoale se intampla si nu e normal sa te fortezi tot timpul sa vezi partea plina a paharului.
    Multi am merita pahare mai pline, daca voi le gasiti in alta parte, ne vom bucura enorm, lupati pentru ele, sigur se poate. Si ochisorii aia minunati, dar si voi, meritati sa va fie bine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult, Andreea! Si voi sa fiti sanatosi si fericiti. Eu anul care a trecut mi-am dat seama ca pot sa iubesc oameni dragi si mai de la distanta :) Deja simt ca nu mai e alegerea mea si ca Romania ma obliga sa plec. E o lupta prea mare aici iar noi suntem genul de oameni "mici" care nu vor decat sa aibe o afacere "mica" dar A LOR cu care sa isi intretina familia. Iar in Romania asta clar nu se poate. Pe cand in UK se poate. Acolo lumea e relaxata, sistemele merg, iar scolile sunt adevarate.
    Speram...o sa vedem pe parcurs daca si reusim...

    RăspundețiȘtergere
  3. Tinker Bell-ul tau
    care nu s-a nascut la primul zambet
    de bebelus , ci in mod si mai misterios (prin purtarea
    unor luni bune ,a unui cimpoi sub tricou), sa-ti aduca
    o basca de bucurii ,iar cand va da semne de razvratire
    juvenila sa-ti aduci aminte de clipele astea si sa
    treci cu vedera oaresce chestii... La multi ani !
    Alex S.

    RăspundețiȘtergere
  4. N-am mai fost demult pe-aici,pe la tine si astazi am citit de-a valma si cu bucurie,tot ce am ratat.Mi-ai inseninat ziua si-ti multumesc.
    Sa va traiasca fetita,este un copil frumos si la chip si la suflet.Sa aiba mereu cei doi sori luminati de sanatate si bucurie!
    Si daca voi va doriti sa plecati,atunci sa va mearga bine acolo unde vreti sa fiti.Sentimentul il cunosc,il port de ceva vreme, urmeaza sa facem si noi in curand acelasi pas.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ah, multumesc mult, Carla! Frumoase vorbe imi zici :D Ma bucur ca am adus un zambet! Multumim de urari si vi le intoarcem inzecit!

    RăspundețiȘtergere