joi, 16 aprilie 2009

Pastele si curatenia

Nu mai pot sa mai suport sarbatorile religioase. Nu mai pot. Nu mai vreau. M-am saturat nene de "curatenia" de Paste si Craciun. Suntem un popor de jegosi, ca altfel nu imi explic febra asta subita de a curata casa numa de doua ori pe an. Adicatelea cum vine asta? Stai tot anu' in jeg si de doua ori pe an tre' NEAPARAT sa incepi sa te isterizezi sa faci un ALT FEL de curatenie, si anume aia legata de "sarbatori". Si brusc toata Romania cauta cacatu in cotloane. Ce conteaza ca la noi hepatita e in floare, ca suntem pe ultimul loc la consumul de sapun si pasta de dinti...domle...COTLOANELE tre sa fie curate cu o zi inainte de Paste.

Ma uit la mama, care pe vremuri era un fel de robotel automat, facea curat cu precizia ceasului. Acu s-a mai lasat de sporturi din astea (ca na, sta cu fi-sa care e vorba aia...micul maniac) insa tot o mai apuca pe lumea asta doua isterii: curatenia de sarbatori si pusul de muraturi toamna.
Ce daca acu ai magazine, muraturi sa iti pui si in cap, legume proaspete...cand se face septembrie, ceasul ei biologic suna tare si enervant. Si incepe..."n-am luat castraveti cand erau mai ieftini" "da noi niste gogosari nu punem?" Asta si cand m-a nascut pe mine tot septembrie era, iar ea evident ca a stat sa termine zacusca si dupa aia s-a dus sa nasca.

Cu curatenia astora de sarbatori m-am lamurit. Ia covoru Gigel, merge in parcare, ii fute alene niste ciomege. Inghite tot prafu ala...ce nu inghite evident aterizeaza inapoi pe covor. Ia covoru in carca facut sul si se duce sus. Maricica il cearta ca a vazut pe geam ca nu a busit cum tre tzoala. Aia in casa...freaca cotloanele.
Adica ce daca pe masa din bucatarie tot timpul anului e mancare aruncata, gunoi, praf, si bacteriile pleznesc de sanatate si papica...nene...inainte de Paste...ea tre sa curete undeva in fundul unei debarale plina cu tampenii care nu trebuie nimanui si nu folosesc la nimic. ACOLO e duda breee...aia e curatenia.

Cand o sa invete romancele ca "curat" e ceva ce exprima o activitate zilnica, si ca igiena nu inseamna sa te spetesti de doua ori pe an aiurea...o sa fim o tara mai curata. Pana atunci...spor la deselarea pre-pascala!!!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu