luni, 30 martie 2020

Crazy days (3)

   In oraselul nostru lumea pare sa fi inteles sa stea acasa, cel putin asta arata azi contul de FB al Politiei locale care patruleaza in continuu pe strazi si ii imprastie pe cei care nu respecta regula. Dar a avut prim ministrul grija sa infecteze tot parlamentul asa ca suntem cu toate glumele la noi. Ce karma de gandac are Borisucu asta in carca, sa-mi bag picioarele daca asta scapa cu viata din treaba asta cred ca se retrage intr-o pestera dupa.

  Regulile aici nu-s cu armata nici cu declaratii scrise. Inca. Sincer nu cred ca se va ajunge la asa ceva, sau poate doar sper asta. Lumea se poarta civilizat iar magazinele au luat singure masuri de protectie. Sau or fi primit de la guvern. Insa cred ca nu, ca nu toti fac la fel, fiecare si-a facut regulile de vanzare insa adopta cei doi metri intre clienti pe cat se poate. Depinde de cartiere si de ce oameni contin ele. Unde sunt de exemplu conationalii aia ai nostri misto si ai altora de pe planeta asta, masurile sunt nitel mai drastice. Si cozile la intrare pe masura ca ei nu pricep ca ar trebui sa se mai duca dracu si in alta parte. 

  Mancarea se vinde rationalizata. In functie de magazin. Indianul meu mic de la colt nu mai vinde decat o bucata-pachet de ceva. Tesco si Asda 3, Aldi 4 din cate inteleg. Lidl depinde de cartier, unii nu dau decat doua, altii trei. Asa ca, cu masurile astea, au mai inceput sa apara chestii pe raft. Eu n-am mai iesit de ceva zile bune, s-a mai dus Marius dupa cate una-alta, eu cel mult pana la colt si inapoi. 

  Si in gradina, pe care azi am reusit sa o mai curat nitel cu toata durerea de mijloc pe care mi-o provoaca activitatea asta pe care o detest cel mai mult pe lume. Nimic nu mi-e mai urat decat statul cu curul in sus in gradina. Slava cerului ca ala de dinainte a fost gradinar si a plantat o gramada de flori si chestii misto, cu cap asa, cum se face profesionist. Am reusit sa dezgrop de sub uscaturi o gramada de plantute despre care n-am nici o idee ce sunt, o sa aflu eu la un moment dat. Unele au decedat peste iarna de tot, asa ca am scos azi tot ce mai era uscat sau distrus, ca sa ramana cele in viata. 

  Am doua laturi de garduri cu pat de flori, arbusti, copacei, dracu' stie ce sunt, la unele inca mai erau etichete prin tzarana dar nu arata decat floarea, nu si planta. Asa ca sunt intr-o ceata totala. Noroc ca stiu care e aia palamida si balariile periculoase si le-am dat in freza bine de tot. I am too fucking old for this stupid shit! Mi-ar fi convenit gazon cu urzici de colo colo! Ah, am descoperit niste chives plantat, asa ca avem si o chestie care se mananca, si am plantat niste leustean  intr-un butoi mare pe care l-a facut nenea fost proprietar ghiveci. Sa vedem ce-o iesi. 

  Maine, daca o sa mai pot sa ma misc dupa azi, o sa pun si ceapa pe care am luat-o si niste urzici pe langa gard. Da! Plantez urzici! Stiu, n-a mai pomenit nimeni asa ceva dar mie imi plac si cum arata si cum gusta si se pare ca si albinelor le plac si eu sunt prietena cu albinele, deja curtea e plina, ma gandesc serios la un stup! Mereu m-am gandit ca mi-as dori sa cresc albine, nu ma intrebati de ce ca mi-a fost frica de ele toata viata pana cand m-au intepat prima data in viata doua intr-o zi si m-am lecuit! :))) Vezi ce face carantina din om? Te prosteste de tot! 

  Cred ca acum o sa iasa la iveala cele mai ne-puse diagnostice la cap si tot felul de dorinte ascunse. A, si multe divorturi, ca deh, daca te prinde covidu' cu dusmanu' in casa s-ar putea sa-i lingi o tigaie peste ochi cand te eneveaza... ziceau glumetii ca creste rata natalitatii da mie mi-e ca creste aia a divorturilor si a crimelor prin otravire de inculpat :)))) 

  Al meu e bland de tot, e pastilat pana peste urechi, inca in concediu medical, intra in a patra saptamana de stat acasa, nu i s-a mai intamplat asta de cand avea 3 ani cred. E foarte cooperant, doarme de la pastilele alea de zici ca-s cu miere, paseste cu economie dar a inceput sa stea in cur ca un om deci incepem sa avem sperante ca isi revine din criza. Cred ca nici lui nu-i vine sa creada cat de mult a putut sa stea cuminte in pat :) Dar s-a odihnit, si-a recuperat somn ne-dormit de vreo sapte ani de zile si acum arata a om asa, cercurile negre de sub ochi au disparut, incep sa-l recunosc dupa moaca :))))

  Ca na, in orice rau e si nitel bine. Si eu m-am odihnit dupa atatia ani de alergatura, mie care imi place cel mai mult sa stau acasa, acum zic mersi. Ce ma enerveaza in spatele creierului e ca nu am cum sa ajung la mama daca ea pateste ceva. Si asta ma macina si noaptea in somn, dorm si visez aiurea, ma trezesc, ma culc, iar visez ca trebuie sa ajung in Romania la ea si nu am cum. Ce e bine e ca ea sta cuminte acasa, nu se expune asa ca n-am decat sa sper ca o sa fie ok. 

  Acum asteptam. Asteptam tavalugul ala mare care urmeaza. E asa o atmosfera in aer ca stii ca vine. E linistea dinaintea furtunii. Care la noi pe strada incepe sa apara, ea, furtuna. Stam vizavi de spital. Sunetul ambulantelor este acum extrem de frecvent, asa cum nu era inainte. Si o sa fie si mai si cand orasul va fi plin de cazuri de tot felul. Ma pregatesc sa traiesc in alarme de ambulante, ma gandeam azi cand gateam si am auzit trei una dupa alta... cum o sa fie peste doua saptamani cand nu se vor mai opri. Ma pregatesc sufleteste. Mara pare sa fie din ce in ce mai speriata, i-am spus sa nu se mai uite ea singura la stiri ca o vad ca se panicheaza. Norocul e ca scoala o tine ocupata destule ore din zi, pe altele i-am facut eu program si in rest se distreaza. 

  Cumva ma bucur ca trece prin asta acum, la o varsta la care intelege tot. I-am aratat rafturile goale si s-a ingrozit. I-am zis ca daca ea crede ca noi glumeam cu comunismul si alea, iata... Era ceva abstract pentru ea. Asa cum sunt si urgentele majore. Acum o vad extrem de responsabila, nu mai indrazneste sa sufle cuvintele "sunt plictisita", chestie pe care o facea in vacante sau weekenduri. S-a vaitat nitel la inceput ca nu isi va putea vedea prietenele dar i-am luat minute la telefon sa poata vorbi cu ele cat vrea. A inteles ca e groasa si ca va dura pana in septembrie, a inteles si ca vineri cand e ziua ei, nu va putea avea petrecerea pe care o are de obicei. Si asta a venit dupa anularea excursiei cadou cu scoala la Londra la teatre. 

  A fost dezamagita dar a inteles si a acceptat cu stoicism iar acum ma bucur ca am fost o mama "rea" si "nazista" si i-am impus multe de mica, pentru ca acum se vede diferenta. Am fost mandra de ea ca a mancat cu stoicism o saptamana aceeasi lasagna foarte naspa care a iesit teribil de uscata din cauza ca n-am avut sos de rosii suficient. A inghiti-o cu gogaltzi si a mancat vreo opt zile din ea fara sa comenteze. A inteles. E mare. Acum 13 ani asteptam sa o nasc si nici nu speram ce minune de om o sa iasa din mine. Acum ne-a anuntat ca de ziua ei EA GATESTE! Aperitive si fel principal si desert! Si eu i-am promis ca o sa o filmez ca sa poata sa ii trimita profesoarei de Food Tech :) 

  Facem ce putem sa fim veseli in conditiile date. Ceea ce va dorim si voua! Sa fiti bine! Va rog sa stati cuminti acasa oriunde ati fi, zambiti si ajutati cat se poate. Urmati regulile! Fiti cuminti!

Magnolia descoperita in gradina, am botezat-o Maggie :)


  

5 comentarii :

  1. Multa sanatate tuturor! Pe sotul tau l au testat de Covid?

    RăspundețiȘtergere
  2. Sanatate multa si La multi ani in avans Marei!
    Urzicile ne plac si noua! Tata a plantat in curte si mama, ca o gospodina adevarata, le culege periodic si congeleaza cand are in plus. Mancam chiar si iarna urzici :))

    Daniela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim mult! Da, si noi mancam tot timpul sa stii ca daca ai blender merg mancate tot anul, oricat de batrane ar fi eu le mananc :)

      Ștergere
  3. La multi ani Marei!
    Pe 9 aprilie il.serbam.pe.copil, primul an. Nu credeam ca o sa fie asa simpla prima lui aniversare, dar asta e situatia si ne mulam. Important e sa fim sanatosi fizic si psihic, sa iesim cu bine din haraimanul asta.

    Ma streseaza gandul ca parintii sunt departe, nu putem sa ajungem la ei in caz de necesitate. Multe ganduri, foarte multe.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oooo, un berbecel apriliutz :) O sa fiti ok! O sa fie bine! Pupam bebelusul mic! Nu conteaza ce e acum afara, voi bucurati-va de puiul vostru, primii ani din viata sunt ataaaat de frumosi. Si urmatorii! Dar primii sunt speciali. Nu lasati momentul asta sa va oboseasca. E un moment bun sau prost, dupa cum vrem sa fie. Suntem impreuna!

      Ștergere