vineri, 24 iunie 2016

Ce-ai facut, coana mare? Ti-a trebuit referendum!

    Draga Lizzi,

  Stiu, e tarziu acu', aproape 8. Te-o fi luat somnul de la atata ceai cu prajiturele la ora 5. Da' nu stiu cum naiba de-ai lasat tu un baietel puber ca nea' Cameronu' asta sa va aduca in asa situatie demna de Mr. Bean... ca io ma gandeam ca bancurile alea cu Sir si John sunt doar bancuri, mai cucoana!

  Ne culcaram in UE si ne treziram in padure. Nu se stie unde. Supusii matale sa stii ca-s decapitati de spaima, mi-am dat seama azi cand am ajuns la scoala si i-am vazut cat de bulversati sunt desi ei au votat asa, coana mare. In Hampshire cred ca a fost 90 la suta pentru Leave ca pe aici traiesc doar englezi albi. Si noi, o mana de soferi, ceva personal medical, multe asistente, mna, oameni d-astia care muncesc cum ar veni. Stiu, matale ti-e strain conceptu' asta. 

  Da' sa stii tu, draga Lizzi, ca tinerii patriei tale stau pe benefits si refuza sa munceasca. Daaaa, ei se agita ca le-am luat noi joburile doar ca sa stii ca noi astia care circulam pe strada ii vedem ce fac. Azi, o tanti pe numele ei Carole, o doamna care munceste de o viata p-aci pe la tarlaua talica, era total oripilata de faptul ca toti tinerii sunt in pub la toate orele. Si ca pur si simplu nu se astepta ca o suma de cretini sa voteze asa. Stii, doamna asta apreciaza ca eu am venit aici pentru ca nimeni n-a vrut sa acceseze jobul pe care eu l-am vrut imediat. N-am avut concurenti. Pentru ca munca e naspa. 

  Carole asta, femeie de peste 60 de ani, mi-a zis azi ca e ingrozita de ce se va intampla. Si ca 40 de ani de progres o sa zboare pe fereastra. Eu o cred, e de-o varsta cu mama si a trait pe aici o viata. Si a si muncit. Si faza e ca nici pensie n-o sa aibe din cauza de niste bube birocratice tampite... ca mai bine va ocupati dracu' de alea decat de referendum pe baza de turme de boi. Mi-a zis azi ca nu stie ce o sa se "intample cu noi"... Zic cu VOI? Poate cu NOI! La care femeia a suspinat resemnata "well, you're an EUROPEAN CITIZEN". Si cumva, mai Lizzi, m-am simtit mai bine. Eu care am simtit ca-mi pica cerul in cap cand dimineata am dat drumul la un BBC plin de oameni ciudat de debusolati, de tristi si de incordati. 

  Eu, care toata dimineata m-am gandit la negru. La mutare in Franta...ce Franta, bre Lizzico, ca din cauza de tampitii tai, se cer si aia afara imediat. Ca na, prosti sunt peste tot... O sa zgaltaie acu' Europa din toti tzatzanii Cameronu' lu' matale si alti idioti. Marea Britanie? Pai imi pare rau sa te anunt, o sa te cam ia cu tensiune si palpitatii da' tare mi-e teama... tare-tare mi-e teama ca o sa scapati si de Irlanda si Scotia cu ocazia asta. Stiu, tarletzii care au votat iesire AIA ZIC! Si aia VOR! I-am auzit zicand asta. Asa-s de destepti... Bai Lizzi insa intre noi doua fie vorba, matale stii cam cati bani din turism iti aduce Scotia pe an. Tiriplicii nu stiu. Ei nu stiu nimic decat ce li se spune de sus... si daca voi sus ati adormit de tot... Si l-ati lasat pe alde Farage sa latre si sa minta... Farage care azi dimineata a recunoscut ca a mintit, ca cifrele alea nu erau corecte. In direct. :))))))

  Zilele astea nu te-am vazut sau auzit. Pare ca dormi. Familia regala e pitita intr-un buncar undeva, presupun... Nu stiu care e eticheta da' io zic sa o mai lasi dracu' de democratie ca vad ca nu va prieste. 

4 comentarii :

  1. Bine le zici, Alexandro :( Stai sa vezi cand s-or destepta (daca s-or destepta) Multi inca nu stiu ce au votat... dar nu conteaza, they got their country back... whatever that means :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai cica cele mai multe cautari pe Google ieri au fost cu "what is EU" :)))))

      Ștergere
  2. Au si ei tineri frumosi si liberi , sau doar simpli imbecili...? Si te gindesti ca victimele colaterale aduceau bani la pusculita...Isi vor crea propria criza .Alex S.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Majoritatea tinerilor sunt imbecili. Problema e ca la referendumul asta cei mai multi care au votat leave sunt de varsta lu' matale! :))))

      Ștergere