sâmbătă, 29 august 2015

O luna mai tarziu

  S-a facut o luna de cand am venit cu Mara aici si nici nu stiu cand a trecut. Ne simtim ca acasa, de fapt suntem acasa, nici un dubiu despre asta. Ne place foarte mult totul in jur, suntem extrem de incantate de tot ce ne inconjoara.

  Azi am pornit la plimbare. Pentru ca e un weekend prelungit din cauza de bank holiday m-am gandit ca nu e o idee buna sa mergem la malul marii ca precis va fi plin. Asa ca am decis sa cercetam dealul. Avem un deal in apropiere, la care ne tot uitam cu jind de cand am venit. E aproape de noi, se vede perfect de pe straduta noastra si mereu ne-am intrebat cum o fi acolo sus, daca se poate ajunge si pe unde. Si daca nu cumva de sus se vede marea. 

  Azi am pornit-o agale nu inainte sa iau de acasa o punga in caz ca gasim mure. Da, aici murele cresc peste tot. Si nimeni nu le culege. Ele cresc si la magazin pe bani destul de insemnati. De acolo se pare ca le culege lumea. Cu astea salbatice nu discuta nimeni iar ele mor de coapte pe marginea drumurilor, prin parcuri si pe peste tot. Saptamana trecuta am cules multe mere de pe jos din parcul nostru. Cazusera dupa ploaie si era pacat sa le lasam acolo :) 

  Am pornit si evident a inceput sa si picure. Aici cand ploua incetinel asa nimeni nu deschide umbrela, nimeni nu alearga si in general lumea se poarta ca si cand nu s-a intamplat nimic. Mara e teribil de incantata de chestia asta. Ca umblam asa prin ploaie fara sa ne agitam. Am utilat-o si cu cizme de ploaie da' ce te faci ca pleci pe soare si in cinci minute picura... n-o sa umbli in ele mereu. 

  Am ajuns sus pe deal si nu ne venea sa credem. Pentru ca am gasit acolo si spitalul din apropiere, bine pitit in padure, cu o curte enorma si frumoasa. Si am gasit practic o padure mare cu pajisti enorme, cu niste case superbe si niste poteci pline de mure, macese, mere, soc si alte chestiuni utile omului. Cu poteci multe si garduri ca de pasune. Si cu fructe salbatice. Deci ce chiuituri a tras fi-mea la fiecare mura in parte... cre' ca n-au auzit crestinii aia in viata lor asa ceva. "Maaahaaaamiii, o MURAAAAAAA, o mura, o mura, o mura"...erau niste sute de mii de mure si le-a strigat pe fiecare in parte. Iar eu le-am cules. 

  A cam fost cu porcaiala pentru ca atunci cand incerci sa bagi in bot o mura foarte coapta o vei tencui pe tricou. Eh, si asa imi trebuia inca unul pentru stat in casa, acu' am. Cu picatzele! Ce sa mai zic... a fost de vis. Ne-am plimbat pe acolo pana ne-a murat ploicica si ne-am intors acasa victorioase, ude ciuciulete dar vesele nevoie mare. Cam asa:





Da, de sus se vede marea. Si turnul.



7 comentarii :

  1. Cand te intorci, nu vezi ce nasol e???? Dar se ajungi pana pe 15 sept, ca sa nu ratezi deschiderea anului scolar :))

    RăspundețiȘtergere
  2. In zona rezidentiala aproape de campusul unde lucrez eu e plin de tei. Miroase de te imbata cand te plimbi pe acolo si nu-i culege nimeni. Am intrebat pe unul-altul de pe prispe daca se supara daca ma prind si eu de niste tei, s-au uitat la mine ca la avioane si au spus ca sigur, doar sa le spun si lor ce fac cu el. "Oh my goodness, this is LINDEN?!!!! That linden from the tea?!!!!" asa ca nu ma mir. Pe drumul de acasa inspre primul magazin sunt o gramada de pomi de soc, mi-am promis in fiecare an ca odata tot fac eu socata, doar ca nu poate nimeni sa-mi confirme ca e chiar intradevar soc, arata si miroase a soc, dar eu nu ma pricep chiar bine si mi-e frica sa nu ma tzapesc. Cum probabil face si 99% din populatie, hahaha. In parcul unde alerg sau ma dau cu rolele in lunch break e plin de zmeura si fragute, le-am aratat colegelor dar mi-a luat o vreme buna sa le lamuresc sa bage in gura, acum sunt experte :-) Lasa, nu te supara ca nu stie poporul ce minuni sunt acolo, ramane mai mult pentru voi!!! :-D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) Marius zice ca i-a vazut pe cate unii culegand de prin anumite parcari pe unde a fost el. Aia cu socul e simpla, cand il mai vezi pozeaza-l si pune-l pe FB ca iti zic eu daca e soc. La ora asta ar trebui sa aiba fructe negre mici. Fix in forma florii, in buchet asa. Cica si fructele se mananca dar nu stiu daca in stare cruda sunt bune.

      Ștergere
    2. Am pozat anul trecut dar s-a scarpinat tot facebook-ul in cap si nu mi-a spus nimeni alba sau neagra... Iaca ma benoclez sa vad in ce stadiu se afla si-ti spun/arat - merci!!!

      Ștergere
    3. pffff n-am vazut poza, intra in ea si taguieste-ma sa am si eu de ce sa ma scarpin!

      Ștergere
    4. Mi-a ascuns-o facebook-ul, nu mai dau de ea neam... Asa ca am sa fac probabil una mai proaspata cand ajung acolo (fara masina) :-) Si te tag-ui precis! Merci!

      Ștergere