marți, 11 august 2015

Bine ați venit la Primăria VOASTRĂ

  Am mers azi la Primarie. City Council ii zice la crestinii astia acilea. La Primarie ai o gramada de treaba daca te muti in Anglia pentru ca ei centralizeaza scoli, parcari, case, chestii. Si tu trebuie sa mergi acolo si sa faci diverse cu functionarii publici. 

  Acum o sa va arat aceasta poza: 

Bine ati venit la Primaria VOASTRA

  Foarte multi ani in Romania am tot incercat sa explic oamenilor care lucreaza in aparatul de stat ca ei sunt angajatii mei. Pentru ca eu imi platesc taxele iar ei lucreaza pentru mine. Si medicii. Si profesorii, si invatatorii de cosmar. Ei sunt angajatii cetatenilor. Daca cetatenii maine nu mai dau taxe ei raman fara joburi. Simplu, da? Ei bine, nu pot sa descriu suma de injuraturi ajunsa la mine aici pe blog de cate ori am incercat sa spun ca "voi sunteti ai nostri". Cu tot respectul cuvenit! Eu ma port cu respect. Tu esti platit de mine, ar trebui sa o faci si tu, functionarule. 

  Cum e la Primarie la Portsmouth? Pai cam asa: 
  

  Intri, iei bilet de ordine de la aceste doua aparate slim albe din fata intrarii. Acolo ai de ales pe sistemul "ce cauti tu acilea, Gogule?"... ce-ai venit sa faci? Am venit sa fac aia si aia, zici tu. Iti da un bon cu numar si apoi te asezi pe niste canapele de stofa moi, comode si incredibil de curate. Si stai pana cand auzi inregistrarea care te cheama la ghiseul la care trebuie sa mergi. Si gata. Nu cred ca am stat 5 minute in conditiile in care era "coada", adica nu eram doar noi. Am primit permis de parcare pentru rezidenti in zona in care locuim. 

  Bine ati venit la Primaria VOASTRA. Cu bold italic si galben neon subliniat. A voastra. Bine v-am gasit, Portsmouth City Council! Ne-a placut. Mai venim!

10 comentarii :

  1. Ce frumos este sa ai, in sfarsit, parte de tot ce nu ti s-a intamplat pana acum in tara ta. Te felicit ca ai plecat. Si te invidiez.N

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Nu ma mai invidia. Pleaca si tu! Usa e deschisa. Trebuie doar sa-ti doresti suficient de tare.

      Ștergere
  2. După ce 20 ani am avut de-a face cu bugetarii români,când am venit aici și am avut treabă cu instituțiile de stat am avut impresia că sunt în altă lume.Copii după documente? Nu,dragă,facem noi.Mai trebuie ceva? Se poate trimite pe mail sau lăsa în cutia lor la intrare,oricând,ca să nu aștepți.
    Te sună ei,trimit prin poștă...
    În România nu că nu se poate,nu se vrea.Punct.

    Carmen

    RăspundețiȘtergere
  3. Auzi, da' DOSAR CU SHINA ai avut la tine????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))))))))))) Daaaa, doua dosare, acte in original si copie, timbru fiscal platit in 3 locuri si altele.... Am avut pe dracu'! O scrisoare care ne-a venit acasa si permisul provizoriu. Si gata :)))

      Ștergere
    2. baaaaaaai, ce fraieri! numa' cu scrisoare si permis?????? neah! niste tarani englezii astia, de aia sint unde sint si noi in mlastina.....(doina, o iubitoare mare de vreme de Anglia, case strimte de acolo, mirosuri dulci, tot de acolo, haine de la sh de acolo, si muuuulte altele. doar de 2 ori am fost da' m-a cucerit)

      Ștergere
    3. Da bai, niste prosti :))) Nu stiu ce-o fi in capul lor. Da, si mie imi place vremea de vara de aici, 21 de grade e perfect. Vedem la toamna cand o ploua :)

      Ștergere
  4. Sunt absolut geniale articolele tale, ador supradoza ta de umor. Abia azi te-am descoperit, din intamplare, cautand diverse informatii pentru relocarea in UK. Spune-mi, te rog, voi cum ati inchiriat locuinta sau cum ati gasit-o? Stiu ca in proportie de 90% se cer referinte de la angajator si fosti proprietari,referinte pe care din pacate nu le am.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se cer daca vrei casa ta din prima, daca mergi intai in camera share nu se cer asa multe. A venit intai sotul meu si apoi noi. A fost suficienta referinta de la primul landlord. Si faptul ca are job si salariu.

      Ștergere