sâmbătă, 18 aprilie 2015

Transline, promisiuni incalcate

  Later Edit: In urma acestui post si a mailului pe care l-am trimis atunci, Transline a zugravit si curatat casa, a lasat in ea cati oameni trebuie si inteleg ca in mare acum se tin de cuvant. 

   Acum o saptamana sotul meu ajungea la Manchester la "Centrul de acomodare Transline" unde firma de recrutare Transline ii promisese asa: o saptamana de training in care are casa asigurata (in share dar asa sunt casele pentru nou veniti in Anglia), dupa training li se promitea preschimbarea permiselor de conducere (in Anglia nu poti lucra ca sofer profesionist fara sa ai permis de UK decat la modul teoretic un an, la modul practic toti cer) si li se mai promitea un job temporar pe durata preschimbarii si a obtinerii de acte necesare rezidentei. Si apoi job la diverse firme. Interviul initial s-a tinut la Brasov cu reprezentati ai Transline din Anglia. Ulterior aceluia (care a constat in vreo doua ore de teste de legislatie rutiera si legata de condusul de camioane) au mai dat online inca niste teste si un interviu telefonic. Deci na, ai fi zis ca e treaba serioasa.

  Acum o saptamana, dupa ce de trei zile am murit si am inviat de o mie de ori in ideea ca omul a plecat cu Tico pana in Anglia pentru ca o doamna de la Transline l-a sfatuit sa vina cu masina proprie acolo... deci dupa 3 zile de drum...a ajuns. A ajuns sa constate ca e ca in bancul cu radio Erevan: nu i sa dat ci i s-a luat, nu era o masina ci o bicicleta, nu era nici job, nici casa, nici nimic. Nimic acceptabil.

  Au ajuns intr-un apartament unde...nu aveau loc. Fizic, nu exista camera si pentru ei. El si colegul Radu cu care a plecat de aici. Noroc ca au plecat doi ca altfel cred ca le venea sa se spanzure la fata locului. Acolo nu ca nu era o camera si pentru ei dar mirosea a.... well, a oameni care fumeaza intr-o casa, a esenta de jeg boschetaresc (o fi asta un cuvant?) Si a oameni care nu se spala si nu-si spala hainele. Si era jeg si mizerie. Si nimeni de la Transline care sa dea socoteala! Si mai mult decat atat, soferii dusi acolo de Transline stateau degeaba, cu permise neschimbate (pentru ca firma nu facuse asta) si fara joburi. Oh, ce dragut!

  M-a sunat si i-am gasit hotel. Mare noroc am ca Booking ma stie de client fidel si am chiar si oferte speciale (despre cum am aflat asta in alt post, la mine aparea hotel si la el nu aparea!). Una peste alta evident ca am avut noroc. Bineinteles ca Marius mai avea ceva oameni pe acolo si alte contacte. Are prieteni adevarati acolo, oameni care l-au ajutat acum asa cum au putut. Eco, va iubim! Asa ca s-au aliniat lucrurile si au plecat spre Southhampton.

  Dincolo de faptul ca acum 5 ani cand am decis sa plecam eu alesesem orasul asta... eu il alesesem pentru ca e practic la mare. La apa. Acum eram ferm setata spre mijlocul Angliei pentru ca acolo era aceasta firma englezeasca de recrutare, Transline. Firma serioasa cu HR din Polonia! ???? Asta m-a uluit pe mine din start. Pentru ca acceptarea la Transline n-a fost usoara. Baietii au dat interviuri, examene online, draci, laci. Adica sa nu credeti ca a fost SIMPLU! Totul parea a fi asa... cum trebuie. Doar ca mie in spatele creierului imi suna o alarma despre doamna care suna...din Polonia.

  Stiu, e o prejudecata. Dar mai stiu ca daca esti o firma internationala mare cu sediu in UK si faci angajari in UK... nu ai nici un motiv sa ai HR in Poloniaaaaaaaaaa! Ok, costuri, taxe... dar mna, cam suna o alarma. Si alarma mea s-a dovedit una reala. Firma Transline duce soferi profesionisti de TIR (cu atestate de toate categoriile) in Anglia ca sa ii tina acolo pe banii lor pe banca de rezerva. Nu fac ce promit! De ce? Pai pentru ca romanii accepta asta de disperare sau pentru ca nu au alta solutie. 

  Doar ca ai mei nefiind disperati, plecati de acasa cu mandrete de Tico, bani, mancare, unelte si contacte... au bagat nasul, au mirosit si-au tulit-o mai ceva ca mama mare in fata bombei de la razboiu'! Si-au ajuns la Southampton unde incepand de azi au casa lor cu chirie, au joi interviu pentru acordare de numar de asigurari sociale, o sa aiba si job foarte curand. O sa isi faca restul de acte singuri si o sa ii injure pe cei de la Transline o mie de ani.

  Tineti minte: TRANSLINE! NU! Daca oamenii care au fost tepuiti inainte (si inteleg ca mai exista multe cazuri) ar fi scris undeva despre asta, pe forumuri, pe grupuri, undeva, oriunde... la cautare am fi aflat si noi. Si altii ca noi care ne facem temele. Eu acum vreau sa pornesc o campanie. Sa vedem cat de mult se va duce vestea cum ca Transline da teapa!

  
Din categoria tot raul spre bine, aici le-am gasit hotel, Bournemouth, aproape de Southampton :) 

31 de comentarii :

  1. Cum e viata :) Mult succes pe mai departe.
    Southampton e frumos, aproape de mare si New Forest unde ai destule de vazut si facut in familie. Sa ne tii la curent cu ce se intampla caci si noi speram sa ne mutam tot in Southampton cat de curand (piciul meu are 6 ani).

    RăspundețiȘtergere
  2. s-a scris despre Transline, doar că nu despre șoferi. cine i-a înjurat i-a înjurat pe faza cu muncitori pentru depozite (Asos, etc), dar despre șoferi nu am văzut. ok, că erau și care le țineau partea asta nu mai știu, probabil s-a nimerit vreunul să ajungă acolo când chiar era ceva de muncă, vreunul din ăsta căruia i s-a aliniat...gen

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da pai ei au mai multe divizii si cand am cautat pareau sa fie ok. Dar la momentul asta la Manchester acolo sunt niste oameni intr-un apartament care n-au nici acte nici cam nimic. Iar tipii ii tina colo si le mai dau cateva ore de munca din cand in cand si cam aia e. Nicidecum ce promit ei initial.

      Ștergere
    2. Cunosc pe cineva care a plecat cu ei acum vreo 2-3 ani, un cuplu, pentru munca in ceva depozit si cica e bine. Mai vin doar in concediu acasa, si-au luat apartament si toate cele... Am cautat si eu firma pentru ca doresc sa ajung si eu in Anglia dar vad ca nu e asa roz...

      Ștergere
    3. Vasile, dupa ce am facut eu scandalul asta si am scris si firmei, tipii au curatat casa cu pricina cu totul! Deci na, poti sa incerci acum.

      Ștergere
  3. bai, ce porcarie! eu stiu povesti din acestea cu macelari in Germania! tepuiti saracii....si in bransa asta e munca grea, in frig, cu carne la 0-2 grade, multa bataie de joc....imi pare rau! tot binele vi-l doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da pai sunt multe cazurile in care oamenii se duc total nepregatiti si ajung sa nu mai poata veni inapoi sau sa trebuiasca sa accepte mizerii. Din fericire noi suntem ok, speram sa fie bine de acum incolo :)

      Ștergere
  4. Nin e national insurance number cu care îți plătești taxele. Nu este act de rezidență.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu asta. Am scris ca sa priceapa si cei care nu stiu sistemul din UK. Si da, reprezinta faptul ca esti rezident acolo, ca esti in sistem. Iti poti plati cu el asigurari sociale, deci esti rezident!

      Ștergere
  5. Nu tin partea nimanui, dar ma mir ca o firma mare ca Transline (si da, e o firma mare) se preteaza la asemenea gainarii. Personal cred ca a fost o situatie nefericita si daca ar ajunge la urechile board-ului Transline, vinovatii ar fi zburati in doua secunde. Locuiesc in Coventry si am lucrat pentru Transline iar cu mine si cu toti cei pe care ii cunosc au fost corecti. O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai da, asa am zis si noi ca o firma mare ca Transline nu face mizerii. Insa iata ca nu e asa. Acum daca tu nu ma crezi pe mine ca ei nu aveau loc in acea casa sambata seara... E greu. Ca nu stiu ce-as putea sa-ti spun. Eu stiu ca mizeria din acea casa este vina integrala a romanilor care locuiau si au locuit acolo pana atunci. Insa fiind casa firmei eu zic ca firma ar trebui sa ia masuri ca acea casa sa nu fie o infectie. Eu nu stiu ce anume ai lucrat tu la ei, au multe divizii. Daca ai vrea sa ne dai un nume si niste detalii poate ai oferi informatii pretioase si altora pe care ii intereseaza. Si daca tu poti sa ajungi la board-ul Transline, apoi mergi la ei. Noi n-am avut cum. Am scris la firma si am spus ce s-a intamplat, mai mult de atat eu n-am ce sa fac. Si sa spun aici care a fost situatia. Stiu, soferii de TIR sunt priviti ca niste sub-oameni de catre societate insa adevarul e ca majoritatea au facultate si-s oameni cu mult creier si multe responsabilitati uriase. Nu-i poti trata in felul asta.

      Ștergere
  6. Sunt sigura ca de aia s-a intamplat asa ca sa ajungeti unde ti-ai dorit tu.
    Carmen

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti dai seama ca am ras de Marius si i-am zis ca io-s de vina :))))

      Ștergere
  7. buna seara
    si eu am aplicat la transline pentru sofer, am dat testele alea,totul ok,nici un interviu face to face, nimic, si a=acum cica locurile pentru luna iunie sunt ocupate si in iulie ar trebui sa plec,nu stiu deloc ce sa zic dar vreau sa plec si nu stiu daca gasesc alta solutie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu ce sa va spun. Alte solutii gasiti la fata locului insa va trebuie mai multi bani de acasa.

      Ștergere
  8. Salutare tuturor datimi voie sa postez cateva randuri despre Transline,in primul rand as vrea sa pecizez ca afirmatiile urmatoare le fac in nume propiu ca simplu angajat,
    la momentul actual lucrez la ei si sincer nu asa neagra vad eu situatia,sa o luam de la inceput,undeva prin aprilie aplic pt postul de sofer profesionist in uk pe bestjobs daca nu ma insel sunt sunat de un reprezentant Transline Romania ca indeplinesc toate conditiile si ca urmatorul pas e sa trec cateva teste online test in limba engleza,legislatie rutiera,semne de circulatie si unul de logica,dupa ce am trecut testele sa stabilit data plecari un uk mai exact la Rochdale la sediul firmei unde se face saptamana de training.
    Referitor la casa de protocol nu am gasit prea multa mizerie ma rog ¨jeg boschetaresc¨dar nici hotel de 5 stele nu era,in ziua cand am ajuns eu tocmai terminasera de zugravit si curatat toata casa motivul fiind ca unele persoane sau plans de starea casei din acest motiv tind sa cred ca am ajuns exact dupa acele persoane vam spus nu era mizerie dar nici foarte mari conditii.Dupa 3 zile de training mi se spune ca am trecut testu si ca sunt angajat am semnat si un contract cu ei.La momentul actual lucrez prin Transline la unul din marii retaileri din uk si sincer va spun sunt multumit stiu ca se poate si mai bine dar pt inceput este destul de ok,zic asta pt ca in tot timpul cat am asteptat permisul englezesc am lucrat iar pt obtinerea NINO mau dus ei personal cu masina la programare iar periada de training la retaileru englezesc a fost platita.
    Daca tot se crede ca e teapa sa trecem si la partea financiara cea mai importanta as zice ca doar daia suntem aici,deci pe scurt sunt platit pe ora si castig undeva intre 11,75 si 16 lire pe ora deci undeva intre 600 si 900 brut dupa taxe raman undeva intre 500 si 700 pe saptaman depinde de nr de ore lucrate,banii fiind virati fara nici o exceptie in cont in fiecare saptamana.
    Tragand o concluzie pot spune ca personal sunt multumit pt inceput,aceasta fiind experienta mea la Transline,una putin diferita fata de a altora,nu stiu poate am avut un pic mai mult noroc sau mam conformat cu ce mi sa oferit.
    Sper sa nu fiu inteles gresit ca as dorii sa le iau partea v-am spus nu am nici un fel de legatura,prietenie sau cumetrie cu ei sunt doar un angajat un sofer profesionist ca multi altii care incearca sa fac un ban cinstit.
    O zi buna va doresc si drumuri bune.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Anonim, multumesc pentru comentariu. O tzeapa nu este o tzeapa doar din cauza BANILOR. Poate nu s-a inteles suficient de bine insa in acea casa s-au dus doi oameni si nu era LOC. Practic nu aveai unde anume sa dormi, dincolo de mizeria respectiva. Cand ai ajuns tu acolo, ca sunt curioasa daca nu cumva s-a facut zugraveala aia in urma plangerii pe care am facut-o eu la Transline :))) Daca s-a facut atunci e bine. Nu se astepta nimeni la hotel de 5 stele insa nici la o mizerie cu un pat cu salteaua murdara. Si la lipsa altui pat pentru cel de-al doilea om. In casa la momentul ala erau mai multi oameni care au spus ca lor nu li s-a dat nici de munca, nici nu li s-a putut preschimba permisul pentru ca la DVLA au fost prea multe cereri de la acel domiciliu. Deci alta teapa, da? O teapa este o promisiune incalcata, nu neaparat ca-ti ia cineva banii din buzunar. Oamenii mei au ajuns acolo si n-au avut unde sa doarma, ma intelegi? Poate au curatat si aranjat situatia tocmai pentru ca am facut eu scandal. Si pentru asta ar trebui sa-mi multumeasca toti care o sa mai mearga a Rochdale de acum inainte :)))

      Ștergere
    2. Salutare Cristian ma numesc sunt convins ca sa facut curat si sa zugravit dupa plangerea dumneavoastra am si spus ca am ajuns acolo imediat dupa acea,eu v-am inteles perfect ce sa intamlat cu oamenii dumneavoastra dar eu nu am facut decat sa descriu experienta asa cum am traito eu la Transline,poate am nimerit eu intr-o saptamana mai libera oricum eram 4 persoane in casa cei drept nimeni nu era certat cu dusul iar lenjeriile si paturiile erau curate repet sunt sigur ca sau spalat in urma plangerii care da e adevarat a fost un lucru bun,cat despre munca eu am avut norocul sai zicem asa sa prind un loc de munca bunicel,permisul lam schimbat eu singur cu formularul dat de ei fara nici o problema in doua saptamani si da o teapa nu inseamna neaparat sa-ti bage mana in buzunar,sincer imi pare rau de ce sa intamplat daca nu se intampla asta mai aveam si eu colegi romani ca suntem doar doi in vreo 200 de soferi.
      Iar pentru ca tocmai au dat curs sesizarii tale nu cred ca sunt o firma neseriasa poate doar au neglijat viitorii angajati(doar suntem romani).
      PS:Multumesc.

      Ștergere
    3. Normal ca nu poti sa ii obligi sa se spele. Si e nasol. Dar cand a ajuns Marius acolo erau deja 6 in casa si ei inca doi...Eu le-am dat un mail foarte mare atunci cand s-a intamplat si de aia s-au reorganizat probabil sa ajunga inapoi la ceea ce au promis. Tu pe ce adresa ti-ai luat permisul? Pe cea de acolo, de la casa aia? Pentru ca atunci cand au ajuns baietii acolo nu mai vroiau sa dea pe adresa aia cei de la DVLA. Si pe asta se poate s-o fi rezolvat tot Transline, dar pe mine nu ma incalzeste. O firma serioasa face ce promite! Si tine un om acolo nu in Polonia. Tipa aia din Polonia era total pe alta planeta. Bine ca au rezolvat. :) Deci imi dai o bere cu prima ocazie! :)))))

      Ștergere
    4. Ok dau o bere,eu imediat dupa saptamana de training mam mutat sa fiu aproape de locul de munca si pe aceasta adresa am scos permisul,e adevarat pe adresa aceia nu iti acepta nici permis nici cont la banca pt ca sunt prea multi.
      Oricum stiu ca au nevoie mereu de soferi dar ca orice agentie azi au maine nu.
      Un exemplu ieri am primit msj de la ei ca incep azi la 5 dimineata,ma prezint la munca si ce sa vezi eram anulat de transport adica nu aveau nevoie de mine cel putin nu la ora aia,nici o problema am venit acasa si sunt platit 8 ore pt ca eu mam prezentat si nu am fost anuntat ca sa anulat schimbul,deci odata angajat la ei sunt si lucuri bune nu spun ca nu e loc de mai bine deoarece Transline ia dupa urma ta cel putin o lira doua pe ora defapt ca toate agentiile.

      Ștergere
    5. Exact, deci nu acolo asa cum ziceau ei ca imediat ce ajungi trimiti acte pentru permis. Mi-a zis Marius acum ca baietii care erau acolo erau de mult mai mult de o saptamana pentru ca nu stiu de ce nu ii lasau sa se duca sa isi inchirieze pe cont propriu. Si ai zis ceva de asternuturi? Nu aveau asa ceva cand a ajuns Marius :) Era o saltea cu urme vizibile de secretii umane pe ea :)))) Da, orice agentie ia profit de pe urma ta ca cu asta se ocupa :)

      Ștergere
    6. Salut Cristian, nu mai e nevoie de soferi la firma unde lucrezi tu..? Daca da, se cere experienta, cat si ce anume se transporta? Multumesc anicipat! valyciurea@yahoo.it

      Ștergere
  9. Buna , a fost cineva sa dea interviu la Recruitment UK, sau a plecat cineva in uk prin ei ? Eu nu stiu ce sa mai cred , nu am gasit nimic negativ pe net depre ei dar in acelasi timp nu inteleg de ce creste „taxa de mediere” de la o saptamana la alta …. adica daca plec saptamana asta platesc 550 lei , daca plec saptamana viitoare 750 lei . La cazare ce sa mai zic au o firma cu care lucreaza dar au un comision aia de 200 lire adica am de plata 60 lire /sapt+120 lire garantia +200 lire comisionul .M-au sunat azi sa ma intyrebe daca m-am gandit la oferta si cand i-a spus ca trebuie sa mai stau o luna sa fac rost de bani a zis ca saptamana viitoare cel tarziu sa semnam contractul altfel nu se mai poate pleca anul acesta , aaaa si saptamana viitoare „taxa de mediere” este de 950 lei . Deci nu stiu ce sa fac …. pareri ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Marian, n-ai ce sa cauti cu firme care iau "taxa de mediere"! Nu exista asa ceva. Nu trebuie sa platesti tu nimic, ei iau bani de la angajator. Deci nu, e furt pe fata. Gasesti agentii care iti dau job fara nici o taxa sau comision. Nu stiu nici ce cazare e aia dar la fel iti zic: cazare in share gasesti fara nici un comision.

      Ștergere
  10. multumesc mult ptr raspuns, exact la asta ma gandeam si eu ...... dar cum spuneam nu gasesc nimic " de rau" pe net de ei , dar nici nu-mi suna bine cresterea asta de la o saptamana la asta . Stiti cumva vro firma serioasa la care pot apela ?

    RăspundețiȘtergere
  11. buna cristian doresc sa ajung in data de 12 octombrie in uk prin transline si as vrea daca se poate sa aflu mai multe date despre ei de aceea te rog la date de contact pe adresa mea demeter.lucian@yahoo.com.multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Baieti, cred ca n-ati inteles ca asta e un blog personal nu un forum pentru soferi. Exista soferi.ro si alte asemenea unde va puteti imprieteni :) Probabil ca Cristian nu mai urmareste comentariile de aici, deci e inutil.

      Ștergere
  12. Alexandra, numele meu este Marius (ma cheama ca pe sotul tau) si am ajuns pe blog-ul tau cautand info depsre Transline. Cumnatul meu a ajuns in UK prin ei acum aproape 1 an. El este si acum in Rochdale. Eu imi doresc sa ajung in Southampton (unde se pare ca este si sotul tau - simt ca deja ma leaga ceva de el :-))). Eu caut ceva pe teaching caci asta este meseria mea: prof de engleza; sunt insa pregatit si pt un job necalificat pt o vreme - un warehouse operative cum zic ei sofisticat la om in depozit. Am putea comunica mai mult pe subiectul acesta? Multumesc (daca vrei, poti sa-mi scrii pe mail marius.velica@gmail.com)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Marius, citeste si restul de blog, noi pana la urma am ajuns la Portsmouth. Teaching poti face aici dar nu cred ca engleza :) Cred ca e mai usor sa te duci vanzator la orice magazin mare decat sa mergi in depozit. Banii sunt tot aia iar tu fiind profesor ai alta prestanta. Cauti apoi ceva job de birou ca-s multe.

      Ștergere