duminică, 19 aprilie 2015

Impact

  Postul de ieri a fost de impact. Cu ajutorul tuturor celor care au ales sa-l dea mai departe a avut cateva mii de vizualizari. Va multumesc! Si cum e traditia in Romania, ma asteptam si la o ploaie de cacat asupra mea. Ploaie care n-a venit. Pentru ca daca doar 2 oameni din 6000 au ales sa-mi zica ca-s eu gresita inseamna ca e bine. Si daca cel putin un om nu se va duce acum la Manchester e si mai bine. Poate ca Transline o sa se reorganizeze. 

  Eu i-as invita pe cei care au probleme cu ceea ce am scris eu sa mearga la Manchester. Pe banii lor. Si sa vada daca au unde dormi in casa la Transline. Cel mai amuzant a fost anonimul care mi-a reprosat ca le-am luat baietilor hotel. Ca cum adica, ne impiedicam de niste fum de tigara... Pai asa e cand esti usor trepanat si nu citesti toate literele. E greu cu cititul, e drept. Deci in casa aia nu era loc fizic (Transline a zis "iti dam camera in share" n-a zis "o sa dormi pe jos in living" sau "pe pres in fata usii" sau ceva, am mailurile de la ei!). Practic ei s-au organizat cu curu'. Si nu ma intereseaza daca alte divizii din Transline s-au organizat mai bine. 

  De ce? Pai pentru ca au zis una si-a fost alta. Si stii cum e, cand esti la 2500 de kilometri de casa si te pomenesti ca n-ai unde sa dormi, nu ti se da job, nu ti se fac acte... cumva te cam iriti asa... te cam enervezi, te ia cu niste calduri asa... si ai vrea sa iei pe careva de guler. Doar ca mareata firma Transline iti da o adresa de la o casa. Nu te asteapta nimeni de la firma cum mi s-ar parea logic. Pai nu te asteapta pentru ca de fapt... nu te asteapta cu nimic din ce-au zis. 

  Da ma, e greu la inceput. Astia doi de m-au injurat au scuipat fix frustrarile lor de cand s-au dus acolo. Da, stim ca e greu da' daca avem oarecare pretentii nu ne lasam calcati pe cap. Si da, avem pretentii. Cine aude "sofer" nu mai aude si restul. Lumea nu stie ca pentru acest "sofer" sunt necesare atestate de transport pentru otravuri d-alea care la Mihailesti au facut ravagii pentru ca soferul ala nu stia sa tina magaoaia pe drum si pentru ca pompierii din Romania nu aveau atestate ADR. Nu stie nimeni cat e "cartea" aia de ADR. Chimie industriala. Astia nu-s "soferi". Nu cara pulpe de pui congelate. Sau ma rog, cara si din alea... Cand treci tu cu masina maine pe langa o cisterna din asta de scrie pe ea ADR si alte litere despre care tu nu stii ce inseamna, fa-ti sapte cruci! 

  Roaga-te ca la volanul ei sa fie unu' d-asta ca Marius. Unul "cu pretentii",..unul care nu accepta sa doarma pe jos nicaieri pentru ca a muncit prea mult pana acum ca sa faca asta. Roaga-te sa fie el sau altii ca el la volanul cisternei cu substante care te-ar putea arunca in aer in 3 secunde daca prostul de la volan nu-si stie meseria. Roaga-te! Cand treci pe langa biserica oricum iti faci cruci ca la concurs. Propun ca de acum sa iti faci cruci cand treci pe langa cisterne. Si sa pricepi ca "sofer" nu inseamna neaparat un om cu 4 clase. Multi au mai multa scoala decat o sa ai tu vreodata, frustratule!

  Iar smecherasii astia de la Transline ar trebui sa se organizeze cum trebuie. Pentru ca nici macar UN om nu trebuie sa ajunga in alta tara si sa se vada in postura de homeless doar pentru ca unul, doi sau mai multi "manageri" de cacat nu dau doi bani pe oameni, pe romani, pe soferi sau io stiu pe cine. Eu de aia am scris... ca sa nu mai pateasca si altii. 

  Vezi maine o cisterna? Roaga-te! 

  

4 comentarii :

  1. De cand am avut in subordine un parc auto de 20 tiruri care faceau curse externe si de alte 30 vehicule pentru transport intern,cunosc ce inseamna raspunderea.Aici vorbesc despre oameni ca si taurasul tau,oameni cu simt de raspundere.Oamenii ăștia au raspunderea masinii,a incarcaturii,a vietii lor si a celorlalti din trafic.Nu dorm in pat nopti in sir,ajung acasa atunci cand ajung.Cred ca le purtam de grija in rand cu familiile lor dar si tineau la mine,echipa mea.Asadar,celor care sunt tentati sa desconsidere soferii de tir le-as spune sa se mai gândească inainte de a-i baga pe toti in aceeasi oala.
    Sanatate si noroc,Alexandra,vesti bune sa auzim,sa se întoarcă Marius mereu cu bine!
    Lângă mare,zici? Asa sa fie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mda, oamenii responsabili sunt de valoare. Multumim si noroc si voua in continuare.

      Ștergere
  2. Si eu sunt maritata cu unul. Si nu i-a fost simplu sa se transforme din economist in sofer cand si-a dat seama cum merge piata muncii aici. ADR-ul de acolo banuiesc eu ca e echivalentul HAZMAT-ului de aici, exact cum spui cu cisternele... Si divizia de soferi de tir care vin din Europa si conduc in America de Nord e cea mai scolita, cred ca 97% sunt toti absolventi de facultate... Asa ca stiu, te inteleg perfect. Nu e "doar un sofer". Bafta multa, sa mearga lucrurile spre bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da pai nici Marius nu e sofer, a facut Management si multe alte chestii :) Si tot asa, a decis sa faca asta ca sa putem sa ajungem undeva mai repede. Si de aia nu a vrut sa accepte mizeria oferita de Transline :)

      Ștergere