marți, 23 septembrie 2014

Republica de la Ploiesti - continuarea. Mic tratat de absurd.

  Ce, credeati ca ne-am linistit? Ca gata, au semnat ca nu vor a doua clasa dupa ce Inspectoratul le-a zis sa faca o a doua clasa ca sa fie conform legii in vigoare, un maxim de 25 de elevi intr-o clasa. Legea spune ca mai mult de 25 se pot afla doar in situatii exceptionale. Daca e un profil anume si nu mai exista altul, daca cumva nu mai e loc de creat o alta clasa sau nu se mai poate aloca un alt post din motive de buget. 

  Cu uimire am aflat ieri ca nu ne aflam intr-o situatie exceptionala. Si ca suntem 34 intr-o clasa pentru ca suntem prosti si nu ne cunoastem drepturile. Pentru ca nu exista o a doua clasa doar din cauza ca duamna directoare nu doreste muschiul 'mneaei. Se pare ca nu are un motiv special pentru asta, doar o anumita antipatie personala pentru una din doamnele care a initiat memoriul la Inspectorat, doamna care a fost profesoara la noi la scoala pana in acest an, care s-a certat cu duamna directoare si a plecat din scoala. Deoarece duamna directoare e cam javrette... am vazut-o de anul trecut da' am zis ca nah, asa e modelu'. 

  Asadar ieri, dupa sedinta minune am plecat acasa convinsa ca nu se mai face o alta clasa, ca asa au decis intelectualii clasei. Aceiasi care au semnat memorii in iunie. Azi la pranz am fost somati din nou la duamna invatatoare si copiii ne-au zis ca duamna e teribil de suparata si ca a zis ca ea isi da demisia. M-a busit un ras teribil. Ne-am bagat in clasa ca sa aflam ca cele doua doamne-memoristice nu s-au lasat, au mers azi din nou la Inspectorat si au cerut o hartie. O hartie magica pe care scria ca in data de 11 septembrie a venit catre scoala raspunsul Inspectoratului. Deci da? Nu ieri, 22! Nu DUPA inceputul anului scolar ci inaintea lui. Tocmai ca sa se poata organiza doua clase. Excelent! Javrette a tinut hartia in cur pana ieri ca sa fie ea sigura ca ii sperie pe prosti sa nu mai vrea ei nimic. 

  Ceea ce a si reusit. Oamenii sunt atat de idioti si de limitati incat dupa doar o saptmana de scoala ei nu mai vor "o alta doamna". Ca si cand asta le-ar fi demonstrat cumva ca e un geniu. Ca si cand asta ar sti literele si alta nu. Dupa cum le-am zis si ieri la sedinta eu sunt ferm convinsa ca toti invatatorii din tara asta sunt la fel de buni. S-a cam inverzit duamna, dar deh, mie ieri mi-a venit copilul de la scoala si mi-a zis ca nu i-a lasat pe unii sa mearga la baie sa faca pipi. Deci eram usor plina de ceva spume. 

  Seara s-a dovedit ca sa sperii un copil de 7 ani cu interdictia la baie e cam de cacat pentru ca Mara a inceput sa mearga isteric la pipi la ora culcarii. Adica vreo ora si jumatate s-a dus din cinci in cinci minute la baie. N-a putut adormi decat la 10 si peste noapte nu s-a mai sculat, deci eu nu cred ca are vreo infectie. N-a avut in viata ei. I-am luat azi urocultor si maine duc mostra la analize, i-am luat sirop de merisor de spaima ca o sa patim iar si eu nu pot sti daca e fizic sau psihic. Am stat azi de vorba cu ea o ora despre cum doamna nu are voie sa le interzica asta. Am intrebat-o "tu ce ai simtit si ce ai gandit cand ai auzit ca nu ii lasa pe copii la baie?"... mi-a zis ca s-a gandit ca s-ar putea sa ii vina si ei si sa nu o lase. Logic. I-am zis din nou ca, conform legii, ea are voie sa se ridice si sa mearga la toaleta fara sa ceara voie de la doamna. Ca doamna nu o poate opri. Ca nu e nici o problema. Si ca tati a zis azi la telefon ca daca doamna nu o lasa la baie el o ia si o leaga in padure ca sa vada si ea cum e. In secunda aia i-au dat lacrimile de fericire si a suspinat "noroc cu taticul meu, el o sa ma apere!". 

  Ce am simtit eu in secunda aia? Pai ca imi doresc sa-i fac lucruri doamnei. Ceea ce oricum am facut pentru ca am semnat frumoasa hartie pentru clasa cealalta. Adica cine o veni cat de rau poate sa fie? Adica mai rau ca cucoana asta...deh...cam greu. Cu toate astea parintii sunt disperaaaaaaaaati! Ei nu vooooooooooor! Nu mai recunosc ca au semnat nimic si nu le mai trebuie nimic! Exista o duamna la catedra? Pai atunci noi nu o SUPARAM!!! Ba mai mult, o baba, bunica nush cui s-a luat de mine azi la usa scolii de mai avea putin sa ma ia la bataie. Ii tremura gura cand vorbea, s-a apropiat pana in nasul meu si a inceput sa peroreze. La un moment dat m-a dracuit, chestie care m-a facut sa rad foarte tare... Iar eu chiar n-am nici o vina ca nu io am cerut doua clase, dar na... asa e cand ai gura mare si iti ceri drepturi, esti linsat de lingai. 

  Ma rog, pe mine m-a pufnit rasul, am dat-o usor la o parte si i-am zis "hai pa", am luat copilul si-am plecat lasandu-i sa se certe sub forma de haita. Habar nu am ce se va intampla. Doamnele alea republicane sustin ca se face alta clasa, astialaltii tipa ca nu, duamna invatatoare isi smulge parul din cap si azi facea lista cu cine vrea "la ea". La ea in clasa. Ca e clasa EI, bah! A ei! A adus-o de acasa! Iar prostii care s-au cerut in doua clase stateau cu caciula in mana la coada sa semneze ca ei vor la duamna! Stateau la coadaaaaaa! Nu stiu voi dar eu astept cu nerabdare ziua de maine! Telenovela e amuzanta... pacat ca aceasta telenovela ii streseaza pe copilasii astia mici care n-au nici o vina. In rest... noi sa fim sanatosi. Stay tooned! :)))))

25 de comentarii :

  1. Chiar sunt curioasa ce deznodamant "se alege". Nu de alta, dar prostia e imprevizibila. Deocamdata, eu ma distrez doar cu gradinita (fiu-meu insa nu), sunt curioasa ce ne mai asteapta la scoala. Duamnele si duomnii astia, cu mici exceptii, par sa semene pe toate meridianele. Parintii ce mai fac diferenta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu sunt tare curioasa, Ioana! Pentru ca iata, legea e cum vor unii si altii, nu conteaza ce scrie in ea. Deci eu inca sunt total nelamurita :))))

      Ștergere
  2. Bunica aceea cred ca te-a luat la ochi de cand ai indraznit sa ridici vocea la treaba cu religia, deci in locul tau, maine nu m-as speria daca as fi stropita cu agheazma, in curtea scolii :)))

    Si ma gandesc la maruntisurile pt care imi fac eu probleme ... in conditiile in care doamna pare ok si fetei ii place de ea, si sotul a fost la sedinta (a insistat f tare), si a zis si el ca i s-a parut ok. A mea doar se plange ca se plictiseste si ca vrea sa o bag direct la clasa I :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. He Andreea ce dor mi-a fost de tine! Bai, bunica aia nu cu religia a avut treaba ci cu faptul ca am zis in sedinta sa nu-l umileasca pe Mario! AIA mi-a reprosat azi, poti sa crezi? I-am zis ca copila mea a fost stresata de asta si a zis "a fost pe DRACU!" si apoi ca mint! Deci da? Intelegi cu cine discut eu? E asa ca un film stupid... :) Iar anul trecut doamna a fost o minune doar ca s-a pensionat. Iar Mara vroia la clasa intai enorm saraca... si acum nu prea mai vrea, oare de ce? :(

      Ștergere
    2. N-ai ce sa educi la profesor cat timp majoritatea parintilor sunt cum i-ai descris tu, si atunci profesorul isi permite sa-si descarce nervii si frustrarile urland si batand la copii. Iar cand n-o sa-i poata stapani, o sa dea vina tot pe voi (adica pe cei ca tine) ca daca i-ati luat metodele (urlatul si bataia) ... de-asta nu-i poate controla.
      Asta ca sa te intelegi cu oamenii (fie ei si copii) prin vorba buna (fara urlat, amenintat sau mituit), e o chestie noua chiar si pt multi de 30 de ani. Cei care o practica, avand peste 50 de ani, sunt raritati. Iar cei care o practica, intr-un grup de oameni (adica nu doar cu unul-doi, copii proprii), cred ca sunt numarabili pe degete.
      Eu cred ca se mai schimba lucruri, si in bine, cu forta dar se mai schimba :) La scoala cea noua ma astept sa fiti primiti altfel, sigur vi se va duce vestea de "aia urlatori, carora nu le-a comvenit" :))

      Ștergere
    3. Ba il educi de nu se vede. Nu mergem la alta scoala, se face alta clasa aici. Sau nu, habar nu am deocamdata. :)))))

      Ștergere
  3. Nu mi-au placut telenovelele in viata mea iar telenovela in care va scaldati in ultima vreme voi cu atat mai putin... Si din toate astea sifonati o sa iasa copiii. Sper sa-i treaca repede Marei compulsiile cu toaleta, eu cred ca e din cauza presiunii psihologice, cand eram de varsta ei invatatoarea radea de noi daca ne ceream la toaleta, nu aveam voie decat in pauze. Din care cauza, la cativa ani mai tarziu am plecat intr-o excursie in Elvetia, 27 de ore n-am mancat si n-am baut nimic, de frica sa nu imi trebuiasca la buda. Am ajuns acolo ca prin ceata, nici nu mai tin minte decat spaima aia sufocanta ca ce ma fac daca imi trebuie pipi... Grrrrrr...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stii ce sper eu acum? Sper ca Mara sa aiba o infectie. Pentru ca daca NU ARE si totul a fost de spaima ei... tu iti dai seama ce o sa fac eu? Si cam cum o sa fac? Mi-e frica de mine, iti spun sincer!!! Ta-su azi a vorbit serios ca o ia si o leaga in padure :))))))))))) Eu am alte scenarii in minte... muuult mai crunte!

      Ștergere
    2. E ingrozitor. Eu cred ca as inebuni sa stiu ca copilul meu dezvolta compulsii pe baza de frica si stres... As fi in stare sa-i fac foarte mult rau persoanei care se face vinovata de asa ceva... :( Sa aveti grija de voi!!!

      Ștergere
    3. Si in timpul asta... poate ai vazut pe blog ce fac eu, si ce "nelinisti" legate de scoala am... :( E strigator la cer, zau!

      Ștergere
    4. Asta cu lasatul la baie e molipsitoare? Ieri intrebam un tatic de pe strada cum ii e fetitei in clasa 0. Si raspunsul a fost: "la inceput ii placea, dar acum nu prea mai vrea ca nu ii lasa sa mearga la toaleta. Cica se duc toti ca sa se joace si nu ii mai pot controla! ". Si au gasit solutia minunata, sa nu ii mai lase deloc. Daca ar tine-o si pe duamna in clasa pana se termina orele atunci cand o trece oare cum ar fi?
      Of, cand ma gandesc ca mai avem 2 ani si mergem si noi la scoala ...

      Ștergere
    5. Da, azi iar s-a abtinut de frica ca n-o lasa...si daca o sa ma duc sa fac scandal o sa zica ca nu e adevarat...

      Ștergere
  4. ce ma enerveaza pe mine persoanal (n-am copii) la specimene d-astea este ca fac de ras intreaga breasla. arunca o pata asupra celor care-si fac treaba cum trebuie si carora le pasa de copii si nu tipa (si ii lasa la toaleta) si etc-uri d-astea bune. de ce ma enerveaza? pentru ca parintii meu sunt profesori (educatoare si profesor). unii absolut grozavi. (dap, ii stiu si in calitatea de eleva a lor; au fost chiar mai stricti cu noi- eu si fratelo- decat cu colegii nostri). stii ce aiurea e sa-si fie jena sa spui ce profesie au parintii tai, desi chiar fac cinste acestei profesii?!
    acuma dau din casa, situatia este similara si "de cealalta parte a baricadei". nu vrei sa stii de cate ori au venit ai mei de la sedinte, consfatuiri, comitete si comitii cu nervu pe moate ca s-a discutat nus' ce schimbare (dintre muuuuult prea multele prin care a trecut sistemul de invatamant), iar ei au fost singurii, sau printre extrem de putinii, care s-au ridicat (fiecare pe felia lui) si au comentat, care au adus argumente contra si niciul (sau mult prea putini colegi) coleg nu i-a sustinut desi "in privat" toata lumea fusese cu "vai, nu se poate asa, vai, asa si vai pe dincolo, trebuie sa spunem/luam atitudine". din fericire, sau din nefericire ai meu n-au putut sa taca nici macar in vremurile de trista amintire cand sa taci tinea mai mult de instinctul de supravietuire decat de lipsa asumarii a diverse.
    ady.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ady, oameni din "breasla"ca parintii tai in acest sistem in acest moment sunt ceva spre 1 la suta din cat imi dau eu seama. Si asa e, e un popor de lingai asta, care nu ia atitudine reala cam niciodata. Nici acum cand e libertate.

      Ștergere
  5. Eu m-am bucurat ca ai venit acasa si ca scrii mai des, dar imi pare tare rau de faza prin care treci. Sper sa se rezolve totul in mod normal, logic si legal.
    Va tin pumnii
    Carmen

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai cred ca se rezolva. Inspectoratul ii va obliga sa faca ce au cerut. Ceea ce e un lucru bun. Insa e scandal mare ca ei nu vor :)))) Fix romaneste.

      Ștergere
  6. Stii ce cred eu?Eu cred ca la lingai le este frica. De asta nu iau atitudine. Ca nu cunosc ce o sa fie, si atunci prefera sa ramana la ce cunosc, chiar daca ceea ce cunosc le face rau.
    Si sper ca macar mama lui Mario a fost de acord cu tine cand ai zis sa nu-l umileasca in fata clasei. Eu nu inteleg cum invatatoarea la clasa 1 nu poate avea compasiune fata de copii. Si cum adica sa nu ii lase la toaleta?De ce?Pana in clasa a patra nici nu invata chestii asa esentiale incat sa nu poata lipsi 2 minute. Poate pe copii ii trece la baie de teroare, nu fiindca au nevoie.
    Alexandra, nu pot sa cred in ce tara traim.E trista situatia, foarte trista. Si cand ma gandesc la copii, ei nu merita chinuiti orice ar face.
    Ah, si directoarea! Cum a putut sa tina hotararea de la Inspectorat si sa nu faca ceva in privinta asta?Nici nu i-a pasat de copii. Deloc.

    Daniela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domne sunt tampiti, pe cuvant. Oricine ar veni, clasa e mai mica deci e mai bine. Iar mama lui Mario a fost prima care a tipat LA MINE ca ce, ce ma intereseaza pe mine, ca lasa ca bine i-a facut doamna, ca ea stie cum face Mario. Asta e tara in care traim: parinti si profesori teroristi si copii prea agitati proababil din cauza alimentatiei proaste.

      Ștergere
  7. Invatatoarea la care l-am inscris eu (cu multe pile pe al meu) i-a tinut pe vreo 4 copii, care isi lasasera ceva caiet acasa, 1 ora in picioare. Si ca razbunarea sa fie maxima le-a dat si un test. Copiii erau in cls. 1.
    si parintii au comentat doar intre ei si gata.
    Carmen

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Excelent! Da' imi place mult si asta cu "pile" pentru inscriere...parintii sunt de vina ca ei intretin sistemul asta. Cu pile si spagi nene!

      Ștergere
    2. Ce sa fac? Era singura invatatoare de germana, fiind doar 1 clasa de germana in scoala. La alta nu puteam sa-l duc, pt ca cel mic era la gradi fix vis-a-vis de scoala. Carmen

      Ștergere
  8. In Ploiesti, la SC 14 The School sunt clasele de pilosi cu 41 de copii, iar doamna face din clasa 1 meditatii, ptr ca-s prea multi.Sa -ti mai spun ca de Craciun i-au luat Dnei. Cadou masina de spalat Ariston si piele de caprioara sa -si stearga masina...punand pe hartie costurile, de la fondul clasei pana la cadouri, m am decis sa-l dau la privat, 15 copii in clasa si dnei. Nu ai voie sa ii duci o floare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))))) Hai ca mor de ras pentru ca toata viata mea am auzit de Scoala Paishpe. E "buna" doar pentru ca e pe Republicii cred eu. Eu m-am dus la scoala de care apartin pentru ca eu sunt un cetatean onest al acestei tari. La privat m-am uitat saptamana asta, e cam 2500 de euro pe an din cate inteleg eu. Mult prea mult pentru mine in momentul asta in care inca incerc sa-mi obtin drepturile scolare de la stat. Asa a zis si duamna asta ca ea nu vrea si nu primeste nimic. Sa o vedem. Eu oricum NU DAU nimic, nu particip la chete, fonduri sau flori. E simplu :)

      Ștergere
  9. si directoarea poate fi educata ( o reclamatie semnata anonima la inspectorat, si vreo 2 la presa despre faptul ca de pe 11 septembrie pana pe 22 septembrie nu a facut separarea pe 2 clase, inainte sa nauceasca copiii, desi ii lua fix 2 minute sa taie foaia cu copiii inscrisi in 2 ).
    Si parintii poti fi educati (de invatatori). Acolo cred ca deja le e frica sa nu nimereasca mai prost, vad ca doamna nu e grozava, dar cand aud alte grozavii....

    Cat despre cum se poarta, ia cauta sa imprumuti de undeva un microfon/reportofon, sa inregistrezi, si apoi sa faci public. In presa. Anonim, evident, ca sa nu risti sa se razbune pe copil. E inuman, la clasa 0, sa ceara un copil la toaleta si sa nu o lase. Astazi aproape jumatate din oameni au internet, o sa ii pice greu doamnei sa ii zica vreo 5 vecini: securist generatia a 2a !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da pai daca nu o sa faca doua clase eu clar ii fac aleia reclamatie. Pentru ca n-a facut fix din rautate. Ca n-a vrut ea. Si pe doamna o sa o amenint si eu cum face si ea cu copiii. O sa vedem, eu sper sa faca a doua clasa si sa ne ducem acolo. Oricine ar veni o sa fie mai bun. Sau mai rau si atunci o luam de la capat cu scandalul :))))

      Ștergere