luni, 29 septembrie 2014

Now what?

  Mama ce planuri aveam azi sa fac un post despre un restaurant misto. Nu mi se arata. Am luat rezultatul analizei Marei de dimineata la prima ora. Nu are infectie urinara asa cum banuiam de fapt. Adica presupuneam. Ca dupa 7 ani si jumatate fara nici o problema de genul asta si cu un sistem imunitar chiar puternic...nu vedeam de unde. Dar m-am dus la analize ca sa fiu sigura. 

  Mai ca imi doream sa fie infectie. Stiu cum suna asta... Insa ce-ti doresti mai aprig? O infectie urinara care sa zicem sau sa speram ca n-a fost de la abtinutul de la baie ci din alte cauze si care se vindeca cu un antibiotic... sau o trauma psihica atat de puternica incat copilul sa vina acasa si doua zile sa faca pipi isteric? In timp ce la scoala ii e teama sa mai ceara pentru ca a vazut reactia duamnei cand au cerut altii. Si nu i-a lasat, i-a certat sau le-a zis "NU TE CRED". 

  Eu nu-s naiva. Eu stiu prea bine ca sunt cativa copilasi in clasa aia care sunt perfect capabili sa ceara la baie doar pentru distractie. Si care sunt total neimpresionati de tot ce zbiara si ameninta femeia adulta care sta in fata lor. Pur si simplu ii doare in cot. Motivele sunt multe si diverse. Unii e clar ca-s afectati total de alimentatie. Poate chiar toti. Sunt high on sugar 99,99 la suta din timp. Sunt infundati cu paine, chimicale si mezeluri si mi-e clar ca asta ii defecteaza la cap. Altii mi-e clar ca-s la fel de terorizati acasa si ca cineva se poarta cu ei ca tanti asta. Drept pentru care sunt imuni. Poti sa-i ameninti cat doresti, le e indiferent. 

  Dar mai sunt si cei care se sperie. Care n-au vazut asa ceva. Carora nu le-a zis nimeni niciodata ca nu-i crede ca fac pipi. Sau ca nu-i crede ca ceva, orice, in general. Orice ar spune, eu o cred. Pentru ca am invatat-o cum sa nu minta. Si nu minte. Dar ce conteaza? Pentru ea toti mint, sunt rai si obraznici. Si sa faca bine sa se duca in pauze la baie. Mda, doar ca vezi mata, anu' trecut, o usa mai incolo, era alta regula. Deci cum ar putea ei sa stie altceva? 

  I-am explicat copilei ca duamna e o tampita. Si ca daca un om are nevoie la baie trebuie sa mearga. Asa ca azi a cerut voie. N-a fost lasata! Si-a facut saraca curaj iar vaca n-a lasat-o la baie. Si ea facea pipi. Pentru ca ea bea apa multa. Iar duamna a dat ochii peste cap si-a zis ca a cerut unu' si acu' vor toti. Drept pentru care pe unii i-a lasat iar pe ea nu, pentru ca a cerut dupa altii. Cam cum suna asta? Excelent. 

  Doamna directoare se face ca nu a auzit ca Inspectoratul i-a zis sa faca doua clase. De ce? Pai pentru ca nu doreste domnia sa. Pur si simplu. Are spatiu, are decizie de la Inspectorat pentru angajarea unui nou cadru didactic si nu doreste. Nu vrea. Nu simte. Iar doamna care a initiat memoriul a zis ca si-a luat avocat si o da in judecata. Deci iata ca directoarea a gasit una mai nebuna ca ea. Asa ca deocamdata n-o sa avem o clasa noua insa daca merge femeia aia in judecata ma duc si io sa fac galerie! Ma duc sa aplaud. 

  Nu pot descrie foarte clar ce-mi vine sa fac azi. Azi am luat-o si-am plecat cu ea repede ca sa nu ma duc sa o injur pe invatatoare cu toate cuvintele de care-s capabila. I-am zis Marei ca trebuie sa se invete pur si simplu sa nu auda porcariile pe care le zice cucoana. Sa-si vada de literele si cifrele ei si cand aia urla sa nu o bage in seama. Acum am o alta dilema, legata de profesionalismul duamnei. Cucoana nu a facut cu ei Educatie Fizica decat odata in 2 saptamani. Desi au doua ore pe saptamana. Azi a fost a cincea ora din an si iar n-a facut-o. Data trecuta a zis ca a fost pentru ca au fost ei RAI. Asa ca i-a pedepsit si n-au facut sportul. Acum Mara, care invata ironia pe zi ce trece, mi-a zis "pai n-a facut sportul ca AVEA DE TIPAT la unii"...:)))))))) Corect. Era ocupata. La fel nu a facut nici ora aia cu arta si pictura, lucru manual cum ar veni. Duamna nu doreste. Copiii sunt rai si nu merita. 

  Eu mai am de studiat putin in ceea ce priveste legea si ce pot eu face. O sa apelez curand la Inspectorat indata ce strang suficiente probe valabile legate de ce trebuie sa faca ei in scoala. Am nevoie de informatii si indata ce o sa le am o sa vad cum fac ca tara asta sa nu-si mai bata joc de copiii ei. Am trecut de momentul de furie neagra. Am trecut in locul ala mult mai periculos: ala in care n-am absolut nimic de pierdut. Doar de castigat. Pentru ca oamenii ca directoarea si ca invatatoarea asta n-au aflat un lucru: ca legea si profesia se respecta pana la punct si virgula. Si daca nu... ca sa o citez pe duamna "va fi vai de voi!". 

  

20 de comentarii :

  1. Mai Alexandra mai, dar cum sa nu faca copilasii astia sportul sau artele de 2 saptamani, dar sportul nu este un premiu pe care il dai cand stau toti nemiscati, e ceva normal, e ca dusul, trebuie sa il faci, copilasii astia au nevoie sa se miste, acum cat mai este frumos afara, pai cred si eu ca au energie si sunt agitati. Saracutii de ei, ce nenorocita de femeie, unde au studiat invatatorii astia si unde au facut pedagogia, ca nu stiu cum se face dar invatatori ajung doar cei care nu au deloc empatie, iubire de daruit, ce sa mai zic de intelegere si rabdare, asta ar trebui ei sa mai invete, ca de la sine vad ca nu vine! Sper din suflet sa citeasca nenorocita asta si sa realizeze ca este o cretina, mai ales cand vrea sa faca intrecere de forta cu niste copii de 7 ani, ca vezi, ea nu se lasa pacalita si e mai smechera decat piticii astia. Sa puna mana si sa mai citeasca ceva psihologie si sa se maturizeze caprele astea de femei si eventual sa depuna un minim efort sa caute altceva de munca, minim efort pentru ca li se potriveste tare bine meseria de vanzator de butic!
    Simona

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) Simona, ma faci sa rad! Duamna nu stie sa umble cu calculatorul, le-a si declarat asta copiilor, deci tu crezi ca citeste ea aici? HA! Si da, sportul nu e un premiu, e obligatia ei. Doar ca ii e LENE!

      Ștergere
  2. Eu ma intreb asa, ce s-ar intampla daca unul dintre copilasi chiar ar avea infectie urinara si ar trebui sa mearga la baie din 5 in 5 minute. Evident ca, nelasat, ar face pe el la un moment dat. Nici nu vreau sa ma gandesc ce umili ta ar fi pentru copil, cu asa o duamna!!! Bun, se duc vreo 2 sa se joace, se stropesc cu apa... Si ce? Ii cheama inapoi, ii ia la intrebari despre lectie, le da vreo pedeapsa gen "douazeci de randuri de 4" or something, gata. Nu cred sa aiba specimene sociopate la varsta asta, si oricum "experienta" ar trebui sa o ajute. Terorisme poate oricine, pedagogie nu.

    Iar lenea vis a vis de educatia fizica... Pruncii aia chiar au energie, cum se asteapta ea sa o consume? In pauza? Nu ajunge.

    Spre norocul meu, am avut parte de o invatatoare cu creier, talent si dragoste de copii, care stia sa ne spuna sa mergem la toaleta in pauza, dar nu ne interzicea in timpul orei, daca se ivea nevoia. Si orele de educatie fizica erau sfinte, le facea pe orice vreme, afara, in clasa sau in sala de sport. Mai tarziu am gasit la gimnaziu profesori cu "nu iesi la buda in ora mea" si "educatia fizica e pentru cei care nu isi pot folosi capul", dar deja eram pusi pe cale de invatatoare, nu le mai dadeam mare atentie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, pai doamna de anul trecut ii lasa oricand si de aia ei sunt invatati asa... Ce sa ma mai intreb de infectie urinara la vreunul...astia au parinti-lupi, pe cuvant. Sunt ceva de groaza, sincer nu cred ca le-ar pasa daca copilul ar face pe el la scoala, ba mai mult, l-ar CERTA pentru asta!

      Ștergere
  3. mai... imi vine sa vin eu peste nemernica... (sunt mama de fata de 23 de ani, da???) habar n-am ce trebuie facut... sper ca fii-mea sa nu faca copii in tara asta (Danemarca hope!) ma apuc si eu de studiat (again) legislatie, ca acum 20 de ani am studiat Psihopedagogie Scolara (si ziceau cunostintele ca sunt pshico....tratabila eventual!)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Danemarca, DA! Tocmai ce am vazut un coltzisor de Copenhaga si ceva coltzisor de Suedia. Deci DA! DA! :)))

      Ștergere
  4. da' pe aia cu adeverinta nu o stii? sa aduci hartie de la medic cum ca are copilul incontinenta/infectie/etc si ca are cu adevarat nevoie la baie ca sa-l lase invatatoarea....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ana Maria, pe bune ca imi trebuie ADEVERINTA ca sa se pishe copilu? Adica serios? Eu...aaaa...aaa....aaaaaaaaaa.....:))))))))) Aloooooo!!! Traim la puscarie, sau ce? Pana si aia au voie sa faca pipi fara adeverinta!

      Ștergere
  5. eu ti-am mai scris un comentariu azi, dar a disparut cumva in timp ce-l trimiteam. deci eu nu stiu ce i-as face individei si cum te abtii sa nu ii faci ceva, orice, dar nu te lasa, nu este posibil sa te porti asa si sa nu ti-o iei. cu mersul la baie am avut si noi o problema chiar vineri- diferenta de mentalitate uriasa -Olanda, copil de 4 ani, invatatoare care lucreaza de 35 de ani numai cu copii de 4-5 ani, m-a abordat sa-mi spuna sa discut eu cu el, ca se cere la baie fix la un sfert de ora dupa ce ajunge la scoala, cand ea isi incepe lectia, si nu poate sa-l opreasca pt ca nu isi da seama daca chiar are nevoie sau o face ca sa distreze lumea...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anca, n-a ajuns la mine, l-o fi halit Bloggeru'. Pai da, nici nu se gandeste invatatoarea olandeza sa nu-l lase la baie... La noi...ca la nimenea. Invatatorul e Dumnezeu pe pamant.

      Ștergere
  6. Bună Alexandra. Ai citit asta?
    http://www.contributors.ro/dezbatere/nimeni-nu-s-a-nascut-adult-despre-invatamantul-obligatoriu/
    Sau asta
    http://www.dcnews.ro/marcel-capraru-la-rock-fm-sistemul-educational-este-in-colaps-dar-nu-da-faliment-pentru-ca-statul-furnizeaza-materia-prima_387537.html
    Trist, trist, trist.
    Cris

    RăspundețiȘtergere
  7. Vai de mine! As vrea sa spun mai multe, dar...vai de mine si de doamna asta a ta, ca nu vreau sa-mi imaginez ce va fi la gura ta daca o prinzi pe picior gresit. Pana una alta, iti imbolnaveste copilul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mara s-a stabilizat. Am discutat cu ea zilnic si am dus munca de convingere sa nu se mai sperie si sa stea linistita. Cu vaca aia cred ca o sa discut doar prin intermediari gen Inspectorat sau un avocat, ceva. Ma mai gandesc un pic, deocamdata sunt epuizata la creier. Le zice zilnic unora ca-s nesimtiti :(

      Ștergere
  8. La ce scoala este aceasta invatatoare? La inspectorat poti vb Cu dl inspector Dinu,el se ocupa de invatamantul primar.ai grija totusi cá invatatoarea sa nu se poarte Urat Cu cea mica tocmai pt chestia Cu 2 clase.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Monalisa esti din Ploiesti? La scoala 12 suntem noi. Cu aia cu 2 clase nu sunt eu cea care am cerut ci altii care acum nu mai vor. Eu am semnat acum dar se pare ca suntem doar 5. In plus si ei i-ar fi mai usor sa aiba mai putini in clasa, nu vad pentru ce ar deranja-o.

      Ștergere
  9. da,din Ploiesti sunt.Noi invatam la Spectrum dupa ce am fost socati de scoala de stat sau mai bine zis de spaga de la stat,de note date de dna pe cadouri...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah, sa stii ca i-am cautat si eu acum pe cei de la Spectrum insa nu scrie pe site care e taxa anuala. E 2500 de euro cum am auzit eu?

      Ștergere
  10. 1400/an plus uniforma daca vrei toata gama 7 piese 120 euro.Uniforma nu i obligatorie,sunt 16 in clasa,primesc maxim18,engleza in fiecare zi,religia nu e obligatorie.e ft curat si dotati si mi place ca nimeni nu asteapta nicio atentie de la tine.te poti duce sa vezi cum e in vizita sunt pe minerva.pt noi e drumul mai greu ca stam in m bravu si e cam departe.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Super, multumesc mult de info, Monalisa! Asa da invatamant! Sunt aproape de noi ca i-am cautat, noi suntem langa Torcatori.

      Ștergere