marți, 17 ianuarie 2012

D-ale protestului

   Cu rusine recunosc ca nu m-am dus nici macar in Centrul Ploiestiului sa manifest. Am pentru ce sa protestez, am multe subiecte de nemultumire in legatura cu tara asta. In ultimele zile am auzit teorii conform carora ar trebui ca romanii democratici sa astepte votul ca sa penalizeze alesii. Sau sa apeleze la legi.
  
  Am doua lucruri de spus: votul ultima data a fost pe baza de autobuze cu oameni care au votat de mai multe ori.  Iar legile tarii asteia in ultimii 8 ani au fost pe baza de ordonante de urgenta, asumari guvernamentale sau si mai frumos toate impreuna si numarate cum le-a numarat doamna Anastase. Care e de aici de la Ploiesti si al carei tata e un mare mafiot local. 

  Asa ca eu una, in imensa mea ignoranta trag concluzia ca mie ca cetatean mi s-au luat demult toate mecanismele democratice prin care as putea sa "cer" ceva alesilor, sa ii "penalizez" sau sa fac orice fel de actiune in interesul vietii mele. Sunt deacord sa platesc taxe, insa nu mi se pare normal ca toti banii nostri sa dispara pe drum de la mine pana la autostrazi, spitale, scoli, gradinite si alte lucruri de care noi avem nevoie pentru a trai civilizat. 

  Am mai auzit (si nu e prima data) si ca "mie imi e bine aici, am bani de mancare si chirie". Nu stiu ce sa spun cand aud asa ceva. Mi se pare ireal. Mi se pare ca pana si cei care au un trai bun au ajuns sa isi scada stacheta asa de jos incat mancarea si casa devin suficiente. Standardul a ajuns acela in care nu murim la propriu de foame si nu traim la propriu pe strada in cutii de carton? A, pai atunci tre sa fiu fericita, ca na, am o locuinta incalzita in iarna asta si de bine de rau n-am murit de foame. Dumnezeule! La asta am ajuns? 

  Nu cred ca protestele vor avea vreun rezultat. Nu fac decat sa ne mai elibereze psihic de cateva frustrari. Maine, sau poimaine sau cand se va termina, nu vor fi nici taxe mai mici, nici autostrazi cladite sau in curs de aparitie, nici sisteme functionale, nici spitale care sa aibe algocalmin si vata. Totul va fi la fel ca inainte. Nu stiu ce va fi la votul urmator. O sa ma duc sa imi anulez votul, ca ma indoiesc profund ca voi avea pe cine sa ALEG. Asta daca la vremea votului o sa mai fim in Romania. Eu sper ca nu. 

7 comentarii :

  1. Degeaba iti anulezi votul....furtul se face din calculator.......

    RăspundețiȘtergere
  2. Se poate...sunt convinsa ca sunt multe posibilitati de a frauda alegerile.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca tot Romanul ar merge la vot shi ar avea coloana vertebrala nu ar mai fi cazul de furt la alegeri...

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu una am fost la toate voturile de cand am implinit varsta corecta :) Mai putin ultima data cand nu am avut cu cine sa votez. Aspectul asta mi se pare important. Daca crezi ca ambii sunt DIAVOLU'...nu mai ai ce sa alegi...

    RăspundețiȘtergere
  5. De ce ne-au impresionat imaginile din Franta ,Londra , Grecia : din cauza violentei . Studentii (la noi ultrasii) . Nu ne intereseaza octogenarii de pe margine , masele de meduza ofilita care au venit la privit si a fi privite .
    Cu amaraciune ma gandesc ca zbuciumatii stadioanelor isi pun pielea la bataie , iar mai tarziu vor apare adevaratii smecheri care vor profita... Se spunea ca nu ai pe cine vota , adevarat , ca se vor frauda alegerile asa este . Omul pedestras care vine victorios acasa cu 20 lei inprumutati din targ , are in gand o dorinta crunta sa-si controleze si el destinul , cu bata , cu gura , cu stampila .Iluzie , e doar pe lista de asteptare la luat una peste botic...
    Alex S

    RăspundețiȘtergere
  6. din pacate situatia e albastra. sau, conform cu realitatea, portocalie. adica ce mai, cacacioasa :(

    RăspundețiȘtergere
  7. Adica Maro, Zazuzo! Asa ii zice la culoarea actuala a Romaniei: maro-cacaniu.

    RăspundețiȘtergere