luni, 9 ianuarie 2012

Balet pe gheata

  M-a pus necuratul. Altfel nu imi explic. Nu pot sa zic ca m-a pus fi-mea pentru ca ea doar a zis asa intr-o doara "mama ce frumos patineaza astia pe gheataaaa" (aia fiind la tv) si "vreau si euuuuu", dar in cazul ei asta se aplica si la varza si la suruburi. Deci nu pot da vina pe ea.

  Si ne-am dus. Si am dat banii (multi dealtfel)...am inchiriat patinele altora de care mie imi e o scarba inimaginabila. Si am purces pe frumoasa gheatza. La primul pas ea era placinta pe jos iar eu nu stiam unde e, ca nici nu vazusem cand a derapat din mana mea. La al doilea pas a strigat ofuscata "io nu mai vreau asa ceva!" La al treilea pas deja ma imi imaginam cum eu o sa aterizez ca balena peste ea si o sa o fac timbru. Sau cum o sa ne rupem diverse oase. Sau cum...

  N-am mai avut timp sa ma gandesc la nimic. Picioarele i-au fugit de sub ea in timp ce chiuia ba de frica ba de un ras isteric care o apucase brusc. Era cea mai mica de pe patinoar. S-a agatat de mantinela cu amandoua mainile, dar marginea mantinelei era undeva sus deasupra capului ei. Statea acolo cu fata la lemn, atarnata in maini si striga "mami, nu prea imi place patinaju astaaaaaaa". As fi ras dar nu puteam pentru ca imi venea sa pic in cur. La propriu. Si des.

  Acum 17 ani cand am patinat eu acolo ultima data, gheata se facea natural. Era proasta si flescaita, stateai foarte bine pe ea, pentru ca patinele se infigeau in mocirla de deasupra. N-aveai treaba. Acu'...ai dracu' au facut-o lucioasa oglinda. Iti puteai intoarce mustata in ea. Sau curul, dupa caz. Nu stu nene, fiecare cu ce are.  Nu am picat, ceea ce e un miracol. Ea tot incerca sa pice insa eu o tineam de maini si de fiecare data dadeam sa pic odata cu ea.

  Greu nenica, greu...dupa 45 de minute de distractie d-asta...ea radea copios si mai vroia. Eu imi gasisem niste muschi unde nu stiam ca am. Ma durea si sfincterul de cat ma incordasem sa nu dau cu dintzii de lucioasa aia...iar ea radea sa lesine si striga ca ei ii place si ca mai vrea si sa vina si tatiiiiii!!! Iar ma busea rasul la gandul de a-l vedea pe Marse pe gheatza. Si iar nu puteam sa rad ca imi venea teribil sa cad.

  Picioarele ma dureau. Rau. Mainile nu mai zic, ca distractia ei era sa cada, iar a mea sa o prind. De cateva ori a picat si am ridicat-o prin apucarea de geaca, ca altfel nu mai puteam. Daca ma aplecam prea mult riscam sa cad in cap. Peste ea. Asa ca da-o dracu' de geaca ca mai are la second! Iar ghinionu e ca ei i-a placut. Mai vrea. Eu ma intreb daca la noapte mi-o veni vreo nevoie ce naiba ma fac, ca Marse nu e acasa, si cine ma ridica pe mine din pat sa ajung la baie?

11 comentarii :

  1. :-)
    incetu cu incetu, pana la sfarsitul iernii sa vezi ce patinati amandoo

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu ma intreb sincer daca o sa imi treaca durerile pana la sfarsitul iernii :))) s-au instalat deja! Eu una stiu sa patinez, insa cand atarna o chestie de 16 kile miscatoare de tine...devine total interesant.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bai ... n-am mai ras asa de secole :)))))))))))))))))
    Sti vorbele alea pe la culinare, ca mi-am inundat tastatura cu bale? ei bine io cu lacrimi, de ras :)))
    Sunt alaturi de tine, la noapte, psihic, NO PISHU!!! :))
    PS: al meu sot si-a luat role (de la second, da' noi, super-meseriase) de Craciun, si vrea sa ne corupa pe toti, el a mai avut prin liceu, eu am zis ca o sa invat odata cu copiii, deci mai am pasuire vreo doi ani macar :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Hi, hi, Andreea, mi-e ca ma pasc si rolele curand. Io am, da' tre sa ii iau si ei. Acu' ma uitam pe net si am gasit model doi in unu si role si li se pune si lama pentru gheatza.

    RăspundețiȘtergere
  5. Super-tare!
    Eu n-am curaj sa o pun pe roti asa de multe, e cam paralela cu activitatea asta.
    O sa-i facem ungrade la bicicleta in primavara probabil, de role mi-e frica, plus ca avem un principiu, trebuie sa demonstreze ca vrea cu adevarat.
    Avem un second meserias vis-a-vis, cu treburi nemtesti, au de la biciclete, tv-uri, microunde la tot felul de nimicuri, ne face ravagii in buget de fiecare data cand intram, noroc ca nu au role si de copii ca nu-l mai puteam struni pe nebun :)
    Apropo de roti, vezi ca scrisei doi carnati la mine :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Andreea, in mod uimitor chiar nu ma doare asa tare. Am un pic de febra pe ici pe colo, insa avand in vedere ca eu sunt majoritar ultra-sedentara...e chiar ok. Mai rau m-au durut mainile ca am tinut-o pe ea. Si pe ea o dor mainile, mi-a zis la prima ora ca : "ma doare pe aici in continuu" :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga Alexandra,

    Citi ani ai? Si pe mine ma pastea un gind zilele trecute sa merg la patinoar.Sa fac miscare...acum,citind astea,parca nu ma mai bate...
    Adina Popa

    RăspundețiȘtergere
  8. Vai, Adina...aici e un blog in care eu vreau ca lumea sa RADA. Mult si tare! Am 32 de ani insa am multe kilograme peste cate ar trebui sa am eu la cei 1.64m ai mei :) Si in plus, nu fac miscare DELOC. Sunt o balena sedentara. Si in plus, la momentul de ieri mi-a atarnat de maini o jivinutza de 16 kile care se zbatea continuu :)). Si totusi azi nu sunt moarta, ba chiar sunt mai bine decat credeam!
    Eu zic go for it! E placut sa ne amintim de copilarie, iar miscarea in frig pune toate circuitele in functiune!

    RăspundețiȘtergere
  9. Fata mea,
    Ca io-s mai batrina...ce m-as duce...da' nu poci,bre,sa viu cu oasele frinte ca n-am ce mai da mincare la cele 3 jivine (de diverse inaltimi si greutati...)
    Da' de ris,sa stii ca am ris...

    Adina

    RăspundețiȘtergere
  10. Bre, mamaie, daca esti mai batrana :))) io stiam sa patinesc demult...acu a fost asa o nebunie data de copil. Insa ma tineam bine pe zgaibaracele din dotare. Ca am lasat-o la mantinela de vreo cateva ori sa ma duc sa vad daca mai poci sa ma patinesc sau nu :)) Io zic sa te duci si sa prestezi asa usurel pe la mantinela pe acolo...si vezi tu ce si cum fara sa rupi nimica :D

    RăspundețiȘtergere