joi, 15 iunie 2017

Ora de educatie sexuala

  In ciuda Coalitiilor de indobitocire romanesti, in state din astea mai "perverse" exista ora de educatie sexuala. Urmeaza un post despre asta, eu am pretentia ca am cititori destepti in caputz, nu fani ai diverselor coalitii cretinoide de ev mediu. Deci daca sunteti d-aia puteti sa inchideti repejor fereastra asta, ca daca iese cu scandal o sa injur mult si public. Cu toate organele din dotare! 

  Asadar. Ora de educatie sexuala. Sex and relationships education (SRE), mai precis, pentru ca oamenii astia s-au gandit ca ar fi util sa ii invete pe copii si ce inseamna o relatie de cuplu sanatoasa. Se tine incepand cu anul 5-6 (depinde cand implineste copilul 11 ani), face parte din curicula obligatorie pentru copii de 11 ani ca materie separata insa inca de la 4 ani li se explica lucruri despre asta, conform varstei. De exemplu e important ca cei mici sa stie ca nimeni nu are voie sa ii atinga in partile intime si ca trebuie sa anunte un adult daca cineva le face asta. Mai nou guvernul a legiferat ca toate scolile Angliei vor fi obligate sa tina aceste ore, cele care sunt academii, scoli religioase sau private aveau pana acum drept de decizie. Nu mai au. Au insa parintii drept de decizie, daca ei nu vor, isi pot retrage copiii de la aceasta ora. Si de la Educatie Religioasa. Adica nene, care esti cu coalitia si iti vrei copilul ignorant, il scoti de la Sex Ed. 

  Materia in sine, cea pentru copii peste 11 ani informeaza despre: anatomie, reproducere, ciclu in detaliu pentru fete (orele de SRE se tin separat, pe sexe, ca sa nu se jeneze nimeni, profesorul este si el de sexul respectiv, adica nu o sa predea un mascul fetitelor despre ciclu). Li se explica despre abuz si ce inseamna el, mai tarziu, cand sunt mai mari, despre avort si ce inseamna el, li se explica legislatie diversa, in UK minorele au voie sa faca avort fara sa isi informeze parintii daca asa doresc. Li se explica despre "sexting" si de ce nu e bine sa trimiti poze cu tine despuiat nimanui, despre online safety si alte chestii extrem de utile in viata moderna.

  Azi am asistat la o ora de educatie sexuala la anul 5. Pacientele sunt un cuplu de gemene care sunt proaspat aterizate prin preajma. Sunt gemene identice, atat de identice incat cred ca nici ele nu se pot deosebi cateodata :))) Nu stiu engleza absolut deloc, in Romania au facut spaniola. Apropo, stiti ca la scoala 196 din Bucuresti, orasul ala de jmecheri, o invatatoare fumeaza in clasa? E, daca nu stiati, aflati azi, ca sa nu fiu singura care se socheaza. 

  Azi ora de Sex Ed era in alt moment al zilei, cel in care eram eu acolo, iar fetele mi-au zis aaa ce bine, sa vii cu noi sa ne traduci si noua ce zice doamna aia. Adica era foarte clar ca ele vroiau informatiile alea. Sunt fete destepte din nascare, sunt curioase si vor sa afle lucruri, mai ales ca stiu ca urmeaza sa le vina ciclul, sa li se transforme corpul si sa li se intample chestii. Par a proveni dintr-o familie mai "rasarita" si ma gandeam ca totusi poate nu-s chiar ignorante. Ei bine, am gresit. Se pare ca si in sfanta zi de azi lumea "se rusineaza" sa discute cu copiii cu subiect si predicat, lucruri legate de sex si reproducere. 

  Profesoara azi le-a explicat despre ciclu, era o continuare a lectiei de saptamana trecuta, si despre diversele tipuri de tampoane, a adus femeia utilajele si le-a aratat exact ce sa faca cu ele si cum "functioneaza"... am ras mult azi... sa vezi niste cucoane englezoaice cum inmoaie un OB intr-un pahar de apa si glumesc despre asta, este absolut fabulos! Le-au pus si un film in care se explica anatomia in detaliu, li se spunea ce este clitorisul, unde e, ca se intareste si poate produce placere. La fel si despre baieti.  Li s-a explicat despre masturbare cu toate cuvintele, chiar si despre polutiile nocturne pe care le pot avea baietii. Ooooo, o sa lesine Coalitia! Valeu! Murim in flacarile iadului, va zic io :))) Ce zicea femeia acolo si felul in care o facea, relaxata si deschisa, era perfect. Dar pe copii i-a rugat sa scrie intrebari pe cate un bilet, ca sa nu le fie jena, si sa le puna intr-o cutie, de unde ea le-a scos si le-a raspuns la fiecare in parte. 

  Eu cu ale mele, belea mare. Le-am zis ca pot sa le traduc ce zice doamna sau pot sa le raspund direct la ce intrebari au putea avea. Imediat una a zis: eu am intrebarea cea mai mare, stiu cu ciclul, cu samanta (wtf, cine mai zice "samanta" in sfanta era moderna), cu oul, cu astea, eu vreau sa stiu cum ajunge samanta de la barbat la oul din femeie? Logic, era singura bucata de informatie pe care parintii n-au vrut sa i-o dea. Le-a fost rusine. Am intrebat-o daca a intrebat-o pe mama ei, cea care ii povestise despre toate astea, a zis ca da si ca mama a zis "aaaaa, lasaaaaa" :)))))))) Ce sa lasi, coaie? Ce sa lasi? Cum sa nu raspunzi la o intrebare directa din partea copilului? A lasat-o in aer iar ea, cu toata consfatuirea cu sor-sa, n-a putut sa deduca cum se face sexul, ca na... au si fost ferite de orice idee, imagine, etc. 

  Asa ca le-am zis. Aaaaolica, ce revelatie! Si pentru ca discutia a continuat o ora intreaga in care am fost bombardata, o sa va zic ce intrebari pot avea niste fete de 11 ani "informate" de parinti putin spre deloc. La cei deloc informati nici nu pot sa ma gandesc:

- Cum adica avem doua gauri? Da, ete, doua, si le-am desenat pe foaie, nu faci pipi pe unde faci copii...
- Pai oamenii fac sex ca sa faca copii, nu? De ce sa faca altfel? Nu, fac sex pentru ca e foarte placut pentru organism. 
- E PLACUT? Dar sunt oameni pe lume carora nu le place? N-am auzit sa fie (daca le ziceam de asexuati intram in alte alea :))))
- Dar animalele cum fac pui? Pai daca sunt mamifere, fix la fel, nu ati vazut niciodata doi caini suiti unul peste altul?... moment in care au avut cea mai mare revelatie a zilei, una din ele a strigat la aialalta: pisica meaaaa a facut sex cu motanul taaaaau! :))))) Pentru ca pisica a facut pui iar ele nu stiau cum anume :))))
- Dar barbatul unde isi tine "samanta"? (vai, deci mor cu exprimarile astea, ma gandesc mereu la seminte de floarea soarelui, jur!). In testicole, ati vazut vreodata un barbat gol? Nu, doar desene, acum, in Anglia. Fuck! Oamenii astia isi ascund si corpurile o viata intreaga, mi se pare ireal sa nu iti fi vazut nici macar o data tatal despuiat. Le-am explicat unde isi tine masculu' bomboana agricola, pardon, samanta. Pardon, sperma. 
- Cum adica te poti imbolnavi de la sex? Ce e aia prezervativ? Ce e aia HIV/Sida? asta pentru ca le-am spus despre boli si cum se face sexul protejat, chestie din care au urmat intrebari multe. 
- Dar daca ramai gravida si nu vrei copilul, poti face ceva? Da, poti face avort, mecanic sau chimic. 
- Deci barbatii nu pot face copii? Doooh! Aia care au burta mare o au de la bere :))) Glumesc, le-am zis ca nu si din ce cauza :)))
- Pai cum sa iasa un copil pe acolo? Incape? Fi-mea avea cinci ani cand a intrebat asta si i-am raspuns cu toate informatiile. Si cu desene. Le-am spus si lor cam ce se intampla la nastere. Pe scurt!
- Dar pasarile cum fac pui? Pai din oua! Pai cum din oua? Tot sex fac? Da, tot sex fac! Pooooc, alta fisa care a picat cu sunet: aaaaa, cand se urca cocosul pe gaiiiinaaaaa! Dap! Fix atunci! :))))
- Dar tu de unde ai aflat toate lucrurile astea? Mi-a fost greu sa le explic ca a trebuit sa le invat singura pentru ca nici mie nu mi s-au oferit, din pacate, informatii acasa. Si nici la scoala.
- Dar tu cum ai stiut ca esti pregatita sa faci sex? Cum ai decis asta? Se aude, acolo in spate? Copilele se gandesc la asta iar noi nu le oferim informatii destule? Sau le zicem ca "tre' sa se marite" intai :)))))) 
- Eu am auzit de operatie de schimbare de sex! Cum adica? Pai da, bah, coalitie de tinut minori prosti, ei traiesc in epoca asta, in lumea asta, ei afla informatii si nu isi pot intreba parintii pentru ca le e "rusineeee". Le-am explicat pe scurt cum se face tranzitia si cam de ce se intampla asta, discutia era atat de mare si de complexa incat m-am bucurat ca s-a terminat ora pentru ca intrasem deja in mecanica deconstruirii anatomiei si refacerii ei :)))

  Si, poate cel mai important pentru ele, le-am povestit despre genetica si cum sunt ele gemeni univitelini, provenite din acelasi "ou" al mamei, si care e diferenta intre gemenii univitelini si cei bivitelini care nu arata identic :) Au fost ataaaaat de incantateee, pentru ele asta era o informatie esentiala, au fost asa de fericite sa inteleaga ce inseamna asta si de ce ele sunt ataaat de asemanatoare. 

  Da, "rusinea" nu a disparut din mentalul parintilor romani. Si cum din pacate scoala nu face nimic in sensul asta... Daca le mai ziceam celor doua azi si despre homosexualitate, cred ca lesinau. Insa sper ca dupa discutia de azi si traind intr-o tara in care persoanele de toate orientarile sexuale sunt libere sa se pupe pe strada... sper ca o sa se prinda singure la un moment dat. Si mai sper sa nu creasca incuiate la cap ci sa se dezvolte armonios si din punct de vedere sexual. Acum traiesc intr-o tara in care au sansa asta. Amin!

9 comentarii :

  1. Ai mei sunt la scoala catolica, si de aia tot fac educatie. La inceput de fiecare semestru, parintii primesc o scrisorica acasa in care se detaliaza ce o sa invete copilul pe semestrul respectiv la materia "Family Life Education", materie care incepe din JK, adica de cand face copilul 4 ani. Cand ii invata putina anatomie si relatii sociale (la inceput cum relationeaza familiile, apoi cum e cu prietenii si asa mai departe, perfect pe intelesul oricarui mucos de 4 ani). Evolueaza foarte frumos, in toate directiile, psihic si fizic, atinge toate subiectele posibile, inclusiv abuzuri, droguri, de toate. Mie mi se pare o chestie superba si extrem de bine gandita, nu-i socheaza dar le da raspunsuri la absolut orice le-ar trece prin cap, tocmai in idea ca unii parinti ar trai inca in evul mediu si ar refuza sa le explice progeniturilor... Din nou, eu am avut o bafta fenomenala, maica-mea era aia care isi aducea brusc aminte ca are o oala pe foc daca se pupau doi in vreun film. Tata raspundea la orice, calm si stiintific. Nu pot sa uit, cand am implinit 10 ani taica-meu a venit la mine in camera si mi-a spus "maica-ta nu vrea sa-ti spuna, asa ca am sa-ti spun eu. Ai cateva minute sa povestim?" si mi-a explicat atat de frumos cum e cu ciclul si cu tot restul... mai incolo cand am auzit niste bazaconii imense de la colegele de clasa am putut sa rad de ele si sa le explic cat de dobitoace sunt - acum realizez ca poate nu era vina lor, ca isi facusera parerile din chestii soptite sau auzite pe la colturi, dar asa se propaga indobitocirea maselor... Oricum, informatia e putere, oricum ai lua-o. Stau eu si ma gandesc, oare parintii gemenelor ti-or fi urat de bine cand au ajuns fetele acasa? Sau poate iti multumesc ca le-ai luat un pietroi de pe suflet, nu mai trebuie sa explice ei... :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai avut noroc. Mie mama mi-a zis "ciclul este PREZUMTIVUL copil" si "o sa inveti la scoala" :))))) Sa mai zic ca nu stiam ce e aia prezumtiv? :))) Si ca nu, nu am invatat la scoala. Iar despre sex? NIMIC. :))))

      Ștergere
  2. La noi la scoala erau prevazute orele de educatie sexuala. Din pacate nu s-a facut niciuna. In clasa a 8-a a venit o data o asistenta, a dat afara baietii din clasa si ne-a intrebat la care nu ne-a venit ciclul. Eu singura cu mana sus, dar na, 13 ani si 23 de kile, exista o corelatie si acolo. A facut cu mine troaca de porci la inceput, pana mi-am regasit vocea si am dat eu cu ea de pereti, cand i-am explicat ca e o cretina care striga la mine si rade (explica-mi tu, de ce pizda ma-sii radea de mine?!!!) pentru chestii in afara controlului meu, plus ca aveam toate informatiile la indemana (taica-meu, evident). Aia a fost singura tenativa de orice "educatie" din scoala la mine, asistenta aia n-a mai aparut dupa prima experienta. Si despre sex tot de la tata am invatat, din nou cu toate detaliile, inclusiv sa stiu cand sunt pregatita sau nu. Asa ca primele mele experiente adevarate au fost foarte foarte misto (e drept, ca am gasit si cu cine, tipul era la fel de destupat la minte si genul cavaler, la 16 ani credeam amandoi ca o sa cucerim lumea, hahaha), n-am avut traume majore la capitolul asta :-) Asta as vrea si eu pentru copiii mei, asa ca le explic tot ce pot si e pe intelesul lor, deocamdata procesul e destul de lin, cu o singura exceptie, cand mi-a strigat Robert de partea cealalata a parcului o data "Mom, can you please explain what MASTURBATION is?!" si eu i-am raspuns cu un ton studiat indiferent (cum drac' sa fi fost cand aveam vreo 10 perechi de ochi parintesti uitandu-se la noi ca la tenis, de la unul la altul, sa vada ce mai urmeaza) "am sa-ti explic dar in privat, ok?" :-D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vai de mine, cum sa rada de tine? OMG! Si da, alea 23 de kile imi zic multe, ca Mara are acum 25 si nu e grasa deloc :)))) Mie mi-a venit ciclul la 14 ani si doua luni, nu am idee cate kile aveam dar eram ok. Dar am ras mult sa aud de Robert, a fost genial! :))))))))

      Ștergere
  3. Si apropo, toate comunitatile din Canada de genul alora cu coalitia au urlat in strada cand s-a adus la zi programa scolara de educatie de sanatate, au fost proteste si am auzit vehiculate niste idei de m-am simtit din nou in Romania (si aici sunt extremisti si se lasa dusi de nas, poate mai putini ca in Romania pentru ca e mai multa informatie, dar na, dobitoci sunt peste tot...). Eu am citit programa din scoarta in scoarta, doar 244 de pagini, mi s-a parut excelenta si m-am bucurat ca le prezinta informatia atat de bine si frumos copiilor. Uita-te si tu daca ai chef, informativ: http://edu.gov.on.ca/eng/curriculum/elementary/health1to8.pdf
    Partea de educatie sexuala se vede clar (Punctele C. Healthy Living de la fiecare capitol) - eu una nu vad nimic socant, scabros, fals sau incitant la diverse, cum am auzit la coltul strazii... :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am cercetat subiectul cand a fost scandalul in Canada :)))))))) Pentru ca lucrurile astea chiar ma intereseaza. Si da, si acolo prosti dar parca mai putini pe metru patrat :)

      Ștergere
  4. Poate ca n-o sa publici comentariul, fiin'ca-i anonim, dar nu bunghesc sa scriu pe telefon toate cele ca imi bate soarele in el...anw, ce voiam sa zic ca nu-i dracul asa de negru cu educatia sexuala in scolile romanesti peste tot. Exemplul meu, la inceputul anilor 2000 (14 ani in 2001): diriginta - prof de lb romana - ne-a vorbit la clasa, in corpore, despre chestii de genul relationare, riscuri, bts, sex. Ni s-a vorbit despre sex si aparatul reproducator de ambele sexe si la biologie si in campaniile Always (cu tot cu folosirea acareturilor de igiena dar si despre metodele contraceptive) Ce-i drept, nu am primit acasa info detaliate inainte sa imi vina ciclul, pentru ca s-a intamplat pe la 11 ani jumate si mama nu se astepta sa se intample asa devreme. Dar apoi mi-a explicat, tata mi-a dat o carte de sexologie - editie comunista dar super utila, si in combinatie cu revista Bravo si toate cretinatatile scrise acolo la rubrica Cititorii intreaba ;p mi-am format o idee bunicica, plus ce am mai facut analiza pe textul cartii cu tata, mna. A, si stiam de la 3 -4 ani de faza cu semincioara si outul (because, yes, diminutive :P). Asa ca viata sexuala mi-am inceput-o devreme si in deplina cunostiinta de cauza biologica, morala, emotionala, ba chiar as zice din dorinta mea :)
    Ce-i drept, stiu ca am fost un caz fericit, si m-am convins de asta cand am discutat cu nepoata-mea care pe la 20 de ani habar nu avea cum e cu ovulul si fertilitatea si ciclul regulat si voia metoda calendarului...pentru ca masculul ii spusese ca nu poate cu prezervativ...ca nu functioneaza la el cu :)) mhm. Asta pentru ca rusine acasa, si dezinteres la scoala...pe tema asta. Cumva...nuuu, fimea e cuminte, e numai cu nasul in carti, nu-i sta gandul la prostii...nu, boss, si o pacaleste unul ca ii face o injectie si hopaaa, vine cu burta la gura acasa :P Si I imagine it is much worse in multe alte locuri rupte de civilizatie. Sustin introducerea educatiei sexuale in scoli, cu explicatii potrivite, ca nu ii incita sa faca prostii, ci doar le explica cum sa faca ceea ce simt naturaliceste fara sa iasa niste prostii din asta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mna, mie mi-a zis o tipa (care mai nascuse si 2 copii pe deasupra) ca nu-i plac tampoanele (alea interne) pt ca trebuie sa si le scoata de cate ori face pipi. Io m-am blocat, n-am intrebat ca de ce, da' teama mi-e ca tanti traia cu impresia ca sangele menstrual si pipi ies din acelasi loc. Acuma, cu educatie sexuala la scoala sau fara, cum mama naibii sa ajungi la peste 30 de ani si sa debitezi asemenea stupizenii?
    M.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu, in scolilie din Romania nu se fac educatie sexuala. Nici macar in scolile private. Chiar ma gandeam sa ridic problema la inceputul anului scolar urmator (trece in clasa a V-a). Despr igiena au mai vorbit cu diverse ocazii, insa la aproape 11 ani cred ca e nevoie de mai mult

    In alta ordine de idei, curiozitatea copiilor e fluctuanta. La noi, a pus intrebari cat era mai mic. Apoi... pauza (initial am crezut ca se rusineaza, insa nu pare sa fi fost cazul). Atunci am preluat initiativa si i-am propus sa citim impreuna din carte. Si sa discutam daca vrea sa afle mai mult pe marginea vreunui subiect. Exact capitolul despre particulatitatile anatomice si fiziologice a fost cel care l-a interesat cel mai mult.

    Deja se impune sa avansam cu discutia, vom prelua si de aceasta data initiativa. Nu stiu de ce nu vine el sa ne intrebe una-alta, chiar stie ca suntem deschisi sa discutam orice, nu am ezitat niciodata sa ii raspundem la intrebari sau sa-l amanam cu vreun raspuns.

    RăspundețiȘtergere