sâmbătă, 2 aprilie 2016

Despre sex la bariera

  Se anunta a fi o zi absolut normala, banala, aproape plictisitoare. Evident urma sa ma uit la poze de cand era bebe, asta fac mereu in ajunul zilei ei de nastere. Ma uit cat era de mica si ma minunez. Am poftit-o la cumparaturi sa mai luam una alta si pana sa plecam i-am zis ca ii dau bani de buzunar de azi inainte. Maine face 9 ani, mi-a demonstrat ca stie cum sa fie (macar putin!) cumpatata si ca stie sa primeasca restul corect. Asa ca am decis sa-i dam de acum inainte 2 lire pe saptamana pe care i-am inmanat azi in mod foarte sobru. 

  De aici o intreaga discutie aoleu n-am portofel. I-am dat portofelul meu vechi cu Mikey Mouse, nu ma intrebati de ce ani de zile am umblat cu un asemenea portofel, are legatura cu niste rude din SUA care pentru o vreme au facut design pentru Disney si de acolo cadoul. I l-am dat ei, mega incantare. Da' mami, unde-l PUN? As vrea o geanta cum aveai tu. Corect, aveam, de ani de zile umblu cu un rucsac sport pentru ca daca ajung la magazin in el intra doua kile de cartofi, unu' de morcovi si sapte de bere :)))) Pfff, bine hai ca mergem si iti iau o geanta. Ceea ce am si facut. Una mititica de piele colorat-peticita stil postas, de la charity-ul de langa casa. 

  Am trecut apoi pe la toate magazinele unde brusc a constatat ca e cam zgarcita. Din doua in doua minute zicea "io nu dau atatia bani PE ASTA" si pleca ofensata mai departe :)))))))) Pfff, ce schimbare de atitudine! Strangea posetuta cu amandoua mainile, nu cumva sa piarda comoara. Pentru ca are noroc chior (de cate ori o scot din casa ea gaseste monede pe strada) si-a suplimentat bugetul cu inca 21 de pence de pe trotuar! I-a pus mandra in portofel si a plecat mai departe. S-a indurat sa dea o lira la un aparat cu monede care i-a scuipat inapoi un Minion breloc pe care si l-a agatat de noua geanta. 

  Ajunse langa casa a trebuit sa stam la bariera de la gara. Cazuta pe ganduri, in soarele ala, m-a intrebat brusc cum se face ca ea seamana si cu tati si cu mine. Opa! Am respirat repede-repede ca sa imi iau avant. Stiam ce urmeaza. Si m-a prins cu doua sacose in maini langa o bariera... 

Ea: mami, m-am tot gandit aseara, cum se face ca eu seman si tu tati si cu tine?
Eu: pai noi te-am facut
Ea (foarte docta): nuuuu, ca io am iesit DIN TINE... gest laaaaarg catre burta subsemnatei!
Eu: pai din mine dar tati te-a facut, impreuna cu mine, a fost o celula a mea si una a lui. Doar nu crezi ca te-am facut doar eu, nu vezi ce tare semeni cu tati?
Ea: CUM? Adica cum a ajuns celula lui?
Eu (respirand adaaaaanc): Pai barbatul are sperma care contine celulele lui de reproducere. Barbatul si femeia fac sex si din penisul barbatului iese sperma care ajunge in uterul femeii si acolo se produce copilul, din cele doua celule.
Ea: ahaaaa, acum incepe sa fie logic!
Eu (imi zic in gand... daca a mers pana acu' pot sa-i dau mai departe): da pai oamenii se dezbraca si se iubesc, penisul barbatului intra in vaginul femeii si lasa sperma. Si apoi femeia ramane gravida.
Ea (foarte relaxata): AHA! E, asa da, acum am priceput! Nu e asa complicat! 

  A urmat o intreaga discutie despre genetica, despre gemeni si cum sunt ei identici sau nu, despre culoarea ochilor si alte trasaturi mostenite. Eu fiind foarte amuzata dar fara sa rad vreo secunda, ea super relaxata si deloc scarbita de idee. Stie cum se nasc copiii de cand avea 3 ani si eu lasam televizorul sa mearga pe "Birth Stories", stie ce e ala ciclu de cand avea 5 ani si m-a intrebat care-i faza cu tampoanele. Cu detalii medicale cu tot. Totul a venit foarte normal si natural. Si m-am bucurat. Mult. Maine implineste 9 ani. 

14 comentarii :

  1. La multi ani priculicei ! FELICITARI PT. EDUCATIA PE CARE I-O DAI , desi sunt convins ca o sa se fluiere-n tribune... Multe mame nici la adolescenta nu discuta cu copii... Alex.S.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu se prea mai fluiera pe aici in tribune pentru ca i-am injurat asa tare de mamitzicile lor incat au disparut din peisaj :) E drept ca nici cu like-uri n-a fost prea doborata postarea asta :))) Asta e mentalitatea, nene!

      Ștergere
  2. nu stiu sa dau like, dar mega bravo! si la multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  3. Like! Si la mulți ani micii domnișoare! :-)

    RăspundețiȘtergere
  4. La mulți ani,Mara!
    Să fiți sănătoși cu toții, Alexandra,mă gândesc cu drag.

    Carmen

    RăspundețiȘtergere
  5. nu stiu de ce, dar citind articolul nu mi s-a parut nimic neobisnuit sau extraordinar.
    mi s-a parut o discutie normala, care a venit de la sine si care a fost, asa cum ai spus, foarte naturala si relaxata.
    dupa care m-am gandit ca doar unora discutia asta ni se pare normala si binevenita. si ca e musai sa se intample intre parinti si copii, inainte ca ei sa invete de la scoala (sperand ca se va invata la scoala - bine, probabil nu prea curand in Romania).
    felicitari.
    ah, si felicitari si pentru alungarea mamicutzelor cu ochelari de cal.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da pai s-au cam dispersat ochelarii de cal de pe aici ca na... nu se potriveau in peisaj.

      Ștergere
  6. Like. :)
    Pentru ca mi se pare o abordare normala, de aplicat si de catre altii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar trebui sa fie normala in epoca in care traim insa la romani se vad inca sechelele comunismului. Aici in Anglia le invata la scoala de la 9 ani despre ciclu si cum sa foloseasca tampoanele.

      Ștergere
  7. la multi ani la pitica! eu inca nu am primit intrebarea la obiect, totul e pe langa si explicai ce era de explicat de langa :)))

    RăspundețiȘtergere