marți, 28 iulie 2015

Final de capitol

  Later edit: dupa munca celor de la Antena 1 au gasit inca o mama care a spus ca mine. Ba chiar a spus mai rau, copiii erau "altoiti" si terorizati. Cineva s-a mai ridicat in picioare alaturi de noi. Bravo!

  Ultimele doua zile sunt incheierea perfecta a acestui capitol din viata mea. Perfecta. Nici un final nu putea fi mai plin de sens si intelesuri cum au fost ultimele doua zile. De cand i-am dat Mariei inregistrarea cu invatatoarea am putut sa urmaresc un spectacol genial. 

  Spectacolul Romaniei. Mentalitatile ei. Mass-media si felul in care pot sau nu sa schimbe lucruri. Oamenii care incearca sa mentina sistemul asa cum e, corupt si murdar. Oamenii care inoata ca somonii contra apei ca sa schimbe ceva. Nu, nu se poate schimba nimic, le-am spus eu zambind tuturor. Mi-au zis ca trebuia sa ii fac eu ceva doamnei. Sau sa o dau in judecata. Bai, ma scuzati, eu am fost un pic ocupata cu mutatul de copil, traitul si alte asemenea chestii minore. Si banii i-am carat pe toti la scoala privata, nu mi-au mai ramas si pentru avocati. Dar e simplu cu "eu as fi..." :)

  Aseara a aparut primul reportaj despre noi. Despre ei de fapt, ca e tara lor. Dimineata cand m-am trezit aveam zeci de apeluri nepreluate. Au urmat alte zeci. Unora le-am raspuns, altora nu. Unora le-am mai dat interviuri pentru ca erau profesionisti. Altora nu. Tot ce stiam despre presa din Romania mi s-a confirmat. Cine e profesionist si cine nu. Ii auzi de la primul "alo". Ii vezi, ii simti. Vezi care fuge dupa o stire doar pentru ca aia trebuie sa faca (si te suna de cinci ori si dupa ce i-ai zis ca nu) si cine e eficient si stie sa faca meseria asta. 

  M-am imprietenit cu Ela, reporterita de la Antena 1 Ploiesti. Femeia a fost spirt, in trei ore totul era gata. La ce ne-a folosit? Pai la mai nimic. I-am simtit durerea in glas, amarul... Eu n-am amar. Nu mai am. Eu mi-am inghitit lingura cu fiere in octombrie. S-a dus cu greu pe gat dar aia e... 

  Azi au vorbit si cu una din mamele din clasa. Cu care vorbisem si eu de zeci de ori cand eram acolo. Evident ca in fata lor a tacut. A zis ca totul e bine. Mi se pare normal, in septembrie fiica ei trebuie sa mearga la scoala aia. Nu-si permite sa mai zica nimic. Oricum a regretat ca a facut petitia aia pentru doua clase vara trecuta. Asa ca acum tace. Si raman eu si inregistrarea mea. De care sunt mandra.

  Mama m-a invatat sa fiu asa. Sa ma revolt cand vad o nedreptate. Si acum si Mara a invatat asta. Si asta e bine. Trebuie sa stii sa te ridici in picioare si sa zici "nu" atunci cand se intampla ceva de genul asta. Poate nu se mai ridica nimeni. Sau poate se mai ridica. Langa mine s-au ridicat cei de la Antena 1, Antena 3, TVR, ProTV. I-am auzit cum mi-au vorbit si ce mi-au spus. S-au ridicat alaturi de mine. Dar e degeaba.

  Acum o jumatate de ora am primit un mail de la Scoala Titulescu. Sunt CONVOCATA la ANCHETA in urma reclamatiei pe care am lasat-o ieri la Inspectorat pe site. Am ras. Am ras tare de tot. Eu acolo le-am dat si inregistrarea, deci ce-ar mai fi de zis? De fapt eu stiu ce. Pentru ca am cunoscut-o pe doamna directoare Pruna. Si pe altii din scoala aia. Si din sistem. Sunt chemata sa fiu trasa de urechi de catre "comisia" nu stiu care. Ca altfel ce le-as mai putea eu zice in afara de acel fisier audio? Ce-ar mai fi de zis? Doamna zice ca nu e ea. Eu zic ca e. Ca vorba aia, nu mi-am dus copilul in alta parte. Se aude ea vorbind. Se aud numele elevilor din clasa... E usor de verificat la o adica. 

  Ei m-au convocat. Da' cu regret nu poci sa ma prezint in data de 30 deoarece m-a convocat sotul maine in Anglia. Sfarsit. 

46 de comentarii :

  1. Nici n-are rost să mai privești în urma.
    Sa va fie bine,Alexandra,si va fi!

    Carmen

    RăspundețiȘtergere
  2. Deci anul viitor urmeaza sa se pensioneze, 30 de ani in care ea a predat in halul asta. Nu ma mai mir de ce sunt atatea persoane cu probleme, frustrate si instabile din punct de vedere emotiv. Si eu zic la fel, din pacate nu se va rezolva nimic. Deja dupa 2 minute de auzit urletele discreeratei aleia m-a luat cu dureri de cap si disconfort. Prin ce trec copilasii astia!!!!! Si ce parinti iresponsabili si nenorociti pot sa aiba! Daca ar fi fost ca tine macar alti 3 parinti poate ca nebuna aia ar fi fost data afara. Eu nici pensia nu i-as da-o pe toata, eventual acelasi tratament atunci cand vine sa isi ridice banii. Nesimtita ordinara!!! Simona

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A mai sarit azi doar una dintre mame! E semn bun zic eu :)

      Ștergere
    2. Eu sunt .Vreau sa stam de vorba.Vreau sa duc totul pana la final. Dumneavoastra va salvati ,plecati,al meu ramane aici si va fi vai de noi!

      Ștergere
    3. Nu va fi vai de voi daca iei masuri! Mergi la inspectorat, mai cauta si alte mame care sa faca asta. Conteaza enorm daca e doar unul sau daca sunt mai multi! Succes!

      Ștergere
  3. Cu mana pe inima, am incercat sa ascult inregistrarea aia, dar mi s-a facut fizic rau. Si ma bucur ca n-am fost pusa in asemenea situatie, ca nu eram asa calma ca tine, probabil o luam de gat pe nebuna aia care nenoroceste copii si nici macar nu are idee ce genocid face... Copiii care cresc in asemenea mediu nu prea ajung sa mai fie oameni normali mai incolo, si daca reusesc sa "mimeze" normalitatea oricum bagajul lor sufletesc ii trage la fund... Eu am fost data la gradinita cea mai buna din oras, care "scotea oameni din copiii aia", sau cel putin asa mergea vorba. A fost un abuz atat de crunt (am foarte multe amintiri de atunci si toate sunt nasoale rau) de la cel verbal pana la cel fizic (daca nu eram "cuminti" sau ieseam din cuvantul educatoarelor in vreun fel eram batuti sau inchisi in patuturile rabatabile cu capul in jos pe intuneric, de atunci am ramas cu niste fobii de tot rahatul) incat mi-a fost multa vreme greu sa par normala. Mama era super mandra, copilul ei nu iesea din vorba, nu raspundea vreodata inapoi, se executa instant, facea exact ce i se cerea, mama le spunea tuturor "vezi ce efect are gradinita asta? Datorita lor e asa copil bun!"... si toti cretinii de parinti se bateau ca sa-si dea si ei copiii acolo, "sa devina oameni"... Ai inteles clar ideea, ca si scoala aia e la fel, realizezi ce oameni vor iesi de acolo?!!!
    In alta ordine de idei, ce bine ca plecati, drum bun, sa ne auzim cu bine "pe malul celalalt"!!! Sa fie totul exact asa cum v-ati dorit! Va pup!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Io am o intrebare, inregistrarea aia e facuta din bucati sau asa urla ea, non stop? Cat mi-s eu de nesimtita, pe la minutul patru imi venea sa dau cu monitorul de pereti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este o editare ca m-am gandit ca bucatile in care Mara scoate ghiozdanul din pupitru si alte asemenea sunt inutile. Nu contau. Sunt momente in cada doamna vorbeste. Ea asa vorbeste. Dar e stupid sa ma intrebi asta. Adica de ce ar conta? Daca urla cu intermitente era mai bine? Era acceptabil? Sau cum? :)))) De aia am zis ca e o editare. Am SASE ore de inregistrari, nu am cum sa le pun pe toate aici sau oriunde. Dar ma gandesc ca e suficient atat. Din doua zile.... Sau poate e o norma care zice ca e suportabila o cantitate de urlete pe zi? :))))) Gandeste-te ca eu sunt mama ei, si am ascultat sase ore! Si n-am putut sa sparg nimic, ca le-am ascultat cu copilul, ca sa il vindec! Sa ii explic pas cu pas... Cand a auzit acum la televizor, Mara a fugit in camera aialalta! Sa nu o mai auda!

      Ștergere
    2. Aceeasi reactie a avut si al meu dupa ce m-a intrebat:"Este doamna la noi?"

      Ștergere
  5. Eram curioasa daca vorbeste asa fara sa se opreasca, nu prea inteleg tot ce spune si nu am auzit editarile. Cu pauze sau nu, femeia e clar plina de otrava si sictir si isi varsa fierea pe copii.

    RăspundețiȘtergere
  6. Felicitari pt initiativa si curaj! Este cu siguranta o lectie importanta pt copil (si un inceput de terapie, imi imaginez cat de greu a fost pt ea).

    Nu reusesc sa inteleg cum pot accepta situatia asta parintii celorlalti copii din clasa... mi se pare horror!

    RăspundețiȘtergere
  7. Poate ar fi fost bine sa faci plangerea la Inspectorat din septembrie, de cand ai inregistrarea, nu la aproape un an. Acum probabil or sa profite de faptul ca nu ai sa te prezinti sa iti sustii reclamatia si or sa uite de ea. Pacat, poate chiar s-ar fi intamplat ceva.. sau poate nu, dar eu tot nu pricep de ce ai stat si ai asteptat atat pana sa o reclami.
    Drum bun si numa bine! Alina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ia citeste comentariul care apare mai jos si poate o sa te prinzi singura, Alina. Sau poate ca nu. Uite n-am avut timp, e bine asa? Cineva mi-a facut montajul si nici omul ala n-a avut timp. Am fost un pic ocupata cu altele. O sa ma ierti?

      Ștergere
  8. drum bun si cale lina!
    bai, deci asa ceva... Isuse...
    sa stii ca pe final (plecare adica) credeam ca o sa-ti bagi picioarele si o sa te lasi, n-am crezut ca te tii de cuvant :))
    de cate ori apare cate un caz din asta in media jur ca imi vine sa pup pamantul olandez...
    la un an de cand suntem aici copilul meu inca isi aminteste cum era pus la colt si cum i se punea bulina neagra in Romania (gradinita privata, da?). bine ca am plecat, bine ca plecati si scapati
    eu sper sa existe undeva cineva, vreo instanta morala superioara prin care oamenii care chinuie suflete de copii sa-si primeasca rasplata
    Diana (mamaocupata)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie imi vine sa pup si parintii respectivi si pe ceilalti sa-i dau cu spray lacrimogen. Sincer.
      Carmen

      Ștergere
  9. Inteleg ca mama dumneavoastra v-a invatat lectia doar pe jumatate, de aceea nu aveti curajul sa va prezentati in fata comisiei si sa spuneti oamenilor in fata ce aveti de comentat.
    V-a luat cam mult timp sa aruncati bomba! Halal spirit civic! Ati lasat 34 de copii sa fie ”terorizati” timp de 9 luni de zile de invatatoarea ”monstru”.
    Am inteles ca v-a fost teama. De cine? Poate de parintii copiilor care nu accepta sub nicio forma ca doamna sa plece din scoala?
    Cum va explicati ca au facut scut in fata ei? Daca este un asemenea ”monstru”, oare nu era acum momentul potrivit sa scape de ea?
    Sau poate v-a fost teama de colegii doamnei, care o cunosc atat de bine? Ori de fostii ei elevi, ”terorizati” si ei, dar ajunsi OAMENI și datorita ei. Sau de parintii lor, care si acum o suna sa o felicite de sarbatori si cu diferite ocazii? Sau pur si simplu de comunitatea in care traieste doamna si care stie ce fel de om este.
    Am inteles, de asemenea, ca aveti 6 ore de inregistrari audio. Din 360 de minute doar atat ati putut scoate pentru a terfeli imaginea unui OM? A unui DASCAL care timp de 39 de ani si-a dat sufletul pentru scoala si pentru copii, neglijand uneori familia in incercarea ei de a-si face cat mai bine meseria?
    Aveti curajul sa postati toate cele 6 ore de inregistrare, nu bucatile editate si scoase din context la care v-ati laudat ca ”lucrati” de 9 luni de zile? Sau va este teama ca vor vedea si cei care nu o cunosc adevarul? Cum isi desfasoara in realitate orele si cu cata daruire ii inavata pe copii, si cata grija are de ei !!?
    Ce bine ca plecati din tara! Daca toti ca dumneavoastra ar pleca, cu siguranta am trai intr-o Romanie mai buna!
    Mi-e rusine sa aflu ca mai sunt si indivizi ca dumneavoastra pe lumea asta (ca om e prea mult spus ca sunteti)!
    Ma bucur sincer ca v-ati distrat urmarind spectacolul al carui regizor ati fost, dar va asigur ca cine rade la urma, rade mai bine!
    Spectacolul va continua, acesta a fost doar primul act!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar de cât spirit civic e nevoie sa postezi asa ceva ca Anonim. Scos din context? Nebuna aia Urla, nu ma interesează dacă un minut sau 6 ore. Eu nu tip acasă la copilul meu, de ce l-as duce la școală ca sa tipe un străin la el? Dacă creatura aia (învățătoare nu ii pot spune) nu își poate tine nervii în frâu, sa își găsească alta meserie. Și stați liniștita, Alexandra pleacă, noi, mulți rau, rămânem. Și nicio individa de genul asteia nu va rămâne nepedepsita.

      Ștergere
    2. Din contra "Anonim", daca ar fi mai multi oameni ca Alexandra, care sa lupte cu institutiile statului si oamenii care ii reprezinta, am avea o Romanie mai buna. Nu oameni care se complac in situatiile date, care discuta doar la o sueta dar nu iau atitudine.
      Educatia nu se face cu bata...intr-adevar, am fost cadru didactic si stiu ca este dificil sa stapanesti o clasa de copii dar asta nu inseamna ca trebuie sa urli ca la niste animale...un ton autoritar este suficient. Copiii aceia vor fi OAMENII frustrati si deprimati de maine...
      Cat priveste amenintarea din final...exact de-asta a ales Alexandra ca dupa 9 luni sa faca publica inregistrarea...pentru ca daca indraznesti sa te ridici, sa "ridici capul", esti hartuit si intimidat pana renunti...

      Nicoleta

      Ștergere
    3. Draga anonim. Nu ai inteles fix nimic. Alexandra i-a spus in fata invatatoarei la sedinta asta, invatatoarea a negat. A ascultat sub fereastra, pe coridor impreuna cu alti parinti cum doamna striga la ei. Ceilalti au ales sa isi duca mai departe acolo copiii spre a fi terorizati. Alexandra a facut ce a crezut ca e mai bine pentru al ei. Si eu am mutat copilul la alta invatatoare pentru ca in clasa 1 nu mai vroia sa mearga la scoala. Dar nu am avut curajul ei sa dau totul pe fata. Chiar am si plecat din tara si sunt fericita ca am facut-o. Si doar pentru copii am facut-o ca eu traiam destul de bine acolo. Sper sa ramana acolo toti cei ca dumneata sa nu ne mai incurce si pe aici.
      Carmen

      Ștergere
    4. Habar nu aveti despre ce vorbiti. Femeia asta nu se poate numi DASCAL . Păcat de cei 39 de ani de experienta pe care ii tot invocati. Pana la urma Alexandra putea sa nu publice nimic, ea si-a mutat copila si cu asta basta. Nu are nici o datorie sa lupte pt altii si totusi a facut-o.
      Cred ca din cauza celor ca dvs care au ramas cu doctrina comunistă in creier si in suflet nu progresează tara asta.
      PS vreti 6 ore de înregistrare? Mie mi-ar ajunge si 6 minute daca copilul meu ar fi fost prezent la asa ceva, dar e clar ca dvs nu v-ar ajunge nici 39 de ani de urlete la niste bieti copii

      Ștergere
    5. sunteti cumva invatatoarea in cauza? altfel nu inteleg cum ar putea cineva sa lase un astfel de comentariu, total rupt de realitate

      Ștergere
    6. Ce mare DASCAL e individul (ca nu-l pot numi om) care isi insulta elevii, care le vorbeste mai urat decat le vorbesc unii oameni animalelor pe care le au in ograda?

      Cum sa se duca un copil cu drag la scoala? Cum sa-si doreasca sa afle lucruri noi? Cum sa ajunga, 12 ani mai tarziu, sa ia BAC-ul, daca inca din primele zile de scoala este jignit constant, descurajat si redus la zero?

      Trist ca ca (inca) exista persoane care gandesc ca educatia se face cu pumnul si ca "a scoate om din cineva" inseamna sa-l dresezi ca pe un leu la circ si sa-l inveti ca-i normal sa tina capul plecat...

      Ștergere
    7. Draga anonim ce-i iei apararea, care e faza ca a predat 39 de ani? Daca toti acesti ani a zbierat in halul asta ma mir ca mai poate vorbi . Da..... e grozav ca dupa 39 de ani mai este unul care o lauda. Probabil singurul, probabil esti fiul sau fiica ei ca altfel nu cred ca cineva poate lauda pe cineva care urla la niste copii, straini de altfel, in acest fel. In locul tau mai bine taceam......iar cu rasul la urma...ramane de vazut ...s-ar putea sa fie jale .

      Ștergere
    8. nu conteaza ca urla 1 minut, sau 10 sau 6 ore. Invatatoarea comite un abuz evident si de neiertat asupra copiilor. imi iubesc copilul si daca as afla despre un astfel de comportament, in secunda doi m-as alatura Alexandrei. iar in ceea ce priveste ceilalti parinti, imi este mila pur si simplu de ei. sunt ori lasi ori inconstienti, crescuti ei insisi cu bataie, urlete si aminantari de genul : eu te-am facut, eu te omor. imi este mila in special de copiii lor, pentru ca vor creste considerand ca un astfel de comportament este normal si benefic... Acestea sunte sentimentele mele: revolta si mila.

      Ștergere
    9. Anonim, nu ma bag sa raspund, au spus restul inaintea mea mai bine ce era esential. Dar iti doresc din suflet sa ajungi vreodata sa vezi procesul educational intr-o tara civilizata cu niste profesori dedicati si pentru care copilul tau e mai important decat ego-ul lor. Sincer, copiii mei plang cand nu pot ajunge in vreo zi la scoala, si in secret uneori mi se umezesc si mie ochii cand vad ce lucruri frumoase invata la scoala si mai ales cum. Cum sunt invatati sa gandeasca pentru ei insisi, sa se respecte intai pe ei insisi si sa respecte ce e in jurul lor. Sunt convinsa ca ai fi socat sa realizezi ce lucruri pot invata niste copii chiar si de 4 ani (cat au cand intra in sistemul educational aici) cand invata cu blandete, individualizat si conform functionarii creierului si organismului lor in plina dezvoltare. Poate atunci ai intelege de fapt ce monstru se ascunde in femeia aia de pe inregistrare si multi altii care fac la fel ca ea.

      Ștergere
    10. Simona, exact asa e si in Olanda... normalitatea este peste tot la fel
      stiu ca suna urat si nu vreau sa jignesc oamenii care inca traiesc in Ro, dar parerea mea sincera este ca in Romania things are so wrong on so many levels. too many levels... am plecat cu prima ocazie, prietenii si amicii nostri pleaca pe capete incotro vad cu ochii, in aprilie cand am fost in tara aproape ca nu mai aveam cu cine sa ne vedem...
      pt ca daca majoritatea oamenilor gandesc ca anonimul de mai sus, eu una nu vad nici o luminita de la capatul tunelului...
      Diana (mamaocupata)

      Ștergere
    11. m-a enervat maxim comentariul asta plin de ghilimele si argumente de 2 lei

      Ștergere
    12. Pe toti ne-a enervat. Este probabil fiica doamnei invatatoare sau cineva apropiat domniei sale.

      Ștergere
  10. Anonim,lasă mama fetei in pace ca sari gardul.
    Nu conteaza când a făcut Alexandra publică inregistrarea ci că a facut-o! Si cand a facut asta nu se mai gandea la copila ei ci pur si simplu s-a tinut de promisiune si s-a gandit la copiii altora ai caror părinți nu au luat atitudine și bagă și acum capul in nisip.
    Usor i-ar fi fost sa isi bage picioarele,cum scria cineva mai sus.
    Nu conteaza cât a strigat invatatoarea,mie una mi-a ajuns ce si cât am auzit si nu am rezistat sa ascult tot.
    Ti-ar plăcea sa mergi cu groază la job,de teama ca vei fi umilita si mereu speriată ca cineva va urla la tine si te va ameninta?
    Alexandra a facut primul pas,pe cel esențial,daca restul părinților nu iau atitudine...pacat de copii dar nici nu ma mai mira nimic.
    N-are rost sa mai scriu,este evident ca refuzi sa vezi realitatea.

    Carmen

    RăspundețiȘtergere
  11. Bianca Leontejoi, 30 iulie, 2015

    De cand ai povestit chestia asta, cosmarul asta, ca nu ii pot spune altfel, ma tot gandesc ca si fetita mea va incepe in septembrie grupa 0. Eu nu pot decat sa te felicit pentru asta, ar fi fost mult mai bine daca mai multi parinti ar fi avut curajul tau. E mult prea trist ce se intampla acolo.

    RăspundețiȘtergere
  12. Acum Alexandra e vinovata ca a tacut atata timp, trebuie felicitata ca s-a ridicat in picioare, nu stiu cati ar fi avut curajul acesta, nu este usor sa te lupti cu sistemul, cei implicati sunt toti la un loc si se apara unul pe altul.
    Cand inregistrarea vorbeste de la sine nu cred ca este cazul sa ne indoim daca este adevarat sau nu.Dupa cum spuneam cei din sistem se apara ca asa funcioneaza de atata timp.Iar despre cei ajunsi oameni....faptul ca ajungi director de ..sau de..nu inseamna ca ai ajuns om,sa ajungi om inseamna mai mult, inseamna sa ii urmezi exemplul Alexandrei si sa te lupti pentru nedreptate.
    Sunt curioasa ce inseamna ca si-a dat sufletul acest "DASCAL" a tipat pana nu a mai putut la saracii copii?Nu stiu ce educatie ati dat copiilor sau daca aveti copii insa NIMENI pe lumea aceasta nu merita tipete si urlete si jigniri, nici macar un animal.Educarea unui copil nu se face prin frica ci controlul lui ca sa fie mai comod si daca dansa cauta comoditate asta nu o face "DASCAL",asta o face sa fie exact cum li se adresa copiilor..
    Aflati ca sunt multi indivizi ca ea pe lumea aceasta si aflati ca unul din ei poate sa fie mai aproape decat credeti de d-voasta si va poate sanctiona si d-voastra comportamentul inadecvat.
    Bine ca pleaca intr-o tara care o respecta si o trateaza ca pe un om, pacat de cei ramasi aici printre uscaturi cum este aceasta femeie lipsita de judecata sau bun simt PUIE.

    RăspundețiȘtergere
  13. Uite de-asta ne-am decis sa "ne luam catrafusele" si sa plecam din tara asta...de dragul vremurilor ce vor veni. Avem un copil de aproape 2 ani si nu vreau sa fie un copil stresat din cauza unui -FB primit la scoala pentru nu stiu ce virgula uitata. Nu vreau un copil care sa iasa in jungla asta dupa ce noi, acasa, ne-am chinuit sa ii facem viata lina, calma, blanda. Nu vreau si pentru ca aici lucrurile nu se schimba, oricat ai incerca sa le schimbi, am ales altceva pentru ea...poate nu va fi fabulos, dar sunt convinsa ca va fi mai bine decat aici. Deci, Alexandra, decizia ta e cea mai buna! Pacat de faptul ca, vrem-nu vrem, suntem fortati de imprejurari sa "fugim", intrucat in tara ta nu esti luat in seama, nu contezi decat pentru a plati taxe si impozite la stat.

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu am un baiatel de 1 an si 8 luni. Inteleg de ce nu a facut publica inregistrarea si cred ca a si explicat de cateva ori. Cine spune ca: "Eu, daca as auzi asa profesoara, m-as duce si-as calca-o in picioare." nu empatizeaza deloc cu cazul.
    Nu prea iti mai vine sa bati invatatorul, ca te uiti mai intai la tine, la familia ta si iti canalizezi energiile sa repari si sa rezolvi situatia.Alexandra a vazut ca femeia e nebuna si nu are cum sa ii faca educatie la cei 60 de ani si atunci a preferat sa faca tot efortul de a muta copilul de acolo.
    Ce se intampla daca mediatiza cazul atunci? Fix ce ce intampla acum:
    - niciun parinte nu ar fi iesit in fata sa spuna acelasi lucru
    - ea si copilul ei ar fi suferit din urma acestui circ mediatic care nu rezolva nimic.

    Si atunci, da, a preferat sa actioneze atunci cand i-a venit mai bine. Mai bine ei si familiei. Pentru ca sunt 100% convinsa ca toti parintii stiu ce fel de om e invatatoarea, la ce urlete se aud pe inregistare e imposibil sa nu fi auzit si altii, alta data, in alt an, in alta luna.
    Cine a dorit, a actionat. Cine n-a putut sa ii duca la scoala privata, puteau sa ii mute in ala parte,sa spuna, sa faca sesizare la Inspectorat, etc. Hai, o mama disperata gaseste solutie. Ce vad eu acum e doar o palma morala aruncata invatatoarei si scolii.

    iar comentariul de mai sun cu "o viata de 39 de ani dedicate copiilor" e o mare falsitate. Degeaba ai fost o viata invatator, daca ai fost unul prost. Daca veneau batuti zdravan copiii era altceva? Sareau mai multi parinti sa o dea in vileag?Si tipetele sunt acelasi lucru cu bataia. AGRESIUNE.

    RăspundețiȘtergere
  15. Să repari și copil, să te lupți și cu răul, să muți copila la altă școală... mai e și-un job... când să le facă pe toate? Omul Alexandra a ales ce era prioritar, cred că orice părinte ar fi ales la fel. Și rahatul imens cu ”lasă că și pe vremea noastră era la fel” nu mai ține. Părinții mei nici nu au știut câte linii am luat la palmă, cât tras de păr că mai suspinam o vorbă... Și nu le-am spus nici acum, după 30 de ani. Dar clar pentru copilul meu mă cert cu lumea-ntreagă.

    RăspundețiȘtergere
  16. Această doamna nu este "DASCAL" cum o numiti. Este om. Cu litera mica si cu care imi doresc sa nu aiba de-a face copilul meu. Eu o pot numi MONSTRU. pentru ca asta este o persoană care terorizează copii.

    Carola

    RăspundețiȘtergere
  17. Si eu am plecat din tara la fel ca si altii cu gandul la un viitor mai bun,a se citi mai fericit, pentru copii mei. Oricat spirit civic am avea nu e normal ca viata noastra zilnica sa fie o lupta contra tuturor lucrurilor care merg prost in Romania. Si nu ne putem numi lasi ca am ales sa o luam de la zero. E mai usor sa ne complacem si sa dam spagi sau sa platim meditatii sau sa aacundem abuzuri decat sa plecam si sa invatam ca normalitatea e alta. Adaptarea intr-un sistem foarte bine pus la punct,in care trebuie sa astepti 4 ore la doctor pt ca nu e urgenta. Stiti cati ne-am gandit ca in tara era mai usor? Dam 50 lei la asistenta si scapam de asteptare. Alexandra a facut f bine ca a facut totul public. Si bineinteles ca in Romania ea este vinovata, ca si victima violului.Ma iertati, dar daca doamna si-a dedicat 38 de ani invatamantului si din oricare motiv in ultimii ani, sa spunem, stresul zilnic, problemele,whatever au dus- o in situatia sa uite de ce a ales meseria asta, niste scuze sincere ar ajuta- o mai mult, asa din spirit civiv

    RăspundețiȘtergere
  18. Câteva povestiri din viața școlară a copilei mele:
    În clasa a șaptea a participat la o competiție de dans la Palatul Copiilor, cu câteva colege de 13 ani, coordonate de d-na de sport. Au plecat acolo împreună, dar la întoarcere d-na le-a lăsat singure, că trebuia să-și ducă copilul propriu la meditații. Noroc că a avut ceva bani la ea și s-au cuplat cu colega de clasă la un taxi. Au mers vorbind cu mama colegei în telefon tot timpul. Când am ajuns la școală, m-a rugat secretara cu cerul și cu pământul să nu spun la directoare. Am zis ca ea...am iertat-o. Într-a opta am fost chemată de directoare că avea unghiile făcute cu ojă. Am întrebat-o ce treabă are culoarea unghiilor cu educația. Mi-a zis că ”trebuie să învețe să asculte de cine-i este superior. Cum va reuși în viață așa rebelă? Cine știe peste ce șefi dă...” I-am zis că mi se pare o prostie să o învăț să fie oaie. A intrat la liceu. A luat patru la desen. Că a vorbit colegul. Care a mărturisit. La care și clasa a zis că nu a mea vorbise. La care doamna: ”Mă mai faceți și surdă?” La ședință diriginta s-a fâstâcit, că o s-o întreb pe d-na de desen.. La următoarea ședință am aflat că aia e, e nemotivabilă. M-am dus la doamna directoare și a devenit motivabilă. Diriginta și desenul s-au uitat urât la fi-mea o vreme. Pe primul semestru s-a scăzut nota la purtare pt absente. Pe al doilea mi-am zis să stau cu ochii pe ele. Săptămânal luam pulsul absențelor. Am găsit absențe care apăreau cu dată din săpt. trecută...când fusesem și nu erau. Am ajuns la directoare, că de-acum ne cunoaștem... am reparat și astea. Doamna de logică (materie nouă și destul de grea) nu repetă de două ori. Ăștia nu înțeleg nimic, dumneaei turuie, ei scriu. Plouă cu doi și trei. Sunt făcuți nesimțiți, tâmpiți. Părinții se plâng. Se ajunge la directoare, drept urmare din septembrie d-na aceasta de logică nu va mai preda la liceul nostru.
    De ce am scris astea aici? Pentru că ai noștri copii văd lașitatea, nepăsarea, frica sau curajul nostru. Pentru că numai prin exemple îi arăt copilului că nu există capul plecat, că se poate apăra. Că eu îl ajut. Ca să știe cum să se ajute singur mai încolo. Ca să știe că nesimțit și tâmpit nu-l caracterizează, că sunt doar cuvintele unui om frustrat, nervos, obosit. Care nu știe să se scuze. Dacă părinții din clasa doamnei Puie citesc, să înțeleagă că acesta e doar un început. Acum copilul e mic, doar se uită în ochii tăi și înțelege că ți-e frică. Dar el rămâne ”nerăzbunat”, făcut mic și mototolit. Și nu va fi singura dată. O ho ho... Și mai târziu, ca părinți cerem respect. Și profesorii cer respect. Cine să ne respecte? Respectul se câștigă, indiferent de vârstă. Fiți foarte atenți ce atitudini arătați copiilor.

    RăspundețiȘtergere
  19. Anonim, fiinta asta atata a urlat adunat in 6ore. Fa un calcul sa vezi cat o fi urlat in 39 de ani. Cu totti avem o viata, probleme personale si stres dar asta nu justifica un astfel de comportament. Invatatoatea mea a trecut prin iad in perioada cand ne preda noua, si-a pierdut sotul, o fata care s-a sinucis si a ramas cu un copil cu handicap. Am aflat dupa ani buni ca de multe ori nu avea nici bani de mancare si ca un mar sau prajiturica pe care eram mandrii ca accepta sa le impartim cu ea, de fapt le ducea baiatului. Dar cu toate astea, nu a tipat NICIODATA! Nimic nu justifica asta. Vrem copii sanatosi la minte, viitori adulti fara traume. Acesta este MINIMUL asteptat!

    RăspundețiȘtergere
  20. Felicitari, Alexandra! Ai facut ce trebuia, cand trebuia. Pacat ca nu ti s-au alaturat mai multi parinti. Nu inteleg de ce atat de multa nepasare, ignorare si cretinism... Femeia aia clar nu e dascal iar copiii iesiti din mana ei sigur vor avea un bagaj emotional greu de dus. Ma gandesc cu groaza ca si baietelul meu probabil ca va trebui la un moment dat sa intre in sistemul asta de invatamant bolnav si imbacsit. Mai sunt cativa ani pana atunci dar nu cred sa se schimbe ceva. Atata timp cat nici macar parintii copiilor afectati nu misca un deget. Trist!
    Elena

    RăspundețiȘtergere
  21. Nu am putut asculta mai mult de 3 minute din inregistrare, chiar este irelevant daca inregistrarea dureaza o ora sau 10 ore. Aceasta femeie nu are nici cel mai mic respect pentru oamenii care cresc in ochii ei, care isi incep drumul catre viata de adult cu ea. Li se adresa asa unor copii de 7 ani (!), nu ca ar conta varsta totusi, putea sa fie 1 an sau 50 de ani. Care dintre parintii acelor copii accepta ca o alta persoana sa le vorbeasca lor asa? Sa terfeleasca increderea copiilor lor in ei, sa ii jigneasca si sa le insamanteze in cap ideea ca nu sunt buni de nimic, aia mai mari si cu autoritate intotdeauna sunt destepti, le pot vorbi si se pot purta asa cu ei? Asta vor invata de fapt copiii si nu vor uita poate niciodata: ala care are puterea in mana sau care pur si simplu are o pozitie superioara poate sa mature cu ei pe jos, ei nu pot face nimic, ca nu se cade. Daca nici macar parintii nu iau atitudine, ei asta invata: in situatiile astea taci si inghiti. Sper din suflet, pentru sufletele acelor copii, ca parintii lor sa se trezeasca. Asta nu e un comportament care sa te faca OM, asa cum afirma aparatorul doamnei mai sus. Eu nu imi permit sa ma adresez in felul in care o facea respectiva invatatoare nimanui, nici celui mai prost om, daramite unor copii aflati la inceput de drum. Alexandra, bravo!!

    RăspundețiȘtergere
  22. Adriana Gherasimjoi, 30 iulie, 2015

    E incredibil, dar totusi asrfel de oameni exista si distrug generatii de elevi. Acesta e primul motiv pt care ai nostri copii ajung sa urasca scoala...mai sunt si multe altele clar... oricum bravo pt initiativa, sper sa ma lupt si eu. Pana in panzele albe pt copilul meu, desi primul gand e tot sa plec din tara pana creste ea. Trist....
    Sper ca doamna sa se pensioneze acum...nu are ce cauta in invatamant... felicitari Alexandra. Numai bine

    RăspundețiȘtergere