marți, 7 iulie 2015

Diverse amuzante

  Pe usa baii mai mici din casa noastra scrie "Administrativ Resurse Umane". O tablita din aceea de pus pe birouri. Pe alta usa scrie "Femei" si e un cap de doamna. Nu, cea din urma nu e la baie, cealalta e la una din bai... Mi s-a parut teribil de amuzant sa fac asta cu multi ani in urma cand ne incepeam viata de familie in casa asta, casa mamei mele. Si mama s-a amuzat ca doar d-aia ea m-a facut pe mine si m-a invatat intr-ale umorului.

  As fi vrut sa strang tablite din astea cu tot felul de functii sau destinatii dar n-am mai avut de unde. Mi s-a parut foarte funny ideea, am vazut-o la prietenii nostri. Si acum de cate ori trec prin hol si vad cele doua usi imi amintesc de ideea aia amuzanta.

  Asa cum de cate ori vin acasa ma uit sa vad daca mai avem pres la usa si cablu tv pe scara blocului. Serios, am un reflex. Nu e la fel de funny dar poate ca e. Pentru ca eram foarte tanara cand am fost socata de decizia unora de a ne fura chestiile astea. Si azi prietena mea cea mult prea buna si naiva mi-a adus aminte de stilul in care se poate fura in Romania. Lor li s-a furat o bicicleta de pe scara blocului. Noua ni s-au furat 2 metri de cablu tv de la usa pana la receiver, cinci presuri de intrare si o siguranta electrica din panoul de pe scara.

  Da, da! O siguranta. Din aceea care iti propovaduieste curentul ieleftric la matale in casa cum ar veni! Aham! Aia! De stateam ca prostii si ne rugam la frigider ca la moastele Paraschievei sa invie si el nimic! Noroc cu domnu' Albulete care s-a dus la etajul superior sa vaza ce anume s-a intamplat, daca nu cumva siguranta era arsa. Si ea saraca de arsa ce era lipsea cu desavarsire! Totalmente.

  Pai daca a avut nevoie vreun crestin din bloc de ea, ce sa faci? Mnah...se mai intampla. Altu' a avut nevoie de una bucata oglinda de la masina, ca doua erau prea multe, altii au nevoie de o bicicleta sau mai stiu eu ce acaret gasesc pe scara blocului sau pe strada.

  Pentru ca in tara asta si la tine in casa e ca pe strada. Sau ca la toaleta publica pe care scrie "Femei". Daca nu ai alarma pornita cand pleci de acasa, poti sa stai linistit, e ca si cand n-ai avea usa. Usa, cheia, lacatul, lantzul tau cel jmecher de la bicla...astea sunt, cum zice bunica-mea, pentru oameni cinstiti! Ala cinstit daca vine si e lacat, pleaca. Alalaltu' o sa se descurce, mama! Da, am fost crescuta in dulcea paranoie romaneasca da' ui' ce bine mi-a prins ca nici macar vreun portofel vreodata in viata mea nu mi-a fost saltat desi am prins cel putin 3 maini straine la mine-n buzunare de-a lungul vremilor.

  Nu zic ca suntem o tara de hoti. Departe de mine asta. Zic doar ca "frica pazeste pepenaria"... alta vorba. Mi-a zis-o mie strabunicul meu care el facea pepeni in gradina de la 2 Mai. Si cand aveam io 5 ani si am alergat prin gradina cu var-miu ala mic-mic dupa mine, am fost poftiti la dansul (strabunicul) in camera si de unde pana atunci nu ne adresase ever vreo vorba...in momentul ala pe cel mai calm ton cu putinta ne-a informat ca "daca mai calcati in pepenii mei, io va rup picioarele!". Si ne-a poftit afara. Bai, n-am mai calcat, jur! Pepenele a fost prima planta pe care am invatat-o la viata mea! :))))

  Adica e bine si cu viziunea asta calma, pozitiva si oarecum naiva asupra lumii dar e bine si sa-ti pazesti pepenii de infractori. Fie ei si de cinci ani :) Infractorii, nu pepenii :)

3 comentarii :

  1. Exact cum spui, la viața mea mi s-a furat de n-am putut duce, de unele m-am mirat zău... Cel mai tare m-am mirat de cretinul care mi-a șutit scaunul de bicicleta, lăsându-mi totuși țeava (aia verticală, da!)... că poate dacă călăresc pe ea și mă las mai tare mi-o trece de supărare... :-D dar altele m-au lăsat cu gura căscată, când mi-am zis că unii români fură doar de dragul de-a fura... Cel mai răcorita m-am simțit după ce ne-am cumpărat cu toate economiile mașină mișto și apoi am dat o raită prin piață - boul care mi-a furat portofelul n-a găsit în el decât o chitanță de schimb valutar de cinspe mii de mărci, sper că a făcut infarct pe loc când a văzut pe lângă ce-a trecut... :-D

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-a adus aminte Simona ca si mie mi s-a furat portmoneul in gara la Budapesta. Mi-au taiat geaca si mi-au luat portmoneul. Au gasit in el cheia de la apartament si atat. Ha ha ha.

    RăspundețiȘtergere