luni, 29 iunie 2015

Suspendată

  Si, ce faceti, ma intreaba toata lumea... S-au speriat si oamenii de pe aici ca nu mai zic nimic... N-am mai avut nici chef nici timp sa mai scriu ca n-am ce sa zic decat ca alerg in gand. Alerg in cerc. Caut informatii, am alergat virtual zile in sir sa caut case si scoala pentru Mara. Si desi e o provocare sa o iei de la capat cumva, sa intelegi alt sistem si sa tii cont de alte reglementari... parca mi-a facut placere. 

  E ceva nou, e excitant si obositor in acelasi timp... stau mereu cu spaima ca gresesc, ca ceva o sa iasa aiurea, ca ceva s-ar putea sa nu fie bine. Dar de fapt sistemul englezesc e simplu si de bun simt. Si daca afli care-i regula poti sa joci jocul. Si jocul m-a facut sa caut intai o scoala care sa mai aiba locuri din toamna (ca acolo nu e ca la noi sa ii inghesuie in clase, acolo daca nu e loc, pa!) ca apoi sa cautam case in zona de care apartinem. 

  Ceea ce am si facut iar acum asteptam raspuns de la cei care se ocupa cu referintele agentiei imobiliare. Ca in Anglia nu iti inchiriaza nimeni casa doar pe bani. Adica trebuie si bani dar trebuie sa si demonstrezi ca esti om corect, nu faci mizerie, n-ai datorii, nu strici chestii, etc. Ce ma bucura cel mai mult este ca in acea lista de scoli care mai aveau locuri am gasit una care pare a avea o abordare apropiata de sistemul Montessori. 

  Copiii sunt in clase mixte, nu pe ani ci pe capacitati. Se lucreaza cu ei nu in functie de cati ani au ci in functie de ce pot si cum pot. Chestie care mie mi se pare fenomenala. Este exact ce i-ar placea Marei si dupa ce am studiat scoala cu pricina bine de tot am zis ca aia e, asa ni s-a aliniat, mai ales ca e fix langa serviciul lui Marius. La Portsmouth, deci la malul marii. 

  Daca actele de la agentie o sa fie ok, imediat ce batem palma pentru casa imi iau bilet de avion si gata. Am casa plina de cutii care trebuie sa plece catre prietene dragi carora le dam haine, carti si alte acareturi. Nu pot pleca cu toata casa si n-are sens sa le las aici degeaba. Cel mai impresionant lucru care mi s-a intamplat saptamana trecuta este faptul ca o doamna s-a oferit sa-mi duca niste genti pana in Belgia unde ei se muta in august. 

  E un om strain, ne-am zarit mai demult la o adunatura de oameni... dar uite ca mai exista si oameni din astia care fac gesturi de felul asta. O alta doamna care mi s-a lipit de suflet ca timbrul de scrisoare s-a oferit sa-mi traduca toate actele. Sunt gesturi coplesitoare, mai rar asa oameni in ziua de azi. Multumesc, doamnelor! 

  Cam asta facem. Stam si asteptam. E foarte greu sa fii suspendat intre doua lumi, teribil de greu. Dar mai e putin. Marei ii e tare dor de Marius, mai e o saptamana si se fac 3 luni de cand nu l-a vazut si acum are exact ca drogatii aia, fantezii despre cum o sa il ia in brate si "mami, o sa il strang tare-tare-tare si-o sa-l puuuuuuuuuuup" :))))

  

11 comentarii :

  1. Draga mea, referinte pt casa pot fi date de catre oricine. Au nevoie doar deno scrisoare si de un numar de telefon. Asta o pot chiar si eu face si sa le spun ca v-am tinut in casa la mine si ati fost chiriasi buni!
    In portsmouth e frumos tare... am fost acolo recent si am ramas cu gandul la ziua cand m-oi muta si eu in afara Londrei. Astept sa ne vedem cand anungi aici.. o sa o iau si pe sora mea poate poate s-o intelege cu Mara! ANDREEA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Andreea, dar agentia asta lucreaza cu o firma terta care face asta. Marius a stat in chirie acolo de cand s-a dus (nu in share ci la landlord) asa ca il vor cauta pe domnul Mick si vor confirma cu el :) Cred ca e frumos, am vazut poze... e tot ce mi-am dorit pe lumea asta, jur! :)

      Ștergere
    2. Andreea, am uitat sa te intreb, vrei sa-ti aduc ceva de aici cand vin?

      Ștergere
    3. Sper sa fie asa cum iti doresti! Frumos va fi sigur, in special scoala pt Mara.
      Nu vreau nimic multumesc dar ma duc acasa in August si iau atunci o valiza cu zacusca :)))

      Ștergere
    4. Asa, asa, zacusca... auzi, da' de ce nu-ti faci tu zacusca ta? Doar intreb, nu vreau sa te supar sau ceva.

      Ștergere
  2. Nu nu ma supar. Pai din mai multe motive: nu am timp sa bucataresc asa mult, nu imi iese si nicio zacusca nu e mai buna ca cea facuta de bunica :)
    In plus, bunicii nu au pe nimeni acolo deci faptul ca ii cer zacusca dulceturi si compoturi ii tine activi :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Uite de-aia ma uit eu pe Travel Channel la Vanatorii internationali de case! Ca daca, maine-poimaine trebuie sa ma mut in Hawai sau in Groenlanda sa stiu cam care-s preturile! :)
    Adeverinta cu vaccinarea completa nu ti-au cerut-o, sau acolo nu-i obligatorie?
    Spor la impachetat bagaje si la despachetat visuri!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mi-a cerut nimeni nimic deocamdata ai si din cate m-am informat acolo nu e obligatorie vaccinarea cum nu este nici in Romania :) O sa am la mine carnetul de vaccinari tradus pentru ca probabil mi-l vor cere la inscriere.

      Ștergere
    2. Noua nu ne-au cerut nimic la inscriere! Nici macar pasaportul. S-a mers pe baza de incredere :)) Cat despre vaccin, ne-a intrebat daca i-am facut unul dintre ele. Andreea

      Ștergere
    3. Da pai depinde de scoala presupun. Iti cer certificatul de nastere acum.

      Ștergere