vineri, 12 iunie 2015

Stimate domn Ioan Rus

  Am aflat ieri cu oarecare ingrijorare de la dvs. ca de doi ani de zile sunt o curva care creste o golanca. Curva cu intermitente deoarece sotul meu a venit o data la 2 luni acasa. Deci cand eram curva, cand nu eram, tot o zapaceala pe capul meu. 

  Initial m-am speriat, va spun sincer, domnule Rus. M-am uitat in jur, nici un client la mine, nici un mascul pe langa... m-am gandit ca uite, nu-s si eu un pic mai eficienta in postura mea de curva ca daca eram avea cine sa-mi care si mie sacosele alea grele. Apoi m-am speriat ca daca afla maica-mea ca-s curva? Pai ea s-a straduit sa ma creasca femeie serioasa, domnule Rus... se poate sa ma dati in fapt asa? Dupa aia iar m-am speriat, va spun sincer. M-am gandit serios pentru o clipa ca ati avut un atac cerebral in timpul emisiunii. Un acces de Tourette sau ceva... Pentru o clipa, doar una, mi-a fost mila de dumneavoastra, domnule Rus. 

  Tot ascultandu-va declaratia repetata de sute de ori ieri la stiri... m-am gandit ca e amuzant. Dincolo de nenumaratele porcarii pe care le-ati zis pe post de "scuze", dincolo de fracturile logice din discursul dumneavoastra, dincolo de tot, eu am fost amuzata. Pentru ca dumneavoastra, stimate domn Rus, sunteti la putere de 20 de ani. Sunteti un baron local urcat in ierarhie. Sunteti un corupt si un hot. Un interlop. Ma, scuzati, domnule Rus, n-am vrut sa va jignesc, a fost doar o metafora. 

  Eu va inteleg, serios. Cu mana pe inima inteleg cum din masina domneavoastra de lux nu se vede prea bine satul romanesc cu saracia lui. Nu se vad nici orasele pustiile de lipsa industriei care alta data producea enorm. Nu se vede nici mizeria, nici copiii care mor de foame. Da, domnule Rus, golanii aia! Golanii aia nenorociti care daca nu aveau niste tati puternici care sa poata sa aduca bani de peste mari si tari... mureau de foame, domnule Rus. Nu stiti dumneavoastra cum e prin spitale de stat din provincia aia mica si proasta. 

  Da, oamenii au plecat. Unii si-au abandonat si copiii. E greu cand n-ai ce manca. Eu cred ca nu le-o fi usor. Dar mai cred ca nu se vor intoarce pentru ca le aruncati dumneavoastra 700 de euro in loc de 1500. Pentru ca au copii, au familii mai mari si au nevoie de bani. Cred ca dumneavoastra nu stiti cat costa cartile pentru scoala in tara asta. Va inteleg, nu e ca si cand ar fi vina dumneavoastra. Oh, stai...BA DA! Pardon, am uitat...sunteti acolo sus de 20 de ani. Taiati si spanzurati ca si cand tara asta si toti oamenii din ea va apartin. Mama dumneavoastra precis nu e curva. Si dumneavoastra sigur nu sunteti golan. Si nici fiul dumneavoastra nu e un cocalar caruia i-a luat tati cu bani furati de la noi de toate si inca un kil in plus. Un kil de tzatze la domnisoara care precis nu este o curva si o pitzipoanca ci o domnisoara de pension.

  Noi astialaltii...ce sa facem? Uite, eu m-am facut curva de doi ani de zile, domnule Rus. Si nu mi-a fost usor. Nici copilului meu, va spun sincer... Nici nu am prea apucat sa ma vait in astia doi ani, domnule Rus. Am fost ocupata sa cresc o golanca, ce sa fac... Glumesc, domnule Rus. Eu nu-s o curva si nici macar o adultera. Si in mod sigur majoritatea femeilor care au soti care muncesc in alte tari sunt la fel ca mine. Pline de dor, de griji, de treaba si de probleme. Pline de mila pentru copilul care spune mai des decat ne-am dori "mi-e dor de tati". Pline de ciuda cand vad ce lepre decid viitorul. Or mai fi si femei care s-au simtit prea singure si si-au gasit alinare pe la altii, nu zic. Da' si ele tot oameni sunt, domnule Rus. 

  Oameni e conceptul ala pe care dumneavoastra nu-l cunoasteti, stimate domn. Oamenii sunt aia pe care-i mituiti sa va voteze si al caror scop se termina in a doua zi dupa alegeri. Oamenii sunt aia care nu vor sari la oferta dumneavoastra fabuloasa de 700 de euro ca sa construiasca niste autostrazi despre care noi astia de jos stim ca nu se vor construi nici in 50 de ani de azi inainte. Oamenii sunt aia naspa, care n-au Mercedes. 

  Eu sunt o curva, domnule Rus. Dar dumneavoastra sunteti un hot arogant. La fel ca si fiul pe care l-ati crescut. Ma scuzati, n-am vrut sa jignesc pe nimeni, e doar o metafora... o licenta poetica. 

7 comentarii :

  1. Ai fost prea blanda in post-ul asta, zau asa! Maria

    RăspundețiȘtergere
  2. ce tara de tot risul! faceti bine ca plecati...cum sa-i spui copilului sa ramina intara cind in familie il inveti sa nu minta, sa nu, sa nu....si vede ca niste lepre care ard etape, fura milioane si de la inaltimea muntelui de bani furat iti scuipa in fata asa enormitati?

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna dimineata draga Alexandra! Ce mai faceti? Tot urmaresc blogul si nu gasesc nimic nou! Sunteti bine? V-ati mutat deja in Anglia? Va pup! ANDREEA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suntem bine dar cu stres mare inaintea plecarii...nu prea am avut chef de scris :)))) Suntem bine si te pupam! Multumesc de grija...

      Ștergere