marți, 19 mai 2015

Plombe in pericol

  Oare daca eram fumator as fi fost nesimtit cum sunt cei care-mi ies mie in cale? Ma intreb asa, retoric... se supara dupa aia lumea ca iar zic ca-s fumatorii nesimtiti si nu zic ca doar "unii" sunt nesimtiti. Bai, eu cred ca depinde de noroc. Io de d-aia simtiti n-am mai avut parte de ceva vreme. Dar legea? As fi incalcat-o? Adica legea aia despre fumat... m-as fi cacat pe ea cu fiecare ocazie? Nu stiu, ma intreb. Poate cine stie, nicotina aia le modifica cumva codul genetic ma gandesc...

  Dar sa incetez sa mai tremur de nervi (din pacate nu cred ca o sa reusesc azi pentru ca m-am enervat prea tare) si sa zic cu vorbe. In autobuz. Da, ca toate episoadele aberante din viata mea... in autobuz. M-am aburcat voios ca sa plec pe caldura vietii sa iau copilu' de la mama dracu' unde pusera astia scoala. Caldura mare, lume din fericire putina. La volan o duamna soferita. Si pentru ca stateam in fata langa ea o urmaream cu atentie cum conduce. In ultimele luni s-a intamplat ceva si au aparut foarte multe soferite pe autobuze si trolee in Ploiesti. Si nu toate-s cele mai pricepute unelte din cutie cand vine vorba de covrigu' ala mare. 

  Conducea extrem de prost. Pentru noi cei din autobuz era bine pentru ca mergea atat de incet incat nu era chip sa ne ranim. Pentru cei din trafic ea accelera fix cand nu era cazul ca sa se opreasca idem. A alergat fo' doo babe pe trecerea de pietoni de ziceai ca se joaca pe calculator si sunt babe de minim 500 de puncte una! Cred ca s-au jurat alea ca nu le mai trebuie ceapa aia verde din piata. Da' ma rog, cum ma amuzam eu asa si ma gandeam ca mai bine nu conduci deloc decat sa o faci ca lemnu'... Stand la un semafor... imi vine un miros de fum de tigara. Imediat creierul i-a dat ignore pe sistemul "ce naiba mi se nazare, am ajuns sa mi se para". Mai trec 4 secunde si ma invaluie asa teribil. 

  Cand ma uit.... vaca fuma. Nu, autobuzul nu avea o cutiuta speciala in care sa stea vaca, cu perete sau usa. E deschis cum ar veni. Si vaca, tacticoasa, si-a aprins o tigara in timp ce conducea autobuzu' numarul 35B. Aproape ca am scuturat din cap ca sa nu mi se para! Totalmente in negare m-am gandit ca totusi nu se poate asa ceva. Mi se pare. E o iluzie! O curba mai tarziu am ajuns in statie, am lasat oamenii sa coboare, m-am apropiat de ea cu telefonul si i-am facut o poza. I-am zis ca sper ca sefii ei se vor simti incantati ca ea e fericita la munca. 

  M-am dat jos si-am lasat-o cu gura cascata. M-am dus in fata masinii si am pozat si numarul. Si am plecat. Ea era sa nu mai plece din statie, am vazut-o cum se scalda in dilema de a veni dupa mine sau nu. Era uimita. Siderata de nesimtirea si tupeul meu. Scarba totala se citea pe fata ei. Probabil si pe a mea. Bluza imi mirosea a tutun. 

  Am scrasnit din dinti pana la scoala tremurand de nervi. Pacat de plombele mele ca uite, eu le tot pun si nesimtitii astia mi le tot scot! 

16 comentarii :

  1. Chiar să-i bage la pușcărie nu cred că e cazul dar niște amenzi de care să nu fi auzit neam de neamul lor, cred că ar merita pe deplin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amenzi mari! Care sa fie simtite. Nu stiu de altfel cat sunt acum amenzile deoarece stii ce, nu le IMPUNE nimeni! In mijloacele de transport in comun e interzis fumatul :))))) But who the fuck cares?

      Ștergere
  2. Pai cred ca o bata pe orizontala pusa constiincios pe dantura inlocuieste amende etc. Alex.S

    RăspundețiȘtergere
  3. Si pana la urma, ai trimis poza aia undeva?
    Maria

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, am trimis-o. Dar nu stiu daca am trimis unde trebuie. De raspuns n-a raspuns nimeni. Si nici nu ma astept!

      Ștergere
  4. Autobuz = ;)))))
    Dupa gustul meu, mergi destul de rar cu autobuzul.
    Carmen

    RăspundețiȘtergere
  5. La firma pentru care lucrez acum, nu fumeaza nimeni in cabina camioanelor. Mai mult, la depozit, e fumatul interzis si in curte. Cine fumeaza merge la poarta, la locul special amenajat. Si e depozit frigorific, nu cred ca explodeaza castravezii sau orhideele... Dar e lege! Si o respecta toata lumea...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mda, si la noi e lege sa nu fumeze nimeni in transporturi publice si mai nou si in taxiuri. Si o respecta doar o parte din cetateni :)

      Ștergere
  6. Eu de multe ori am refuzat taxiuri pe motiv de sofer fumator. Cum pana mea sa fumezi intr-o cutie?Nu mai iese mirosul din tapiterie si din tavan nici dupa ce ai gatat. Maxim ma enervau aia.Si soferii de autobuz ce fumeaza ma enerveaza la fel.

    Daniela din Cluj

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu taxiul claaaar nu merg daca il vad ca fumeaza. Chestia e ca eu m-am socat atat de tare de soferita asta pentru ca n-am mai vazut sincer de pe vremea lui Ceausescu soferi de autobuze care sa-si permita asa ceva. Dupa cum zice si sotul meu mai sus...e pericol de EXPLOZIE in primul rand! Adica nu au voie de nici un fel sa faca asa ceva!

      Ștergere
  7. Alexandra, mi-am dat seama ce as fi dorit sa fii in Romania: purtatoarea de cuvant a guvernului, presedintelui... a celor care ne anunta tot felul de lucruri nasoale. Macar radeam cand ni le spuneai tu, oricat de nasole erau.
    Tare draga imi esti.
    Carmen

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))))))))))))))) Doaaa, pe sistemul "hahahaaa fraierilor, va taiem pensiile, se scumpeste tot fir-ati ai dracu' de simpatici!" Cam asa? :D

      Ștergere
  8. si eu am o problema cu fumatorii - dar asta din motive de boala pulmonara.
    Fata de tine, eu le atrag atentia din primul moment, sunt o gentila, dar imediat deschid gura: Nenea nenea, va rog cu tigara, ca se face rau la unii mai sensibilosi. De obicei functioneaza, unii reactioneaza in stare de soc - probabil sunt prima persoana din viata lor care le-am atras atentia cu va rog si nu le-a varat-o pe gat, deseori o sting fara nicio replica.

    Cel mai tare a fost in taxi, acum peste 7 ani: Doamna, pot sa imi aprind o tigara? Eu, ca o doamna: NU. Imi vine sa vomit. A ramas stana de piatra - apoi i-am explicat: sunt insarcinata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am atras atentia de sute de ori si mi-am luat injuraturi. Ce era sa ii zic cand ea incalca legea intr-un mod flagrant? Cand in autobuz NU E VOIE sa fumezi si sunt amenzi si tu te apuci sa faci asta.... eu tre' sa presupun ca daca "te rog frumos" o stingi? Pai de ce sa fiu eu nevoita sa te rog frumos sa nu fii o dobitoaca ilegalista si nesimtita? :)))) Nu e datoria mea sa te educ! Sau te educ uite asa, cu legea! Dar pana una alta nu mi-a raspuns nimeni la email asa ca stau linistita... :)))))

      Ștergere