joi, 28 mai 2015

La Slanic

  Am evadat. Am spart poarta si-am fugit la aer curat si la salina. Pentru ca azi era o excursie scolara de mare angajament iar eu dupa ce am vazut organizarile anterioare ma luam cu mainile de cap insa fi-mea care e foarte desteapta a zis "io nu ma mai duc cu ei nicaieri, mami". Mdeh, daca nu i-a placut aia e...

  Asa ca azi erau liberi cei care nu doreau iar maine m-am cerut afara ca sa pot veni cu ea de azi la Slanic. Am facut aventura planetei, la Slanic cu trenul (privat ca CFR nu mai are trenuri pe aici de mult) ca sa i se vindece porcaria care o chinuie de aproape 3 saptamani. Buuun. Tren la ora 8 si la ora 11.30. Dar cum trenul face o ora si jumatate pana aici de la Ploiesti (sunt 40 de kilometri, calculati voi cu cat merge la ora!) iar programul la Mina Unirea se termina la 14.30... nu mergea decat cu cel de ora 8.

  Am plecat si ne-am foarte plictisit pe drum. Insa drumul e spectaculos. Subliniez: spectaculos! Drumul cu trenul, ca pe cel cu masina il stiam. Trenul merge... bai cam merge prin gradinile unora atunci cand nu merge prin paduri si pe vai de parauri. Ne-am cazat la Hotel Roberto, cei la care mancam de obicei de ani de zile cand veneam la salina. Si nu m-au dezamagit nici la cazare asa cum mancarea e super buna de cand vin la ei. 

  Am lasat catrafusele si-am fugit in salina, am stat vreo doua ceasuri si am scos de acolo alt copil practic. Nas desfundat, nu ii mai curge... O mai bag si maine si sper ca ne reparam. Salina...frumoasa ca de obicei. Iar cei care o "manageriaza"...magari ai statului, ai Salrom mai precis... ne mai miram de ce Slanicul nu e o bijuterie cum trebuia sa fie pana acum? Nu ne mai miram pentru ca traim in Romania si asta ne ocupa toti creierii. Salina e inchisa luni si marti. Asta cand nu e inchisa si miercuri. In rest merge de la 8 la 2. Asta in conditiile in care drumul pana jos in salina dureaza 20 minute iar microbuzele pleaca cand vrea penisu' lu' dom' sofer. Se merge cu microbuzul pentru ca liftul a murit. Cu niste angajati care scuipa pe platitorii de 20 de lei de adult si 10 de copil... enorm daca ma intrebati pe mine. Noroc ca nu ma intrebati.

  Momentan stam trantite in pat ca sa ne odihnim un pic apoi plecam spre Muzeul Sarii sa vedem acolo ce-o fi. Slanicul e foarte verde, foarte linistit (in ciuda hoardelor de copii de gradinita adusi azi cu 6 autocare la salina) si cumva parca timpul a stat in loc aici. La propriu. Baietii n-au reusit sa defriseze tot, bucurestenii n-au nimerit sa vina toti. E inca frumos, calm, foarte, foarte verde... e frumos tare. 

  Poze cand ajung acasa deoarece am uitat sa iau si cablul de la aparat :)))) 

5 comentarii :

  1. si noi am vrea sa mergem duminica asta, initial vroiam la busteni, dar cum copilul e mucios si la tine am citit ca salina face foarte bine, ma gandeam sa incercam asa. dar daca trenul face o ora jumatate de la Ploiesti, oare cat face de la Bucuresti???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai mai pui o ora in plus. Ca sa te misti mai repede vino din Bucuresti pana in Ploiesti Vest cu un Inter Regio CFR si ia-l pe Tranferoviar de aici.

      Ștergere
  2. Si eu imi duc toti musafirii in vizita la salina (ca nici nu prea am unde, in alta parte) dar nu prea mai cobor, ii las sa umble singuri prin salina. Ultima data am coborat cu liftul si eu am o fobie cu lifturile, mai ales cand am aflat ca am de coborat peste 200 de metri; dar un nene a fost dragut si m-a "incurajat", cica nu-i nici o problema daca picam cu liftul, jos e doar un lac cu saramura! :) ) Pacat ca nu e valorificat cum trebuie potentialul statiunii! Multi si-ar reface sanatatea aici. Nu stiam si am aflat de curand ca au deschis si o baza de recuperare pentru batrani si persoane imobilizate, am auzit ca e foarte rentabila (are contract cu Casa de Asigurari) si e si foarte curata si bine dotata. Poate ca ceva-ceva tot se mai misca...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai mergi acum, Adelina! Te duc cu microbuzul, nu mai e lift. SI cred ca ti-ar face bine, parca ziceai ca ai astm sau sunt eu cu pluta? Ceva era cu batrani ca erau unii in microbuz care discutau de "prima serie la masa" deci clar erau veniti la tratament, si nu pareau bogati sa stea la aia la hotelul scump.

      Ștergere
  3. De fiecare data cand merg la Slanic imi aduc aminte de momentele frumoase petrecute cu familia. Acum merg eu cu ica mea familie si ma bucur si mai tare cand ii vad pe toti. Felicitari pentru toata povestirea si spor in toate!

    RăspundețiȘtergere