luni, 25 mai 2015

De ce scuipi, boule?

  De ce scuipi tu pe strada, boule? Da, stiu, jignesc boii la faza asta, ei nu scuipa pe jos. Ei sunt niste animale foarte de bun simt. Spre deosebire de animalele astea bipede care isi scuipa flegmele pe trotuarele patriei. 

  De ce ai face asta? Adica ok, am inteles, cand natura a decis ca tu te vei naste posesor de marul lui Adam... te-a handicapat oleaca. Ai tu niste flegme speciale, mai jmechere. Si simti nevoia sa te mandresti cu ele foarte tare, presupun. Ca altfel de ce ti-ai etala mucii pe jos in public? 

  Ma intreb la tine acasa tot asa scuipi? Pe jos? Cum iti vine o flegma, un muc... cum il arunci din fundul gatului pe parchet? Sau pe mocheta. Asa faci? Si da, uneori am vazut ca tu, masculule roman, uiti batista acasa. Am observat cu duiosie cum iti sufli chiar si nasul pe strada direct. Cu manutza ta ca doar d-aia ai evoluat la degetul opozabil. Dupa care te stergi pe curu' nadragilor ca si cand nu te-ar vedea nimeni. Well, sa stii ca toata lumea te vede... nu ca ti-ar pasa tie de asta. 

  Si uite asa, Romania e un mare traseu de slalom. Caci deh, multi cacati de caine s-ar simti singuri pe strada daca n-ar mai fi si flegme pe langa ei. De toate formele, culorile si consistentele. A ajuns fi-mea sa se ingalbeneasca la moaca de cate ori e foarte aproape sa calce in cate una bine plasata in mijlocul trotuarului... Ii e scarba de tine, idiotule! Si o inteleg. Si mie mi-e! Ca na, asa sunt oamenii, nu-s foarte dispusi sa fie indiferenti la flegmele si mucii altora. 

  Ma intreb cati dintre ei sunt tati de fete. Si cum s-ar simti daca si-ar vedea copila cu unu' de mana si in clipa urmatoare tanarul pretendent ar trage o mare flegma pe jos. Cum s-ar simti? Ce ar zice? "Sa nu mai umbli, ma tata cu asta... e nesimtit". Sau l-ar bate pe spate tovaraseste spunandu-i "asa, bai flacau! bravo!" Ca nu de alta da' io vad si masculi destul de curatei asa.... prestand in felul asta pe strada. Adica nu e ca si cand ar face-o doar aia de a tzara care acu' au vazut orasul prima data... ba cate unu' mai e si la costum... cu cravata si diplomat. 

  De ce scuipi pe strada, boule? De ce trebuie sa-mi vina mie sa vomit zilnic din cauza ta, nesimtitule? De ce nu te-o fi invatat ma-ta cum sa te comporti pe strada? De ceeeeeee????

Un comentariu :

  1. nu stiu cum am ratat articolul asta la timpul lui dar fi-mea are o reactie cand ii vede pe astia. Tipa: "Mamiiiii, uite, nenea a scuipat! De ce scuipa nenea?" Eu ii zic: "Nu stiu, mergi si intreaba-l pe el!" si ea se duce.... 90% din neni raman blocati :))))

    RăspundețiȘtergere